Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Μήνυμα της Έλσας Φωτιάδου για την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας


Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως η ημέρα τιμής για τη γυναίκα. Τιμή για τη γυναίκα ως κόρη, ως σύζυγο, ως μάνα, ως εργαζόμενη, ως άνεργη. Τιμή για τους αγώνες του γυναικείου κινήματος που διεκδίκησε και κατέκτησε την ισότητα και την καταξίωση σε πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο, σε όλες τις εκφράσεις της ζωής.
Η φετινή 8η Μαρτίου, βρίσκει την ελληνίδα γυναίκα, όπως και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Ως εκ τούτου δεν είναι ώρα για εκθέσεις ιδεών και ευχολόγια σχετικά με τη θέση της γυναίκας σε μια κοινωνία η οποία μαστίζεται ιδιαίτερα από την παγκόσμια οικονομική κρίση και μάλιστα τη στιγμή που η γυναίκα καθίσταται εκ των πραγμάτων, πιο ευάλωτη στις ανακατατάξεις και στις ανατροπές στην αγορά εργασίας.
Τώρα είναι ώρα υπευθυνότητας, προτάσεων, ουσιαστικών δράσεων, συσπείρωσης και ομοψυχίας εκεί που πρέπει, αλλά και αποφασιστικότητας για την απόρριψη όλων αυτών των χειρισμών που μας οδηγούν στο τέλμα. Αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι από την σημερινή ημέρα, αυτό είναι ότι η Ελπίδα είναι γένους θηλυκού. Ας προχωρήσουμε λοιπόν αυτόν τον δύσκολο δρόμο με τις αξίες του αλληλοσεβασμού, της ισοτιμίας, της ισότητας και των ίσων ευκαιριών, που ανέδειξε το γυναικείο κίνημα, για ένα καλύτερο αύριο.
Έλσα Φωτιάδου

Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Νομού Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας