Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Στήριξη Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης στο ΤΕΙ ΔΜ

του Μάκη Νασιάδη
Την αντίθεση του δημοτικού συμβουλίου για τη μείωση των εισακτέων φοιτητών στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας θα μεταφέρει ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας στην αυριανή συνάντηση που θα έχει με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.Στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο εκφράστηκε η αντίθεση αυτή από όλες τις παρατάξεις, με τον κ. Μαλούτα να αναφέρεται στη δέσμευση του πρωθυπουργού για το ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει, τόσο το ΤΕΙ όσο και το Πανεπιστήμιο στην ανάπτυξη της περιοχής, ενώ χαρακτήρισε ύποπτη την μείωση εισακτέων στο παράρτημα του ΤΕΙ στην Κοζάνη και την ταυτόχρονη αύξηση εισακτέων στο παράρτημα της Καστοριάς.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου, Άννα Νανοπούλου τόνισε ότι μπροστά σ΄ αυτή την εξέλιξη της μείωσης των εισακτέων θα πρέπει ο δήμος να μπει μπροστά σ’ έναν αγώνα διεκδίκησης έχοντας στο πλευρό του όλους τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία.
Αγώνας για όλα τα επίπεδα της παιδείας και όχι μεμονωμένα μόνο για τα ΤΕΙ θα πρέπει να είναι το πλαίσιο του αγώνα της τοπικής κοινωνίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιάννη Μητσιάκο, που εξέφρασε την αντίθεσή του ως προς το πλαίσιο της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο.
Τέλος ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κοζάνη: Τόπος να ζεις», Γιάννης Ιωαννίδης, τόνισε ότι θα πρέπει η διεκδίκηση στα τμήματα των ΤΕΙ να έχει ποιοτικά και όχι ποσοτικά κριτήρια και να μην μετρούνται σπουδαστές που θα τους εκμεταλλεύεται η περιοχή, αλλά να δημιουργηθεί ένα δυνατό ποιοτικά ίδρυμα.
Υπέρ της ποιοτικής αναβάθμισης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας σε αριθμό που θα κυμαίνεται στους 2,5-3 χιλιάδες εισακτέους φοιτητές κάθε χρόνο, τάχθηκε και ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Χαραλαμπίδης, ο οποίος χαρακτήρισε από την πλευρά του αδικαιολόγητη, τόσο τη μείωση εισακτέων στο παράρτημα της Κοζάνης όσο και της αντίστοιχη αύξηση στο παράρτημα της Καστοριάς, επισημαίνοντας ότι αυτό δημιουργεί υπόνοιες σκοπιμότητας. 
Πηγή: ΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας