Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Είναι ακόμη νωρίς για το «Ποτάμι»…

Του Παναγιώτη Πλιάτσιου-»Πρωινός Λόγος» 7-3-2014

Ήταν μια από τις σημαντικές ειδήσεις στο χθεσινό πολιτικό ρεπορτάζ: Δυναμικά μπήκε στις δημοσκοπήσεις το «Ποτάμι», το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, καθώς στη μέτρηση της ALCO που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του newsit συγκεντρώνει ποσοστό 5,7%, ενώ το ΠΑΣΟΚ μόλις που προσεγγίζει τις τέσσερις μονάδες, αφού το ποσοστό του φτάνει το 3,8%.
Την ίδια στιγμή κλείνει η ψαλίδα στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές του 2014 ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με τη διαφορά να διαμορφώνεται στο 0,9%. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει πρώτο συγκεντρώνοντας ποσοστό 20,9% έναντι της Νέας Δημοκρατίας με 20%. Υπενθυμίζεται πως στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ALCO η διαφορά ήταν στο 1,4%. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με τα ποσοστά της να πέφτουν στο 6,9%. Τέταρτη πολιτική δύναμη είναι το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη με ποσοστό 5,7%.
Ένα ποσοστό το οποίο εμφανίζεται, μάλιστα, ακόμη υψηλότερο μετά τις σχετικές αναγωγές της συγκεκριμένης εταιρίας, μέθοδος που, πάντως, αμφισβητείται από κάποιους άλλους δημοσκόπους. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πριν καλά-καλά δούμε διαμορφωμένες θέσεις από το «Ποτάμι», ακόμη και τα στελέχη και τους υποψηφίους ευρωβουλευτές του, τα ποσοστά που δείχνει να συγκεντρώνει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη είναι, πράγματι, εντυπωσιακά.
Ωστόσο, όπως έχουμε σημειώσει πολλάκις σε ανάλογες ειδήσεις-εξελίξεις, σε σχέση με αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί η αποδοχή του νέου κόμματος και η πραγματική πρόθεση ψήφου προς αυτό. Η έκδηλη αγωνία δεκάδων χιλιάδων ανέστιων, σήμερα, πολιτικά ψηφοφόρων να εκφραστούν στις επικείμενες ευρωεκλογές (και όχι μόνο), η υψηλή δημοφιλία του γνωστού δημοσιογράφου των «Πρωταγωνιστών», αλλά και η απαξίωση, στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας των ελλήνων πολιτών, των περισσότερων υφιστάμενων κομμάτων, είναι μερικές βασικές συνισταμένες που οδηγούν στα συγκεκριμένα, μεγάλα για αρχή, ποσοστά.
Ας μη βιαζόμαστε, όμως, για τις οριστικές εκτιμήσεις. Τα συμπεράσματα για το «Ποτάμι» και τη δυναμική του θα εξαχθούν σε ένα μήνα, τουλάχιστον, από σήμερα. Προς το παρόν, πάντως, η αρχή, δημοσκοπικά, μόνο άσχημη δεν είναι…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=tOkeRiX1Hjg

Το Προφίλ μας