Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Ελληνική βραδιά με σολίστ τον Μανώλη Χατζημανώλη

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Μια μοναδική συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στις 6 Μαΐου στην Αίθουσα της Unesco, σε συνεργασία με την χορωδία των απόδημων Ελλήνων «Ευτέρπη». Στη συναυλία συμμετείχαν τρεις σολίστες που έπαιξαν και ερμήνευσαν μοναδικά κομμάτια Ελλήνων συνθετών, μεταξύ αυτών και ο βελβεντινός καλλιτέχνης Μανώλης Χατζημανώλης.

Συντελεστές της συναυλίας μεταξύ άλλων ήταν η Έλσα Μουρατίδου και ο Δημήτρης Κεχαγιάς σαν μέρος της ορχήστρας. Επίσης έπαιξαν μουσική οι: Θανάσης Μπιλιλής στο πιάνο, Κώστας Τσούγκρας στο ακορντεόν, Δημήτρης Αζτέμης – μπουζούκι και μαντολίνο, Γιάννης Πολυμενέλης μπάσο, Νίκος Ψυχογιώργος – τύμπανα, Δημήτρης Κεχαγιάς κιθάρα και μαέστρος ο Γιάννης Βλαστήρας. Ο Μανώλης Χατζημανώλης στην εκδήλωση τραγούδησε και έπαιξε κιθάρα.
Τη εκδήλωση παρακολούθησε η ελληνική ομογένεια, μέλη και φίλοι του συλλόγου, αλλά και Γάλλοι φιλέλληνες. Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης και αρκετοί Κύπριοι, μιας και έγινε ειδικό αφιέρωμα στην Κύπρο. Το κοινό ενθουσιάστηκε και η βραδιά ήταν ιδιαίτερα θερμή και ζωντανή. Ήταν ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προηγούμενο αιώνα, καλύπτοντας 100 χρόνια μουσικής παράδοσης, από τραγούδια για τη Σμύρνη μέχρι και πιο σύγχρονα, όπως π.χ. τα τραγούδια των αδερφών Κατσιμίχα. Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έκλεισε με χορευτικό τμήμα, ενώ η βραδιά περιελάμβανε τραγούδια Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, παραδοσιακά, ρετρό, λαϊκά, από εκπροσώπους του νέου κύματος και νεώτερους τραγουδοποιούς.
Ο Μανώλης Χατζημανώλης, μιλώντας στον «Π.Λ.», αναφέρθηκε στη βραδιά με ιδιαίτερη συγκίνηση και επεσήμανε χαρακτηριστικά πως «ήταν μια άξια εκδήλωση για να λεγόμαστε Έλληνες, αναδείξαμε τον πολιτισμό της Ελλάδας και είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας