Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Δεν έχουμε περιθώρια ούτε για αφέλειες, ούτε για ανοησίες

«Πρέπει να βρούμε τρόπους να ανταποκριθούμε στα χρέη μας και να αντιμετωπίσουμε την κρίση», τόνισε η υπουργός Παιδείας, Αννα. Διαμαντοπούλου
«Είμαστε σε πόλεμο», υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, από τη Λαμία, όπου μίλησε σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων, σε μία διαδικασία που διήρκεσε περισσότερο από τέσσερις ωρες.
    Η υπουργός χαρακτήρισε την προσπάθεια, που πρέπει να καταβληθεί, «αγώνα ζωής ή θανάτου», ενώ αναφερόμενη ιδιαίτερα στην κρίση, σημείωσε πως «είναι μία κρίση δημοσιονομική, μία κρίση ανταγωνιστικότητας της χώρας, μία κρίση αξιοπιστίας και μία κρίση αρχών και αξιών. Αυτές τις κρίσεις πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε όλες μαζί και αμέσως».


    Η κ. Διαμαντοπούλου απέρριψε προτάσεις που κατατίθενται στον δημόσιο διάλογο, κυρίως εκείνες που μιλούν για στάση πληρωμών και για «ψαλίδι στους πιστωτές, που θα φτάνει έως και 50%».

    «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε δρόμους αντιμετώπισης του χρέους, που θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε Αλβανία», υπογράμμισε. Τόνισε, δε, πως «δεν έχουμε περιθώρια ούτε για αφέλειες, ούτε για ανοησίες. Πρέπει να βρούμε τρόπους να ανταποκριθούμε στα χρέη μας και να αντιμετωπίσουμε την κρίση».

    Ειδική αναφορά, εξάλλου, έκανε στο θέμα της πολιτικής συναίνεσης. «Έχουμε όλοι ευθύνη να την πετύχουμε. Δεν μπορεί να υπάρχει συναίνεση μόνο σε κάποια μέτρα», είπε.

    Στο μεταξύ η κ. Διαμαντοπούλου έκανε γνωστό ότι στις 15 Ιουλίου θα ξεκινήσει ο διάλογος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όμως, για την αναδιάρθρωση των τμημάτων, κυρίως στα ΤΕΙ, όπου πρόσφατα το υπουργείο αποφάσισε να μη γίνουν δεκτοί εισακτέοι σε 24 τμήματα, ο διάλογος θα αρχίσει μέσα στον Ιούλιο.
   
ellispoint

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και η λυση στο πολεμο ποια ειναι η ανευ ορων παραδοση;
Βρε κατι στρατιωτικες μεγαλοφυιες που μας κυβερνάνε!

Ανώνυμος είπε...

Η υπουργός μας είναι σαν τον φούρναρη που διαφημίζει το ψωμί του, αλλά για την οικογένειά του αγοράζει ψωμί απο ΞΕΝΟ φουρνο...

Αφού μια κοινωνία ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές είναι αξια της μοίρας της..

Ανώνυμος είπε...

Αξίζει τον κόπο να αγωνίζεται κανείς για κάτι ανόητους σαν τους παραπάνω ;;;
Αλλά κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα. …

Ανώνυμος είπε...

Εν καιρω πολεμου καπιοι βγαλαν τα μπιμπικινια οξω...αλλοι λιθοβολουν και καμωνονται οτι οι ιδιοι που μας φεραν στο αμην θα μας σωσουν..κι ενα 40 τοις εκατο τους στηριζει...ενω πολλοι απ αυτους ειναι για το ΓΟΥΔΙ..μαλλον ειμαστε ολοι για ΔΑΦΝΙ

Ανώνυμος είπε...

απλα πραματα. με την καταργηση των εξεταστικων κεντρων για τα αμεα , με την "συγχωνευση" σχολειων, την καταργηση του εθν. κεντρου ερευνων, με την ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ των θρησκευτικων και την πληροφορικη στα προαιρετικα μαθηματα η υπ. παιδειας εφερε τον εκσυγχρονισμο της παιδειας

και υπαρχει ακομα κανα 15-20% του πλυθυσμου που τους ανεχεται.

οταν θα τελειωσουν ολα αυτα θα αναρωτιωμαστε εμεις πως τους ανεχομασταν

Το Προφίλ μας