Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Εξασφαλίστηκαν τα κονδύλια του 2011 για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»...

Μετά από δίμηνη διαβούλευση σε ανώτατο επίπεδο με τον Επίτροπο Laslo Andor και τη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Υπουργείο Εργασίας εξασφάλισε τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" διασφαλίζοντας τη συνέχιση του προγράμματος για το 2011 και 4.500 θέσεις εργασίας των εργαζομένων στις 1.050 δομές του προγράμματος.
Το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" θεσμοθετήθηκε το 2002 από την κυβέρνηση με γνώμονα την παροχή υπηρεσιών και φροντίδας στους ηλικιωμένους ανθρώπους, στα άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και σε όσους χρήζουν βοήθειας.
Οι υπηρεσίες του συγκεκριμένου προγράμματος έτυχαν της κοινωνικής αποδοχής ολόκληρης της κοινωνίας, εξυπηρετώντας περισσότερους από 80.000 ηλικιωμένους και ΑμεΑ ετησίως με σημαντικά θετικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα στην Περιφέρεια.


Σχόλιο ai-vreS: Με το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι του Δήμου Σερβίων τι γίνεται; Θα ενημέρωσει κανείς; 
Παλαιότερες αναρτήσεις για το θέμα αυτό στο ai-vreS :
http://ai-vres.blogspot.com/2010/12/blog-post_3629.html
http://ai-vres.blogspot.com/2010/05/blog-post_28.html
 
Με την επιτυχή κατάληξη των διαβουλεύσεων με την ΕΕ, κατά το 2011 η δράση θα υλοποιηθεί μέσω εξατομικευμένου συστήματος «κουπονιών» (vouchers) προς τους ωφελούμενους.
Οι ωφελούμενοι της δράσης είναι άτομα -συνήθως συγγενικά- με εξαρτώμενα μέλη στις οικογένειές τους (εξυπηρετούμενοι) και οι οποίοι, είτε ως άνεργοι που αποδεδειγμένα αναζητούν εργασία, είτε ως εργαζόμενοι επαπειλούμενοι με ανεργία, ωφελούνται από το πρόγραμμα, καθώς αποδεσμεύονται από την φροντίδα των συγγενικών τους προσώπων.
Με συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων και με βάση τις ανάγκες και δυνατότητες των καλλικρατικών δήμων, η μελλοντική βιωσιμότητα του προγράμματος θα εξασφαλισθεί, μεταξύ άλλων, και με την μετατροπή των δομών σε Κοινωνικές Επιχειρήσεις Κοινωνικής Φροντίδας βάσει του νομοσχεδίου που άμεσα κατατίθεται στη Βουλή.
NEA. fimotro.blogspot.com

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ AI-VRES ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΕΝΑ ΔΕΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΟΛΙΓΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ.
ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟΤΕ ΚΑΛΩΣ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΤΕ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ 01/01/2011 ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ.
ΜΑΚΑΡΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΟΥΝ.

ai-vreS είπε...

Παλαιότερες αναρτήσεις για το θέμα αυτό στο ai-vreS :
http://ai-vres.blogspot.com/2010/12/blog-post_3629.html
http://ai-vres.blogspot.com/2010/05/blog-post_28.html

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 4 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΕΙΧΕ ΣΥΖΗΤΗΘΗ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ..........

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΑΓΠΗΤΕ 5:04 ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΒΑΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΟ.ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΩΜΕΝΑ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ.
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΡΜΟΖΕ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΝΕ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΛΗΡΩΤΟ ΕΩΣ ΚΑΙ 15 ΜΗΝΕΣ. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΑ ΕΥΡΩΠΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ 100% ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ.ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΛΕΣΦΟΡΕΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ .ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΣΧΗΜΗΣΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΝ ΦΕΡΕΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΚΟΛΙΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΣΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΔΙΑΟΡΕΙ.ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ,ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΣΚΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ. ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.ΕΛΠΙΖΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΖΕΙ

Το Προφίλ μας