Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ο πραγματικός κίνδυνος για τη κοινωνία του Βελβεντού…

του Παναγιώτη Πλιάτσιου, «Πρωινός Λόγος», 20-03-2014
Δε γνωρίζω τι θα αποφασίσει τελικά η τοπική κοινωνία του Βελβεντού στο νέο, διήμερο δημοψήφισμα για τη συμμετοχή ή όχι στις επικείμενες αυτοδιοικητικές (για τις ευρωεκλογές πιθανότατα θα υπάρξει νέα συνέλευση μετά τις 18 Μαϊου) εκλογές. Η χθεσινή εμπειρία και οι συζητήσεις με δεκάδες κόσμου όλων των ηλικιών και φύλων, όμως, ήρθαν να καταδείξουν πως, πλέον,  είναι ορατός ο κίνδυνος διχασμού της περιοχής και των πολιτών της. Και αυτό, νομίζω, είναι το σημαντικότερο στοιχείο που θα πρέπει να δουν τις αμέσως επόμενες ημέρες κυρίως τα μέλη της ΜΚΟ «Κοινωνία των πολιτών Βελβεντού».

Μέχρι σήμερα, έστω και με πολλά προβλήματα, το κυρίαρχο (και σήμερα φυσικά) αίτημα για την αυτονομία του Βελβεντού ήταν εκείνο το στοιχείο που ένωνε τους κατοίκους του. Και έφερνε σε δεύτερη μοίρα όλα τα υπόλοιπα. Ωστόσο, από το συντριπτικό 96% (σχεδόν) του 2010 έχει κυλήσει αρκετό νερό στο αυλάκι. Και οι καταστάσεις έχουν αλλάξει. Τόσο η συμμετοχή στο δημοψήφισμα θα είναι μικρότερη (μεγάλο στοίχημα για τη ΜΚΟ είναι η προσέλευση περισσότερων από 2.000 κόσμου), όσο και η όποια θέση επικρατήσει δε θα θυμίζει σε τίποτε το εντυπωσιακό, πράγματι, 96% που είδαμε τέσσερα χρόνια πριν.
Αντίθετα, χθες είδα και άκουσα ουκ ολίγους δημότες του Βελβεντού να διατυπώνουν την άποψη πως θα πρέπει να ψηφίσουν στις εκλογές, προτάσσοντας τη δημιουργία ενός «δικού τους» συνδυασμού, με επικεφαλής υποψήφιο δήμαρχο από την περιοχή. Επιπλέον, υπάρχουν και εκείνοι που, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, θα προσέλθουν στις κάλπες του Μαΐου, ενώ ακούγεται έντονα πως δημότες του Βελβεντού έχουν ήδη «κλείσει» θέση σε ψηφοδέλτια συνδυασμών για το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού.
Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό και με τη διαφωνία των ίδιων των κορυφαίων μελών της ΜΚΟ, η οποία αποτυπώθηκε και στις προτάσεις κατά τη διάρκεια της λαϊκής συνέλευσης, ίσως οδηγήσουν, λοιπόν, σε ένα διχασμό της τοπικής κοινωνίας. Ο οποίος, σε κάθε περίπτωση, δε θα είναι ωφέλιμος και για τη συνέχιση του αγώνα για την αυτονομία του Δήμου, ο οποίος μπορεί και (γιατί όχι;) να συνεχιστεί και μέσα από τη συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, μέσα από οποιοδήποτε σχήμα.
Σε κάθε περίπτωση, η ετυμηγορία της κάλπης θα δώσει πολλές απαντήσεις, Όπως και η προσέλευση των δημοτών. Μέχρι τότε, όμως, όλες οι πλευρές έχουν υποχρέωση να καθίσουν και να συζητήσουν όλα τα ενδεχόμενα. Η, δε, ΜΚΟ οφείλει να κάνει τα πάντα για να διατηρηθεί το ήπιο κλίμα που συναντήσαμε και εμείς χθες στο Βελβεντό, μακριά από λεκτικές ακρότητες και φανατισμούς. Και, σε μια τέτοια περίπτωση, ανεξάρτητα από το όποιο αποτέλεσμα, νικητές θα είναι όλοι οι Βελβεντινοί…
Υ.Γ. Σπάνια γράφω σε πρώτο πρόσωπο. Θα μου το επιτρέψετε σήμερα, καθώς έχω μια ιδιαίτερη αγάπη και αδυναμία στο φιλόξενο Βελβεντό, παρά τις μάταιες, τελικά, προσπάθειες κάποιων, ιδίως ανώνυμων κουκουλοφόρων του διαδικτύου, να «καταφέρουν» το αντίθετο.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To γνωστό ΠαΠαγαλάκι ρίχνει και δάκρυα τώρα.Οταν έκαιγε ένα ένα τα ονόματα των Βελβεντινών δεν το σκεφτόταν αυτό;Αχ πόσο κορκόΔΕΙΛΟΣ πρέπει να είναι κάποιος για να γράφει τόσο ψεύτικα.Κύριε ΠΠ βγάλε την μάσκα του πονεμένου και πάψε να μεταφέρεις τις απόψεις άλλων και κυρίως των δύο κολλητών σου τον νυν και τον πρώην?????

