Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Η σημασία μιας παραίτησης

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Και τελικά στεκόμαστε εκεί. Στην κίνηση και στη σημασία της. Ο συμβολισμός έχει συνήθως μεγαλύτερο impact από την ίδια την πράξη. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της Δούρου. Κανείς δεν θα ασχοληθεί τώρα με το πρόγραμμά της, αφού τα σάρωσε όλα η κίνηση της παραίτησής της.
Η Δούρου έκανε αυτό που δεν έκανε σχεδόν ποτέ κανείς άλλος μέχρι τώρα και μάλιστα πολλοί με μεγάλες καβάντζες.  Aφησε τη θέση της βουλευτή και όχι εκ του ασφαλούς, για να είναι υποψήφια περιφερειάρχης. Η παραίτηση ήταν προσωπική επιλογή, εφόσον δεν ήταν υποχρεωμένη να το κάνει κι αυτός ακριβώς ο λόγος την κάνει άξια αναφοράς.

Για να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες ενός εκλογικού αγώνα, πρέπει πρώτα να ξεφορτωθείς κάθε είδους βαρίδια. Για να επικαλεστείς συνέπεια και σταθερότητα, είναι απαραίτητο να την έχεις αποδείξει με τις προσωπικές σου επιλογές.
Σε όλους τους χώρους υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και γι’ αυτό κερδίζουν και την εκτίμηση των υπολοίπων, ασχέτως με το αν είναι ή όχι ψηφοφόροι τους. Επίσης, με τη δική τους επιλογή  δείχνουν το δρόμο και σε πολλούς άλλους, ανεξάρτητα με το αν εκείνοι επιλέγουν να κάνουν πως δεν βλέπουν, δεν ακούν ή δεν καταλαβαίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας