Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Έκθεση Φωτογραφίας: "Ταξιδεύοντας με τα Πουλιά

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, η Φωτογραφική Λέσχη Κοζάνης, η Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης, Ν. Κοζάνης και η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού – Αθλητισμού Κοζάνης (ΔΕΠΑΚ), σας καλωσορίζουν στη μοναδική έκθεση φωτογραφίας «Ταξιδεύοντας με τα Πουλιά». 
Η έκθεση παρουσιάζει το μαγευτικό κόσμο των πουλιών διαμέσου του φωτογραφικού φακού 11 φωτογράφων. Η έκθεση περιλαμβάνει μοναδικές φωτογραφίες φωτογράφων άγριας φύσης της Ελλάδας. Εκτός από την παρουσίαση του μαγικού κόσμου των άγριων πουλιών, η έκθεση μας υπενθυμίζει τη σημαντικότητα της προστασίας των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους, όπως επίσης και τις δράσεις που πρέπει να πραγματοποιήσουμε για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος, τόσο για τα πουλιά όσο και για τον άνθρωπο. 


Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία δραστηριοποιείται από το 1982, με αντικείμενο την προστασία των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους. Από τότε έχει συνεχής και επιτυχημένη δραστηριότητα στην προστασία απειλούμενων ειδών και στην προστασία και διαχείριση Σημαντικών Περιοχών για τα Πουλιά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Για να επιτύχει την αποτελεσματική προστασία των πουλιών και των βιοτόπων τους, δραστηριοποιείται στους τομείς της έρευνας, προστασίας και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος, ενημέρωσης των πολιτών και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, παρεμβάσεων σε θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής αλλά και αντιμετώπισης παραβιάσεων περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Ένα από τα προγράμματα προστασίας και διαχείρισης των Σημαντικών Περιοχών για τα Πουλιά είναι το «Πρόγραμμα Προστασίας και Ανάδειξης του Υγροτόπου της Βραυρώνας» που υλοποιείται από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με τη συνεργασία του Δήμου Μαρκόπουλου. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για την επαναφορά της αρμονίας ανάμεσα στον άνθρωπο και στο φυσικό πλούτο του υγροτόπου. Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία Ιστορικο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης Από 4 έως 11 Ιουνίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας