Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Κι αυτοί στον κόσμο τους

Λογικό είναι να προσπαθεί ο εκπρόσωπος Τύπου ενός κόμματος (του κάθε κόμματος) να διαφημίσει την «πραμάτεια» του. Πάντα έτσι γινόταν και πάντα έτσι θα γίνεται. Και, φυσικά, απ' αυτό τον κανόνα δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί ο Γ. Μιχελάκης της ΝΔ, ο οποίος συμβαίνει να διακατέχεται και από το πάθος του νεοφώτιστου στη δουλειά και εύλογο είναι να παρασύρεται από κομματικό ενθουσιασμό και σε μερικές υπερβολές, που όμως υπερβαίνουν σε ορισμένες περιπτώσεις τα όρια της σοβαρότητας.

Οπως, για παράδειγμα, ο τρόπος με τον οποίο πασχίζει να διαφημίσει το περίφημο πια «Ζάππειο 2», που υποτίθεται ότι
είναι η συνέχεια του περσινού «Ζάππειο 1» και θ' αποτελέσει τη νεοδημοκρατική πρόταση για την έξοδο από την κρίση. Τελευταίο του «εύρημα» ο ισχυρισμός για «φθαρμένα προπαγανδιστικά κόλπα της κυβέρνησης που θέλει ν' αποπροσανατολίσει τον κόσμο από το «Ζάππειο 2»». Και σε ισχύ πάντα και ο ισχυρισμός για «συγκεκριμένα και κοστολογημένα οικονομικά μέτρα, που όπως και στην περίπτωση του «Ζάππειο 1» θα δίνουν λύσεις στα προβλήματα του τόπου».
Προσωπικά δυσκολεύομαι να καταλάβω για ποιο λόγο επιμένουν να συνδέουν τη φετινή εκδήλωση με την περσινή, ενώ το αντίθετο θα έπρεπε να επιδιώκουν. Ως γνωστόν, το «Ζάππειο 1» έχει καταγραφεί στη λαϊκή συνείδηση ως η μαγική συνταγή που θα εξαφάνιζε το έλλειμμα μέσα σ' ενάμιση χρόνο. Ηταν ένας ισχυρισμός αυταπόδεικτα γελοίος και ως τέτοιος αντιμετωπίστηκε. Αν στη ΝΔ θέλουν να το ξεχνούν, είναι δικαίωμά τους, αλλά είναι βλακώδες να πιστεύουν ότι ο κόσμος δεν θυμάται τέτοιες μνημειώδεις πολιτικές ανοησίες.
Οταν κάνεις μια γκάφα, εύχεσαι να ξεχαστεί όσο γρηγορότερα γίνεται. Η Νέα Δημοκρατία και ο εκπρόσωπός της διακατέχονται από διαφορετική νοοτροπία. Πιστεύουν ότι είναι σε θέση να μετατρέψουν τη σαχλαμάρα σε εύρημα, την ανοησία σε οικονομική πρόταση και την οικοδομή σε παντοδύναμο μοχλό επανεκκίνησης της οικονομίας μας σε μια περίοδο που οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια και κανένας δεν ξέρει τι του ξημερώνει.
Κι όλα αυτά την ώρα που το πραγματικό μήνυμα των δημοσκοπήσεων προς τη ΝΔ δεν είναι ότι κλείνει η ψαλίδα της διαφοράς με το ΠΑΣΟΚ, αλλά ότι δεν αντιμετωπίζεται σαν εναλλακτική πρόταση εξουσίας.

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας