Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το Φεβρουάριο του 2013 με τρεις μεγάλους στόχους

-         Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα είναι συντακτικού χαρακτήρα και θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο του 2013 με  τρεις μεγάλους στόχους:
-       Μετασχηματισμός του ΠΑΣΟΚ σε ένα σύγχρονο, θεσμικό, δημοκρατικό, συλλογικό κόμμα.
-    Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει ένα κόμμα εκφραστής της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, ένα κόμμα εκφραστής των προοδευτικών και δημιουργικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας που δεν θα έχει πια σχέση με τις δυνάμεις της οπισθοφυλακής, του δήθεν αριστερού συντηρητισμού, των αγκυλώσεων και των παλαιών προνομίων. Αυτές οι δυνάμεις βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ.
-          Προώθηση του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, όπως το έχουμε προτείνει.


-          Για το Συνέδριο απευθυνόμαστε:
-          Σε όλη την ελληνική κοινωνία, που την καλούμε να ξεπεράσει την αρνητική, απαισιόδοξη και απορριπτική της στάση απέναντι στην πολιτική.
-          Σε όλες τις παραγωγικές και διανοητικές δυνάμεις με τις οποίες πρέπει να συζητήσουμε για την αυτοδύναμη Ελλάδα, για το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, για τα πάντα.
-          Στη νέα γενιά και την καλούμε να πάρει την υπόθεση στα χέρια της, για να γίνει κερδισμένη και όχι χαμένη γενιά.
-          Σε όλο το στελεχικό δυναμικό της παράταξης, χωρίς αποκλεισμούς. Τους θέλουμε όλους κοντά μας. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο εκάστοτε Πρόεδρός του. Δεν είμαι εγώ. Το ΠΑΣΟΚ είμαστε όλοι εμείς.
-          Σε όλα τα πρόσωπα και όλες τις κινήσεις που βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς και τους καλούμε να μπουν ενεργά στην προσυνεδριακή διαδικασία.

-          Εγγυώμαι ότι το συνέδριο θα είναι ουσιαστικό και αυθεντικό. Ένα κανονικό συνέδριο, ενός κανονικού κόμματος. Όχι μια τελετουργία ομοιομορφίας και επικύρωσης, αλλά ένα ζωντανό forum απόψεων, προτάσεων, τάσεων, ρευμάτων, κινήσεων, προσώπων με λόγο.

-          Τους τέσσερις μήνες καθ' οδόν προς το συνέδριο θα πάρουμε ουσιαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες:
-          Συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών του Νότου στην Ελλάδα.
-          Πρωτοβουλία οργανωμένων νέων στο ΠΑΣΟΚ ή εκτός ΠΑΣΟΚ που πιστεύουν στις αρχές και τις προοπτικές μας. Θα είναι η Συνδιάσκεψη της κερδισμένης γενιάς.
-          Forum για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης.
-          Διάσκεψη για το μεταναστευτικό και την ασφάλεια.
-          Διάσκεψη για νέο σύστημα διακυβέρνησης, αναθεώρηση του Συντάγματος και αλλαγή των όρων του πολιτικού ανταγωνισμού.
-          Περιφερειακές διασκέψεις για ν' αναδείξουμε την περιφερειακή, αναπτυξιακή ταυτότητα.
-          Οργάνωση πρακτικών δικτύων κοινωνικού εθελοντισμού για την αλληλεγγύη, το κράτος δικαίου, το κοινωνικό κράτος, τα δικαιώματα, η συνοχή της κοινωνίας,   έννοιες που εισήγαγε η Κεντροαριστερά στην ελληνική κοινωνία και δεν θα τις χαρίσουμε στην Ακροδεξιά, τους   νεοναζί και τους νεοφασίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας