Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Κάλεσμα της Πανεπιστημονικής/ΔΠΚ-Ο προς όλα τα σωματεία & συλλόγους για να μην αποκλειστεί κανείς λογιστής λόγω οφειλών

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ όλα τα προηγούμενα έδωσε τη μάχη για να μην εφαρμοστούν εξετάσεις κατά την αναβάθμιση των λογιστών/φοροτεχνών.
Σήμερα με το ν. 4152/2013 επανέρχεται ως προϋπόθεση, σε πιο light μορφή, η εξεταστική διαδικασία προκειμένου οι συνάδελφοι να προαχθούν από τη Β΄ στην Α΄ τάξη.
Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ, συνεπής στις διαχρονικές θέσεις της,  καταψήφισε το σχέδιο για την υλοποίηση των σεμιναρίων που προτάθηκε στην Κεντρική Διοίκηση (Κ.Δ.) του ΟΕΕ. Για την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ, η απόκτηση του πτυχίου πρέπει να αποτελεί τη μόνη προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος. Παλεύουμε για πτυχία με περιεχόμενο και δικαιώματα, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για κατάργηση των διαδικασιών της δια «βίου μάθησης», «αξιολόγησης» και «πιστοποίησης», σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και την ΕΕ.
Οι εξετάσεις, ό,τι όνομα και όποια μορφή κι αν παίρνουν, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ. Είναι ανεπίτρεπτη οποιαδήποτε διαδικασία εξετάσεων. Όλοι οι πτυχιούχοι έχουν αξιολογηθεί και «εξεταστεί» με τα πτυχία και την προϋπηρεσία τους. Η ενημέρωση για τις εκάστοτε νομοθετικές αλλαγές στη φορολογική ή εμπορική νομοθεσία πρέπει να αποτελεί υποχρέωση των αρμόδιων υπουργείων και να μην συνδέεται με καμιά μορφή αξιολόγησης.
Στη συνεδρίαση της Κ.Δ., η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ έθεσε ακόμα ζήτημα να μην αποκλειστεί κανείς λογιστής/φοροτέχνης Β΄Τάξης που πληροί τα κριτήρια συμμετοχής στα σεμινάρια αλλά αδυνατεί να εξοφλήσει συνδρομές ή άλλες οφειλές προς το ΟΕΕ. Σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης και δραματικής συρρίκνωσης των εισοδημάτων μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων λογιστών/φοροτεχνικών, είναι χιλιάδες που αντιμετωπίζουν αντικειμενικό πρόβλημα στην τακτοποίηση των οφειλών τους στο ΟΕΕ, είτε γιατί είναι άνεργοι, είτε γιατί υποαπασχολούνται.
Επιπλέον, και μόνο η απαίτηση για αποδεδειγμένη προϋπηρεσία που προβλέπει το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο ως προϋπόθεση συμμετοχής στα σεμινάρια, αντικειμενικά εμποδίζει να αναβαθμιστούν οι άνεργοι λογιστές-φοροτέχνες, οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι που αδυνατούν να πληρώσουν τις δυσβάσταχτες υποχρεώσεις  τους στον ΟΑΕΕ.
Ακόμα και η διάρκεια των σεμιναρίων και το διάστημα μίας μέρας που μεσολαβεί είναι προβληματικές, αφού δεν εξασφαλίζουν τη δυνατότητα ουσιαστικής μελέτης των συμμετεχόντων στα σεμινάρια.
Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ λοιπόν, απευθύνει κάλεσμα προς όλα τα σωματεία και τους φορείς να τοποθετηθούν και να παρέμβουν για να μην αποκλειστεί κανείς μισθωτός και αυτοαπασχολούμενος λογιστής/φοροτεχνικός λόγω οφειλών προς το ΟΕΕ. Η Κ.Δ. να πάρει την ευθύνη να διαγράψει και να ρυθμίσει οφειλές, διευκολύνοντας εργαζόμενους και ιδιαίτερα άνεργους λογιστές/φοροτεχνες. Να ληφθούν άμεσα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας