Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Κομισιόν: «Βρείτε τα, ο χρόνος σας τελειώνει»

Τη λύπη της για την αποτυχία να υπάρξει συναίνεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ώστε να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση χρέους εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 
Η πρώτη αντίδραση από τις Βρυξέλλες ήρθε από τον αρμόδιο Επίτροπο, Ολι Ρεν. Σε γραπτή του δήλωση όχι μόνο εξέφρασε την απογοήτευσή του για το ναυάγιο της κρίσιμης συνάντησης των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά άσκησε εκ νέου πιέσεις για συναίνεση, στέλνοντας ακόμη ένα τελεσίγραφο στην Αθήνα: «ο χρόνος σας τελειώνει» προειδοποιεί.
Ο κοινοτικός επίτροπος υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επίτευξη διακομματικής συμφωνίας για στήριξη στο κοινό πρόγραμμα ΕΕ-ΔΝΤ. «Θα πρέπει να βρεθεί σύντομα συμφωνία. Ο χρόνος εξαντλείται», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ολι Ρεν.


Σύμφωνα με το Φιλανδό επίτροπο «είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, να υιοθετήσουν εποικοδομητική στάση και να υποστηρίξουν την εφαρμογή του προγράμματος.

Το εύρος της πρόκλησης αποτελεί τεστ για την ελληνική κοινωνία συνολικά και για το λόγο αυτό απαιτεί τη συμβολή όλων των κομμάτων και των πολιτών», καταλήγει.
www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας