Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Σύσκεψη για το νέο υγειονομικό χάρτη στη Δυτική Μακεδονία


Ευρεία σύσκεψη με θέμα  «Συντονισμός ενεργειών για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας που αφορούν ενδεχόμενες καταργήσεις - συγχωνεύσεις νοσοκομείων στη Δυτική Μακεδονία» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2011, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπό τον Περιφερειάρχη Γιώργο Δακή.
Στη σύσκεψη μετείχαν ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής Αθανάσιος Κοσματόπουλος καθώς επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Κοζάνης και Γρεβενών Γιάννης Σόκουτης και Γιώργος Δασταμάνης, οι βουλευτές Γιάννης Βλατής και Ζήσης Τζηκαλάγιας, οι επικεφαλείς των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι υποδιοικητές της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Νάνος και Βασίλης Τσινασλανίδης, Διοικητές Νοσοκομείων, πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων και φορείς της Υγείας.
Αντικείμενο της σύσκεψης υπήρξε ο νέος υγειονομικός χάρτης της Δυτικής Μακεδονίας, ζήτημα που σχετίζεται με την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κράτους πρόνοιας. Στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε ότι απαιτείται η ισχυροποίηση των μονάδων υγείας της περιοχής με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους.  
«Η συγκεκριμένη διαβούλευση αποτελεί την αρχή μιας σειράς σχετικών συναντήσεων, που εμπλουτίζει τη γνώση μας, προκειμένου να διαμορφώσουμε ενιαίες προτάσεις σε ότι αφορά τη διάταξη των υγειονομικών σχηματισμών στον τόπο μας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας