Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Κλειστός ο Ναυτικός Όμιλος Κοζάνης

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Η σημαντική άνοδος της στάθμης της λίμνης Πολυφύτου το τελευταίο διάστημα, λόγω των βροχοπτώσεων όσο και των μειωμένων αναγκών στην άρδευση, έχει οδηγήσει στην παύση λειτουργίας του Ναυτικού Ομίλου Κοζάνης, που όπως είναι γνωστό λειτουργεί όλο το χρόνο ως καφέ – μπαρ και το οποίο επισκέπτονται, ή μάλλον επισκέπτονταν, τις καθημερινές αλλά κυρίως, τα σαββατοκύριακα και απολάμβαναν την ωραία θέα προς τη λίμνη πλήθος κόσμου. Ωστόσο έντονη παραμένει η ανησυχία πολλών αναφορικά με το ύψος της λίμνης και πόσο μπορεί να οδηγήσει σε πλημμύρες, εφόσον αρχικά συνεχιστούν οι βροχές, επίσης το φράγμα δεν χρειάζεται να τεθεί σε λειτουργία για να καταναλώσει νερό και τέλος δεν χρειαστεί νερό για την άρδευση. 

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε μιλώντας στον «Π.Λ.» ο διευθυντής του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Πολυφύτου κ. Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος αυτή τη στιγμή το υψόμετρο είναι στα 2,90 από τη θάλασσα, ενώ το όριο πλημμυρών είναι πάνω από το 2,91. «Επειδή για πολλά χρόνια τώρα δεν είχαμε τόσα νερά δεν είχε ανέβει ποτέ τόσο πολύ η στάθμη της λίμνης. Αυτό φυσικά είναι σε γνώση όλων και του Ναυτικού Ομίλου, όταν τους δόθηκε η προσωρινή παραχώρηση του χώρου. Μέχρι την ζώνη 2,91 μπορεί να υπάρχει λειτουργία, από 2,91 μέχρι το 2,93 είναι η ζώνη πλημμυρών και εκεί επίσης απαγορεύεται κάποιος να κτίσει οτιδήποτε. Πάνω από αυτό το όριο μάλιστα απαγορεύεται να λειτουργεί οτιδήποτε με νόμο της Βουλής των Ελλήνων και όχι μόνο με απόφαση της ΔΕΗ». «Εντωμεταξύ το εργοστάσιο λειτουργεί κανονικά, έχει τις προδιαγραφές του και λειτουργεί κανονικά» σημειώνει ο ίδιος και συνεχίζει λέγοντας πως «τώρα είμαστε μέσα στα όρια της κανονικής λειτουργίας, δεν έχουμε φτάσει καν στα ανώτατα όρια. Οι ιδιώτες λένε ότι τα υπερλειτουργούμε τα εργοστάσια για να υπάρχει χειραγώγηση στην τιμή του συστήματος, δηλαδή στην αξία του ηλεκτρικού ρεύματος που εμπορεύεται και από τους ιδιώτες και από τη ΔΕΗ. Κατηγορείται λοιπόν για υπερλειτουργία, ενώ από την άλλη λειτουργούμε επειδή είχαμε πάρα πολλές εισροές, η λίμνη ανέβηκε. Ωστόσο βρισκόμαστε μέσα στα όρια».
Οι πολλές εισροές προήλθαν από τις πολλές βροχές, αφού και την περυσινή και φετινή χρονιά είχαμε υψηλά υδρολογικά δεδομένα. Όπως σημειώνει ο ίδιος «γίνονται συνεχώς προσπάθειες για να κατέβει η στάθμη της λίμνης αλλά αυτό το θέμα δεν είναι από τη ΔΕΗ. Ο έλεγχος ασκείται κεντρικά από την κρατική αρχή της ΔΕΣΜΗΕ. Εμείς λέμε τι στάθμη έχουμε, τι δυνατότητες έχουμε και ζητάμε να μπούμε σε λειτουργία. Ο διαχειριστής βλέπει τι αιτήματα υπάρχουν, τι ανάγκες και δίνει εντολή για το πόσο θα λειτουργήσει το φράγμα. Εμείς κάνουμε πολλές φορές αιτήματα ώστε να λειτουργεί το φράγμα και να κατέβει η στάθμη». 
Την περίοδο αυτή, όπως σημειώνει ο ίδιος, δεν υπάρχουν ισχυρές αρδευτικές ανάγκες, ενώ τους αντίστοιχους μήνες άλλα χρόνια υπήρχαν πολύ μεγαλύτερες ανάγκες, αφού υπήρχε αρδευτική περίοδος για τον κάμπο της Ημαθίας, της Πέλλας, της Θεσσαλονίκης. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας αλλά το νερό παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΡΑΒΑ........

