Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Πήγα και είδα: Εκατόμπεδον

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Η βραδιά της 11ης Οκτωβρίου έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για όλους όσοι βρέθηκαν στην Αίθουσα Τέχνης, για να παρακολουθήσουν την εορταστική συναυλία «Εκατόμπεδον». Το ορατόριο του Παναγιώτη Δημόπουλου «πέρασε» μέσα απο τα μάτια, τα αυτιά και τις καρδιές των θεατών τα γεγονότα-σταθμούς στην πορεία της Κοζάνης απο το 1912 μέχρι και το 2012.Το σπουδαιότερο της υπόθεσης είναι ότι το «Εκατόμπεδον» γράφτηκε για μια και μοναδική περίσταση, αυτή του εορτασμού των 100 χρόνων. 
Είναι δηλαδή ένα απο τα ελάχιστα –πιθανώς το μοναδικό- πρότζεκτ που δημιούργηθηκε εξ’ ολοκλήρου για τον εορτασμό της σημαντικής αυτής επετείου.
Ο κόσμος που βρέθηκε στην αίθουσα τέχνης ήταν πολύς και έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος πρώτα απ’ όλα απο τη συμμετοχή του σε αυτή την κοινή εορταστική βραδιά και φυσικά από αυτό που άκουσε. Το ορατόριο, παρά το γεγονός ότι δεν ανήκει στα «εύκολα» είδη της μουσικής σύνθεσης, έγινε χάρη στο συνθέτη και όλους τους συντελεστές εύληπτο και κατανοητό, καθόλου κουραστικό και κυρίως έδωσε την ευκαιρία του κοινού εορτασμού.
Eδειξε, επίσης, στην πράξη το πως μπορεί να συνδεθεί το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον, με μια φρέσκια ματιά που δείχνει το δρόμο και για πολλά άλλα που μπορούν να έρθουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας