Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

«Δέσμευσή μας η ανάληψη πρωτοβουλιών και η οργάνωση δυναμικών παρεμβάσεων, στο πλαίσιο της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης»

Εν όψει της ορκωμοσίας του νέου αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010, στο Τσοτύλι, συνάντηση των μελών της παράταξης «Αρχή…Ζούμε Μαζί».
Ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Παπαϊορδανίδης, αφού αναφέρθηκε στη σύμπνοια των Περιφερειακών Συμβούλων, προσδιόρισε την τακτική που θα ακολουθηθεί στα θέματα της νέας Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Άξονας του εν λόγω σχεδιασμού είναι ο προληπτικός και συστηματικός έλεγχος των πεπραγμένων της διοίκησης, με παράλληλη άσκηση -όπου απαιτείται- ουσιώδους κριτικής.
Στο πλαίσιο των παραταξιακών προγραμματικών θέσεων, ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης τόνισε πως «χρέος μας είναι η συνδιαμόρφωση του στρατηγικού σχεδίου αειφόρου ανάπτυξης που χρειάζεται η Δυτική Μακεδονία».
Απευθύνθηκε επίσης στους Περιφερειακούς Συμβούλους, ώστε ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και την επαγγελματική τους εξειδίκευση, να αναλάβουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες, προκειμένου να υπάρχει συνεχής έλεγχος της Διοίκησης. Ο έλεγχος θα επιτευχθεί με την παρακολούθηση από κάθε περιφερειακό σύμβουλο, σε συνεργασία πάντα και με τους μη εκλεγμένους συμβούλους, των περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφίας, που θα αναλάβουν θέση ευθύνης στη λειτουργία της νέας αιρετής Περιφέρειας.
Ο κ. Παπαϊορδανίδης υπογράμμισε πως ύστερα από διαβούλευση με φορείς και πολίτες θα αναληφθούν πρωτοβουλίες και θα οργανωθούν παρεμβάσεις πέρα από τα όρια των τακτικών συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να κερδίσουμε το στοίχημα της λειτουργίας στην πράξη του εγχειρήματος της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στη σύμπνοια των Περιφερειακών Συμβούλων αναφέρθηκε ο Γιάννης αλλά για τους βουλευτές δεν μας είπε τίποτα. Αυτών η σύμπνοια βέβαια χάθηκε πριν τις εκλογές (γι αυτό εξάλλου χάθηκαν και οι εκλογές).

Δεν πρέπει κάποτε να μας πουν όλοι αυτοί οι μεγαλοπασόκοι γιατί δόθηκε δώρο η Περιφέρεια στο Δακή;

Δεν πρέπει να μιλήσει ανοιχτά και ο Παπαϊορδανίδης για τον πόλεμο που έφαγε, για την υπονόμευση, για το ότι όλοι πέσαν επάνω του, γιατί εάν έβγαινε θα τους έστελνε όλους αυτούς τους αστέρες της πολιτικής (και της αυτοδιοίκησης, βλ. "Βούδας") στη σύνταξη;

Τι τους κοιτάτε ρεεεεε!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΦΙΛΕ 10:46. ΘΑ ΦΑΝΕ ΦΟΥΜΟ ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ.

Το Προφίλ μας