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΖΗΤΗΜΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, Η ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ - ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ - ΜΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ. ΕΑΝ Η ΕΚΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ, ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΩΝ ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΛΩΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ "ΕΔΕΣΕ" ΕΠΙΣΗΣ - ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ - ΣΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΣΗΜΕΡΑ.
ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ - ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ - ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΥ, ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ Η ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ, ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΥΨΟΜΕΤΡΑ ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΤΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ "ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΆ". ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.
ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ. ΕΤΣΙ ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ Ο ΧΩΡΟΣ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΕΡΙΤΟ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΩΣΤΕ, ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΖΩΝΗ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ (ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ - ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ - ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ) ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ.
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ - ΕΣΤΩ - ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣΔΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΩΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΤΑ ΥΨΟΜΕΤΡΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΩΣΤΕ - ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ - ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ.
ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ (ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ?).
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ? ...... ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

O IDIOKTITIS TOY NOK PERIMENEI NA PESEI TO NERO KAI NA XANANOIXI.AN PESEI TO NERO, MPOREI NA LEITOYRGISEI KANONIKA;

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ 15 ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ.

Ανώνυμος είπε...

OTAN LES THA PESEI, ENNOEIS OTI THA PESEI TO MAGAZI; EPIREASTIKE I ANTOHI TOY KTIRIOY APO TO NERO POY MPIKE MESA; YPARHEI KINDYNOS KATAREYSIS TOY;

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ , ΑΦΟΥ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΡΟΛΟΪ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ , ΛΙΜΑΝΙ , ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ )?
ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΣΑ ΕΧΕΙ ?

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΙΣ 4 ΜΑΪΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ servianet Ο ΙΔΙΩΚΤΗΤΗΣ ΗΤΑΝ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ , ΕΛΕΓΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΩΣ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΥΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ , ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ , ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΙΩΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ ? ΓΙΑΤΙ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Ανώνυμος είπε...

Στη χώρα της Μπανανίας όλα επιτρέπονται και όλα απογορεύονται. Τι ψάχνεις τώρα να βρείς για ρεύματα και για στάθμες αλλοίμονο σαυτούς που την έφαγαν και τώρα ποιός πληρώνει. 'οσο για το Ναύτικό αυτός θα υπάρχει στους αιώνες των αιώνων ασχέτο αν αργότερα γίνει πλωτό σύμφωνα με τελευταιες πληροφορίες.

Ανώνυμος είπε...

H πινακίδα αφαιρέθηκε για λόγους ασφαλείας και για να μην συμβεί Ηλεκτροπληξία έξυπνε.

Ανώνυμος είπε...

EHEI MEGALA MESA O IDIOKTITIS FILE.KAI MPOREI KAI TA KANEI.KAI KALA KANEI.TIN DOYLEIA TOY KANEI.
INE EXYPNOS.VLEPEI POLY MPROSTA.
TO MONO POY DEN IDE, INE OTI DEN YPOLOGIZE OTI THA ANEVEI I LIMNI STA 293.
SE 15 MERES O NOK ANOIGEI PALI.
KALO KALOKAIRI.

Ανώνυμος είπε...

ANOIXE HTES O NOK.GIA KAFE,POTO.KALO KALOKAIRI

Το Προφίλ μας