Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ψηφοφορία για την ανάδειξη εκπροσώπου των αλλοδαπών στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών


Την Κυριακή 22 Μαίου, πραγματοποιήθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη εκπροσώπου στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών (Σ.Ε.Μ.) του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού. Η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν περισσότερο από ικανοποιητική, παρόλο που πρόκειται για ένα νέο θεσμό.
 Έργο του συμβουλίου ένταξης μεταναστών είναι η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του δήμου μας, ως προς την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, την επαφή τους με δημόσιες αρχές ή τη δημοτική αρχή, η υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και, εν γένει, την επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και τη διοργάνωση σε συνεργασία με το δήμο εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν συνολικά (66) εξήντα έξι αλλοδαποί εκλογείς για την ανάδειξη ενός αντιπροσώπου στο Σ.Ε.Μ.
Για τις θέσεις του ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού μέλους υπέβαλλαν υποψηφιότητα δύο υποψήφιοι, οι οποίοι και εκλέχθηκαν ως εξής: Τακτικό μέλος ο Hima Petrit και αναπληρωματικό o Alla Liman.

Προσωπικά, σαν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού, πιστεύω στην αναγκαιότητα και στο ρόλο του Σ.Ε.Μ. και ευελπιστώ στην εποικοδομητική και αγαστή συνεργασία, για την ομαλή ένταξη και την βελτιστοποίηση των συνθηκών διαβίωσης των αλλοδαπών, που ζουν και εργάζονται στα όρια του Δήμου μας.-
  Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
 Χρήστος Ι. Ελευθερίου

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σιγα ρε μεγαλε!!!Μην κοβεις και τις φλεβες σου και μας λανσαρεσαι σαν ο προστατης των μεταναστων-λαθρομεταναστων.Για τους μα..ακες τους γηγενεις δεν βλεπουμε τετοιο ενδιαφερον.Και για να εχουμε το καλο ερωτημα , ολοι αυτοι που προσηλθαν , ηταν εισερχομενοι νομιμα στην χωρα μας , η πηδησαν τα συρματα και εσυ πας να τους νομημοποιησης?????

Ανώνυμος είπε...

Kala daskale esena perimenan oi alodapi gia na eklexoune ekprosopo. Tosa xronia sta Servia oi albanoi litourgoune me omades kai arxigo. Enas einai pou tous ipodexete kai tous ka8odigei. Kala daskale mipos zeis allou ektos Servion? ayto pou sou leo to gnorizes?

Ανώνυμος είπε...

O daskalo to exi filosofisi to prama, sou lei afou to Pa-sok tou tha nomimopiisi tous alodapous kai ara tha exoune dikeoma psifou, giati den tous organono siga pios xeri mpori na tsibiso kai kamia psifo.

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ, ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ?

Το Προφίλ μας