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΟΠΑΠΑΓΑΛΕ Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΠΠ συμβούλευσε τον παρακάτω φίλο σου μην γράφει πάλι τα ίδια με τα παλιά.


Βελβεντό
Με την κατάθεση του Συνδυασμού Ενωτική Κίνηση Δήμου Σερβίων- Βελβεντού στο Πρωτοδικείο, έκλεισε ένας σημαντικός κύκλος στην προσπάθεια να δώσουμε ελπίδα στους πολίτες μιας περιοχής που μπορεί να έχει προοπτική εφ’ όσον εργαστούμε σκληρά γι ‘ αυτό.
Για λόγους αριθμητικούς στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου που δεν έχουν σχέση με τις θέσεις του συνδυασμού , το ψηφοδέλτιό μας τελικά περιλαμβάνει και έξι υποψηφίους στη Δημοτική Ενότητα Βελβεντού.

Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα ότι μένω σταθερός στις θέσεις που έχω διατυπώσει.
Σέβομαι απόλυτα την απόφαση της κοινωνίας του Βελβεντού να απέχει από τις εκλογές και δεν διεκδικώ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ. Σε κάθε περίπτωση και εφ’ όσον εκλεγώ Δήμαρχος, το πρώτο θέμα που θα προτείνω να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι το θέμα του Βελβεντού.
Είναι απόφαση και δέσμευσή μου η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το εν λόγω ζήτημα να γίνει στο Βελβεντό.

Βασίλης Κωνσταντόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Σερβίων- Βελβεντού

Ανώνυμος είπε...

Tέτοιοι δημοσιογράφοι χάλασαν την κοινωνία

Ανώνυμος είπε...

Τώρα προσπαθεί ο δημοσιογράφος, με τέτοια ρεπορτάζ, να συσπειρώσει το Βελβεντό ώστε να μην ψηφίσει και να ξαναβγεί ο ανύπαρκτος.

ΤΣΙΤΣΟΚΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ είπε...

ΚΥΡΙΕ ΠΛΙΑΤΣΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.
ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ. ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΤΗΣ Μ.Κ.Ο ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΚΑΙ
ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΑΙΜΟΥΣ Μ.Κ.Ο ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΠΑΛΛΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.!!!!!! ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ
ΕΙΣΠΡΑΤΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΑΥΤΗ.
ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ
ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΚΙ ΤΗΣ 1ΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ
ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΙΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ.
ΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΩΝ ΜΕ
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΑΝ ΘΑ ΣΥΜΕΤΑΣΧΟΥΝΕ Στις ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΣ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΝ
ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΕΘΕΣΕ Η Μ.Κ.Ο ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΡΟΗ
ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΙΜΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΣΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΙΜΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΦΟΥ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗΣΑΝ
ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΕΡΕΦΟΝΩΝ ΤΟΥ.
ΣΑΣ ΡΩΤΩ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
1ον.) ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΤΟ 2Ο11 ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ????
2ον.) ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΕΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ
ΤΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΣΤΑΛΘΗΚΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ
ΔΗΜΟΥΣ???????????
ΕΦΟΣΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ
ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΓΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ 99% ΟΠΩΣ
ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΑΛΟΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΑΝΕ
Κ Α Ι Ο Ι Π Ε Θ Α Μ Ε Ν Ο Ι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το Προφίλ μας