Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Δήλωση Ευγενίας Ουζουνίδου, Βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, για την μαύρη επέτειο της σφαγής των 268 Ελλήνων στο Μεσόβουνο Εορδαίας.

«Η πάλη ενάντια στον φασισμό σε κάθε εκδοχή του, επίκαιρη παρά ποτέ»
Η μαύρη επέτειος της σφαγής στο Μεσόβουνο μας υπενθυμίζει τη φρίκη της Κατοχής και του ναζισμού. Παράλληλα, η ηρωική αντίσταση των κατοίκων του χωριού στην εισβολή του Γ’ Ράιχ, μας υπενθυμίζει πως η πάλη ενάντια στον φασισμό σε κάθε εκδοχή του και ο αγώνας για ειρήνη, αλληλεγγύη, δημοκρατία και υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποκτούν πιο επίκαιρο χαρακτήρα από ποτέ.
Τα θύματά της ναζιστικής θηριωδίας δεν αποζημιώθηκαν ποτέ, όπως και η χώρα μας από τις καταστροφές που υπέστη από τη ναζιστική Γερμανία, με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων.
Το Γ’ Ράιχ πριν μόλις εβδομήντα τρία χρόνια κήρυξε το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έκανε τα πάντα για να κυριαρχήσει στην Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που επλήγησαν βαθύτατα και σε όλα τα επίπεδα από αυτό τον επεκτατισμό της Γερμανίας. Αυτές τις πληγές δεν τις χωράνε κανενός βιβλίου οι σελίδες και καμιάς αφήγησης τα λόγια. Η πείνα, ο φόβος, ο θάνατος, η απώλεια της ανθρώπινης ζωής δεν επανορθώνονται. Οφείλουμε να έχουμε συναίσθηση πως όταν εγείρουμε αξιώσεις προς τη Γερμανία ως προς τις επανορθώσεις που χρωστάει στην Ελλάδα, δε διεκδικούμε μονάχα το αυτονόητο αλλά και το ελάχιστο, ως προς την αποκατάσταση του δικαίου και των ανθρωπιστικών και πανανθρώπινων αξιών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ πάντοτε αγωνίζεται για τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Με αυτό το πνεύμα, δε μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι η Γερμανία αρνείται να δώσει στην Ελλάδα αυτά που της οφείλει, επιδεικνύοντας την αλαζονεία του ισχυρού, για τον οποίο το δίκαιο είναι το συμφέρον του. Στη στάση, όμως, των ελληνικών κυβερνήσεων που δεν υποβάλλονται καν στον κόπο να διεκδικήσουν τα χρεωστούμενα προς την Ελλάδα, τι θα έπρεπε να διακρίνουμε;
Είναι αρκετές οι έως σήμερα κυβερνήσεις που έχουν αναγνωρίσει ότι εκκρεμούν από τη γερμανική πλευρά οφειλές προς την Ελλάδα. Καμία δεν έχει υπάρξει, όμως, που να έχει κάνει κάτι γι αυτό. Ιδίως αυτήν την εποχή, κατά την οποία οι συγκυρίες είναι για την Ελλάδα τουλάχιστον δυσμενείς, η κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει από τη Γερμανία την καταβολή των επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου.
Αυτή τη στιγμή η Τρόικα και η Ευρωπαϊκή Ένωση με προεξάρχουσα τη Γερμανία, μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό και απαιτούν πλήρη υποταγή προκειμένου να αποπληρώσουμε ένα χρέος, το οποίο μας υποχρέωσαν να δεχθούμε για να σωθεί το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και να εξοφληθούν υπέρογκα εξοπλιστικά προγράμματα. Με αυτόν τον τρόπο, μας επιβαρύνουν όλο και με περισσότερα χρέη. Δηλαδή μας δανείζουν με τους γνωστούς απεχθείς και επαχθέστατους, λεόντειους όρους, οι οποίοι μας υποδουλώνουν όχι μόνο οικονομικά, αλλά και πολιτικά. Απέναντι σε αυτήν την εξόφθαλμη οικονομική επίθεση που δέχεται η χώρα μας, οι ελληνικές κυβερνήσεις παραμένουν σταθερά κοντόφθαλμες. Και δειλές.
Η Ελλάδα δε χρωστάει. Της χρωστάνε. Αν η ελληνική κυβέρνηση αποβάλει το σύνδρομο του ραγιά, τότε ο μόνος δρόμος θα είναι να διεκδικήσει αυτό και μόνο αυτό που είναι το δίκαιο για τη χώρα.
Τέλος, ο λαός μας που έζησε για τα καλά στο πετσί του τι σημαίνουν ναζιστικά εγκλήματα, πρέπει να υψώσει σήμερα ασπίδα για την υπεράσπιση της ιστορικής μνήμης και της ίδιας της δημοκρατίας, που απειλείται από τον νεοφασισμό και την παρουσία της νεοφασιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής.
Ευγενία Ουζουνίδου,
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ Π.Ε. Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας