Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Προβληματισμός στο Βελβεντό-Συζητήσεις σε Αιανή-Νεάπολη

του Παναγιώτη Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Η ψήφιση, από την ολομέλεια της ελληνικής βουλής, του σχεδίου «Καλλικράτης» ήρθε να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις στο Νομό Κοζάνης, όχι, όμως, και τις τοπικές κοινωνίες σε Δήμους που διαμαρτύρονται για την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας. Στο επίκεντρο, φυσικά, βρίσκεται το Βελβεντό, οι κάτοικοι του οποίου αντιτίθενται σθεναρά στο ενδεχόμενο συνένωσης με το Δήμο Σερβίων και είναι, μάλιστα, διατεθειμένοι να συνεχίσουν το αγώνα τους και μετά την ψήφιση του νόμου! Αρχικά οι σκέψεις της δημοτικής αρχής και της Συντονιστικής Επιτροπής ήθελαν την πραγματοποίηση μεγάλης λαϊκής συνέλευσης το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής, ωστόσο, λόγω και των πιθανών δυσμενών καιρικών συνθηκών ίσως η συνέλευση μετατεθεί για το Σάββατο ή τη Δευτέρα. 

Και αυτό, διότι, όπως σημείωσε χθες, μιλώντας στον «Π.Λ.», ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου, η συμμετοχή των δημοτών αναμένεται τόσο μεγάλη που δεν είναι δυνατόν να λάβει χώρα η συνέλευση στο Πνευματικό Κέντρο της περιοχής. Όλες οι μέχρι σήμερα πληροφορίες, πάντως, συγκλίνουν στην σχεδόν καθολική απόρριψη της συνένωσης στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού, με πολλές απόψεις να οδηγούν στην άρνηση της συμμετοχής των κατοίκων στις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου. 
Παράλληλα, ακούγονται αρκετές φωνές για «αυτοδιαχείριση» και άρνηση συμμετοχής στη διοίκηση του νέου Δήμου και τα επόμενα χρόνια. Τέλος, οι κάτοικοι του Βελβεντού δηλώνουν αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε μέσο για να πετύχουν την αλλαγή στον νόμο και την αυτονομία τους. 
Την ίδια στιγμή, έντονος είναι ο προβληματισμός για την επόμενη ημέρα και στο Βόιο, όπου οι πληγές στις τοπικές κοινωνίες για το ζήτημα της έδρας δύσκολα θα επουλωθούν σύντομα.
Στη Σιάτιστα έχουν πέσει οι τόνοι και επιζητείται συνεργασία με τους όμορους νυν Δήμους, όμως, αντίθετα, στη Νεάπολη οι κάτοικοι εκφράζουν την πικρία και το θυμό τους για το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και για βουλευτές του Νομού Κοζάνης. 
Τέλος, στην Αιανή θα συγκληθεί σήμερα Δημοτικό Συμβούλιο για να αποτιμηθεί ο αγώνας των τελευταίων εβδομάδων, με τους δημότες να εκφράζουν και εκεί την αγωνία τους για την επόμενη μέρα που βρίσκει την Αιανή ως ιστορική, μόνο, έδρα του Δήμου Κοζάνης.

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαζέψετε ρε τις κομματικές ταυτότητες και στείλτε πακέτο στο γραφείο του πρωθυπουργού (open government και διαβούλευση δεν ήθελε?).
Ααααα να μην ξεχάσω,στην πρώτη επίσκεψη πασοκου βουλευτή σας παρακαλώ κάμερα με υψηλη ανάλυση και youtube έτσι?

Ανώνυμος είπε...

panagioth pes ton parh kai ta alla palikaria poy simplironoyn to pazl ths topoikhs aytodihkishs sto nomo mas oi velventinoi den tha anevoyn sto leoforeio toys dhladh psifo yok !!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΕΙΣ; ΑΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Δημοσιογραφικό ρεπορταζ ειναι...οχι αποψη εδω. Τι να κανω, αφου ακομη στο Βελβεντο εχει συνεχεια το θεμα; Και, απο οσα ακουω και διαβαζω, δεν εχει κλεισει το θεμα εκει...Ετσι δεν ειναι;

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Kai sena ti se peirazei an to syntirei;
Sto kefali soy kathete o PP kai milas etsi;
Kane kammia alli doyleia.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ Π.Π ΕΚΑΝΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΗΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ . ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΑΠΟ (ΑΥΤΟΥΣ) ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Ναι, είμαι ο εκπρόσωπος Τύπου ΠΠ.
Τόσο πολύ ενοχλείσθε 4.25 απο την συντήρηση του θέματος και του δινετε και συμβουλές για το τι να πράξει...
Ο κ ΠΠ είναι δημοσιογράφος και αναφαίρετο δικαίωμα του να συντηρεί οιοδήποτε θέμα επικαιρότητος, οπως κρίνει αυτός!

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΧΑΣΑΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΛΑ .

Ανώνυμος είπε...

kapoioi aytes tis meres paromoiazoyn to velvento san na einai se empolemh katastash kai lene oti oi agwnes ,oi timioi ,kai aythormhtes antidraseis twn velventinwn ypokinoyntan apo kapoion sygekrimeno .Toys plhroforw aytoys toys kapoioys poy akoygetai oti kai etoimazoyn kai syndiasmo ,atyxhsan stis provlepseis toys the party is over gia filodoxoys prostates o velventinos laos DEN PSIFIZEI ALLA KAI EINAI ETOIMOS NA TIMORISEI !!!!!!!!!!!!!

Δ.Σ.Β. είπε...

Τι έφταιξε;
Απο μια μπλούζα με την κατσίκα δώρο σ΄όλους τους Δημάρχους του Νομού .
Οι μεγάλοι Αυτοδιοικητικοί που μέχρι την ανακοίνωση του χωροταξικού δεν είχαν πέρει καμία απόφαση για πόσους Δήμους θέλουν.
Μόλις ανακοινώθηκε το 5 απανωτά και με μεγάλη βία ένα Δ.Σ.(παρωδία ) και μία Συνέλευση (παρωδία)όχι για να πούνε το 4 αλλά για για να βγάλουν το Βελβεντό απ΄έξω.
Και όλοι είχαν απο την προηγούμενη ημέρα αποφάσεις Δ. Σ. ότι ήθελαν να μείνουν μόνοι?
Εντάξει τώρα είναι ευχαριστημένοι;
Έχει παρέμβει κάποιος Δήμαρχος όταν η Ελίμεια ήθελε να συνενωθεί με την Κοζάνη;(Μάλον είχε παρέμβει απο τα έσωθεν του Δ.Σ. της Κοζάνης τότε μια ΄Δημοτική Σύμβουλος για να μη γίνει)
Γιατί εσείς κάνατε το αντίθετο;
Η ΤΕΔΚ είναι το Συνδικαλιστικό όργανο των Δήμων που σημαίνει ότι πρέπει να προασπίζει τα συμφέροντα των Δήμων όλων μαζί και του καθ΄ενός ξεχωριστά.
Όταν το Βελβεντό ξεκίνησε τον αγώνα του απο το 2007 για να μείνει αυτόνομο με ομόφωνες αποφάσεις Δ.Σ. και Λαϊκών Συνελεύσεων όλοι οι
Δήμοι μηδενός εξαιρουμένου ήθελαν τις Συνενώσεις με όμορους Δήμους.
Βγήκε κανένας μας να πεί γιατί θέλετε τις Συνενώσεις; Δικαίωμά τους γιατί αυτό έβλεπαν σαν Συμφέρον.
Εμείς το δικό μας το Συμφέρον το βλέπαμε μέσα απο τις ομόφωνες αποφάσεις όλης της κοινωνίας.
Άλλο πράγμα κύριοι η προσωπική γνώμη του καθενός και άλλο ο Σεβασμός και η στήριξη της βούλισης μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Αυτό ισχύει και για τον Κύριο Αυτοδιοικητικό εκ΄Πτολεμαϊδας που έχυσε αίμα για την Αυτοδιοίκηση.
Με αυτό το δεδομένο όπως έκαναν και άλλες ΤΕΔΚ έπρεπε όλοι να αναγνωρίσουν την ομόθυμη θέληση της κοινωνίας και να την στηρίξουν ακόμη και αν ήταν λάθος.
Αντ΄αυτού ....
Τα αποτελέσματα τα είδαμε.
Η μεγάλη απάντηση του Ραγκούση η ΤΕΔΚ...
Δεν ακούσαμε κανέναν απο όλες και όλους αυτούς να κάνει κάποια Δήλωση.
Εγώ μόνο μία λέξη έχω να πώ ΝΤΡΟΠΗ.
Τι λες για όλα αυτά ΠΠ;
Δ.Σ.Β.

Ανώνυμος είπε...

ti parimeneis ΔΣΒ na se pei o Π.Π.afoy kai aytoi sta kanalia tote pou eimastan 5os dhmos legane oti o petsalnikos mas vohthise kai ena soro senaria an lew psemata as dei ta video sto kanali toy

Ανώνυμος είπε...

Ο λαός του Βελβεντού θα επεξεργαστεί όλα τα δεδομένα και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες θα αποφασίσει. Ώρα για ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, ενότητα και ανασύνταξη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Λ.Σ.

BLACK BLOG είπε...

Ο αγώνας φίλοι μου αρχίζει ΤΩΡΑ. Δέν θα αφήσουμε κανέναν να μας διχάσει και οποιος "τολμήσει" να είναι υποψήφιος θα μας βρεί μπροστά του.
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΘΑ ΜΑΣ ΦΟΒΑΤΑΙ.
Υ.Γ.1 Και αύριο το βράδυ θα είναι ωραία!!!!!!!!!!
"BLACK BLOG"

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=T4SlTS8TP6o

Ο μέχρι τώρα αγώνας του Βελβεντού, αλλά δεν σταματάμε εκεί...

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Λ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

1. Προς Δ.Σ.Β.: Τα εχω γραψει. Από τη στιγμη που ανακοινωθηκαν 5 Δήμοι, το Βελβεντό επρεπε να μεινει. Και στη συνεχεια, η συμπεριφορα πολλών άλλων Δήμων και δημάρχων νομίζω πωσ υπονόμευσε τον αγώνα σας και εκείνον της Αιανής. Ίσως, όμως, ο καθοριστικός παράγοντας να ηταν αλλος...
2....και εδώ έρχομαι και στον έτερο φίλο. Ναι, διαφωνείς πως ένας από τους λόγους που το Βελβεντό ήταν αρχικά αυτόνομο είχε να κάνει με τον Πετσάλνικο; Επειδή έκαναν το χατίρι του στην Καστορια για 4 Δήμους, θα γινόταν χαμός αν εκαναν 4 και στην Κοζάνη. Εκεί προκρίθηκε το Βελβεντό γιατί θεωρήθηκε πως είχατε δίκιο σε πολλά (και καλώς), αλλά και επειδή κανατε εναν μεγαλο αγωνα για 3 χρονια. Και καλες επαφές στην Αθήνα. Και πριν την ανακοινωση μαθαιναμε πως ο πετσαλνικος ασκουσε τρομερες πιεσεις. Δεν εξετάζω εδώ το δίκαιο των αιτημάτων σας και των θέσεων σας, αλλά το πώς αποφάσισε ο Ραγκούσης. Αποδειξη; Όταν πήραν πίσω, με την απαραδεκτη παλινωδία του Υπουργείου, την αυτονομία των Μακεδνών, πήραν και του Βελβεντού! Και, επαναλαμβάνω, δεν μιλάω για την ουσία της θέσης σας περί αυτονομίας, αλλά για το πώς και γιατί αποφάσισε ο Ραγκούσης. Μάλιστα, πριν την πρώτη ανακοίνωση και μετά, είχα σχετική συζήτηση με τον δήμαρχο Βελβεντού περί...Πετσάλνικου...


Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

prota apo ola eimai DIMOTIS VELVENTOY.na kserete o opiodipote sindiasmos.kAI MONO H SKEPSI TOU DEN SINVADIZI ME TIN NEOLAIA MAS POU KANI KAI 8A KANI AGONA GIA ti ETSEI EXEI GALOUXI8I.8a mas vroune oli mprostatous.!DEN KSEXNAME TYPOTA ZOUME GIANA 8IMOMASTE.!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά περιγράφει ο Δ.Σ.Β την απαράδεκτη στάση της ΤΕΔΚ στην υποθεση του Βελβεντού. Εγώ θα πρόσθετα βέβαια, για να μή ξεχνιόμαστε, και τα ήξεις αφήξεις των βουλευτων,ανάλογα με το προσωπικό συμφέρον του καθένα,αλλά και την απουσία του Νομαρχιακού Συμβουλίου από το θέμα.
Όμως δεν πρέπει να σταθούμε μόνο στην κριτική που βέβαια είναι απαραίτητη.
Τώρα είναι πιο κρίσιμη στιγμή για το Βελβεντό. Τώρα καλείται η κοινωνία του Βελβεντού να πάρει μια από της σημαντικότερες αποφασεις,αν όχι τη σημαντικότερη, της ιστορίας της. Τώρα πρέπει να απόφασίσει αν θα συμμετέχει σε ένα Δήμο που το 99% των Βελβεντινών πιστεύει ότι θα τους πάει πίσω (αλήθεια πως εξηγεί κάποιος ότι κανένας δεν πιστεύει στη λειτουργία του νέου Δήμου)ή θα επιχειρήσει να πάει στην "αυτοδιαχείριση".
Ας μην αμφιβάλει κανένας ότι αν το Βελβεντό είναι ενωμένο όπως τώρα και δεν διχασθεί και η αυτοδιαχείριση θα πετύχει
Είμαι σίγουρος ότι για μια φορά ακόμα μέσα από τις Δημοκρατικές διαδικασίες των Λαϊκών Συνελεύσεων θα προκύψει η καλύτερη απόφαση για το Βελβεντό.
Κι αυτή τη φορά το πιο ελπιδοφόρο είναι ότι η Νεολαία που πήρε στα χέρια της τον αγώνα για την ανεξαρτησία του Δήμου συνεχίζει να προβληματίζεται και να σκέφτεται για την επόμενη μέρα.
Η πρωτοβουλία να κάνει τη δική της Συνέλευση την Τετάρτη για να συζητήσει και να 'ρθει έτοιμη στη Λαϊκή Συνέλευση το αποδεικνύει.
Ας περιμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις. Ίσως υπάρξουν εκπλήξεις που ούτε φωστήρες της ΤΕΔΚ ούτε οι βουλευτές ούτε και πολοί άλοι περιμένουν.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι ΚΎΡΙΟΙ που απ ότι δείχνει δεν κατάλαβαν ακόμη τί έγινε καλά θα κάνουν να βάλουν την ουρά κατω απο τα σκέλια και να τσουλήσουν . Ακόμη ο Κ. Πλιάτσιος δεν αντίληφτηκε οτι το θέμα τελείωσε και δεν πουλάει. Καλά πήγε μεχρι την ψήφιση του Καλλικράτη και το ΤΟΠ, Κύριε Πλιάτσιο, είχε τη μερίδα του Λέοντος. Αλλα ότι αρχίζει ώραίο τελειώνει με πόνο οι πικραμένες καρδιές το ξέρουνε μόνο. Οσο και να τρίβει τα χέρια ο ιδιοκτήτης Κικής και η Ρίτα δια μέσου εσού του ιδίου... δεν βγαίνει τίποτα παρα μόνο πικρα και δάκρυ.

BLACK BLOG είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΓΙΟΡΤΗΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ (ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΤΕ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ).
Στον κύριο που αναφέρεται στο πλατανόρευμα: η ποσότητα του πλατανορεύματος αντιστοιχεί στο 3% της ποσότητας, πρίν από 6 χρόνια οι Συν/σμοί δέχθηκαν τους αγρότες του πλατανορεύματος μετά απο αίτηση των ιδίων, γιατί άραγε έναναν αίτηση να προσαχθούν στο Βελβεντό? αν θες ρώτα τους.
Οσο για τον πρώτο κύριο που ειρωνεύετε το προϊόν του βελβεντού, θα πρέπει να ξέρει οτι το ροδάκινο δίνει εισόδημα σε 500 οικογένειες παραγωγών και σε άλλες 100 εργατών και υπαλλήλων (απο όλη την περιοχή).
Γι'αυτό σας συμβουλεύω να μην ξαναπιάσετε το προϊόν και τους Συν/σμούς στο στόμα σας,
Άϊντε γιατι!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ
BLACK BLOG
Υ.Γ.: Καί παραγωγός!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

OΣΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ- Μήπως κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τι λένε και σκορπουν λόγια στον αέρα? Οι εκφράσεις αυτές ανήκουν σε ποδοσφαιρική συνάντηση, Σε Παλαιστινιακο και ακόμη περισσότερο σε εμπόλεμη ζώνη. Μήπως αυτοί που καμαρώνουν με αυτά τα σχόλια ειναι Εβραίοι?

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τα πια, μας έβαλαν σφαχτήκαμε μεταξύ μας και ο άλλος την έκανε Αζερμπαϊτζάν!

BLACK BLOG είπε...

Φυσικά ο 6:42 μας προτιμά με το κεφάλι σκυμένο να ανεχόμαστε τα κακοπροαίρετα σχόλια του κάθε "στημένου", προσβολές για την εργασία μας και τα προϊόντα μας και κάθε είδους ανηθικότητα που έχει βγεί εδώ μέσα το τελευταίο διάστημα.
Υ.Γ.1: αυτό για τους εβραίους πάρτο πίσω γιατί είναι μεγάλη βρισιά.
Υ.Γ.2: οποιον και να ρωτήσεις θα σου πεί ποιοί είναι το BLACK BLOG και δυστυχως για σένα είμαστε πάρα πολλοί, ενώ εσύ είσαι ο ανώνυμος φίλε που μπορεί να λέει ότι "γουστάρει",
Υ.Γ.3:Σ'αρέσει δε Σ'αρέσει, ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ
Υ.Γ.4:ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ!!!!!!!!!!!!!!

Το Προφίλ μας