Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Γ. Παπανδρέου: «Η μάχη συνεχίζεται»

«Παίρνουμε τις αποφάσεις που χρειάζεται για να αποφύγουμε οριστικά τον κίνδυνο», δήλωσε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός. «Η μάχη συνεχίζεται», είπε σήμερα χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε πέρσι να αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας, προσθέτοντας ότι «όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, παίρνουμε τις αποφάσεις που χρειάζονται για να αποφύγουμε οριστικά τον κίνδυνο και να αλλάξουμε τη χώρα. Βάλαμε την Ελλάδα σε τροχιά νοικοκυρέματος και ανάκαμψης. Δεν μας επιτρέπεται πισωγύρισμα», είπε.

Το κύριο ζήτημα που βρίσκεται στο τραπέζι του Υπουργικού είναι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση μελετά την κατάργηση του αφορολόγητου για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τη μείωση του αφορολόγητου και για τους υπόλοιπους φορολογούμενους κάτω από 10.000 ευρώ καθώς και νέο πακέτο μέτρων για την ακίνητη περιουσία.
Μεταξύ άλλων εξετάζεται η επιβολή έκτακτου φόρου σε όσους έχουν ακίνητη περιουσία που η αντικειμενική της αξία υπερβαίνει τα 4.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Αύριο, ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου, εκτός από την Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση.
Ρεν: Θέλει επίσπευση μεταρρυθμίσεων
Η Ελλάδα πρέπει να ενισχύσει σημαντικά τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και να επιδιώξει γρήγορα τις αποκρατικοποιήσεις, δήλωσε ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν.
«Αυτά επείγουν», είπε ο κ. Ρεν, μιλώντας σε συνέδριο για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση που έγινε στη Βιέννη, όπως μεταδίδει το Ρόιτερς.
Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Ρεν δήλωσε: «Εκτιμούμε εύλογα ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει έσοδα 50 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 20% του ΑΕΠ της, από την πώληση της περιουσίας της στα επόμενα χρόνια».
Ο κοινοτικός επίτροπος δήλωσε, επίσης, ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί περιόρισαν τον κίνδυνο χρηματοπιστωτικής κατάρρευσης, αλλά αυτός δεν έχει εξαλειφθεί ακόμη.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας