Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Πρόεδρος ΔΣ ΚΕΠΕ:«Δεν μπορούμε να αστυνομεύουμε τους δήμους αν κάνουν τη δουλειά τους…»

από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Την δική της απάντηση στα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το θέμα του νερού στον Πολύρραχο, που πλέον απαγορεύεται η χρήση του μετά από απόφαση του νομάρχη, κατέθεσε μιλώντας στον «Π.Λ.» η διευθύντρια του Κέντρου Περιβάλλοντος Κοζάνης Κική Απαστολίδου.Σύμφωνα με την ίδια, το Κέντρο Περιβάλλοντος ήδη από τον Μάιο του 2008, αναρτά στην ιστοσελίδα του όλα τα αποτελέσματα των μετρήσεων που διενεργεί. 
Ωστόσο, για την συγκεκριμένη πηγή υδροδότησης του Πολυρράχου σύμφωνα με την κ. Αποστολίδου «είχε επισημανθεί ότι υπάρχουν υψηλά νιτρικά και μάλιστα στο πιστοποιητικό που εκδώσαμε, επισημαίναμε την υπέρβαση και κάναμε σύσταση να αλλάξει η πηγή υδροδότησης». Να σημειωθεί πως οι συστάσεις δίνονται ανάλογα με τον παράγοντα που είναι αυξημένος κάθε φορά και στη συγκεκριμένη περίπτωση επειδή ήταν αυξημένα τα νιτρικά υπήρξε και η ανάλογη σύσταση. Το σημαντικό όμως είναι ότι το πρόβλημα φαίνεται να χρονίζει στην περιοχή, αφού η σύσταση του ΚΕΠΕ ήταν η ίδια και για το 2007 και για 2008 και για το 2009, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι τόσα χρόνια τώρα να πίνουν νερό με νιτρικά. Σε ό,τι αφορά το σημείωμα που έλαβε ο δήμος Σερβίων από το ΚΕΠΕ τον περασμένο Ιούνιο, η κ. Αποστολίδου τόνισε πως «δεν είναι κανένα τεράστιο βιβλίο το οποίο δεν μπορεί ένας δήμαρχος, ένας υπηρεσιακός ή ένας απλός πολίτης να διαβάσει. Είναι ένα πολύ απλό σημείωμα το οποίο δεν χρειάζεται μετάφραση». Η ίδια μάλιστα λέει πως «ο δήμος κινήθηκε όταν κίνησε ο νομάρχης τη διαδικασία, αφού τα αποτελέσματα του ΚΕΠΕ επανειλημμένα δίνανε υψηλές τιμές και ο δήμος εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ολιγώρησε και δεν έστελνε τα τεχνικά δελτία στην αρμόδια διεύθυνση υγείας». Τότε ήταν που ο νομάρχης άμεσα αποφάσισε να απαγορεύσει την πόση του νερού, προκειμένου να μην χρονοτριβήσουν άλλο οι διαδικασίες, αν και όπως τονίζει η κ. Αποστολίδου «από μόνες τους οι υψηλές τιμές δεν επαρκούν για να υπάρξει απαγόρευση, αφού κανονικά χρειάζεται έρευνα». Η ίδια καταλήγει λέγοντας πως «κατηγορούμαστε γιατί δεν παρακάμψαμε την δημοτική αρχή. Δεν είναι δυνατόν, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες διαδικασίες. Δεν μπορεί το ΚΕΠΕ να παρακάμπτει τον δήμο, ο οποίος είναι άμεσα υπεύθυνος για να στέλνει αποτελέσματα στην διεύθυνση υγείας. Δεν μπορούμε να αστυνομεύουμε εμείς του δήμους αν κάνουν ή δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Η νομοθεσία είναι συγκεκριμένη…». 

Σχόλιο ai-vreS:  όπως λένε και στο χωριό μας, χάιντε ρε χάιντε......

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σκληρή απάντηση στον Δήμαρχο Σερβίων Κο ΚΟΚΟΛΙΟ.
Αν είχε ευαισθησία ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΙΔΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.
Ο ΔΕ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ.
Τώρα αν τον συγχωρούσαν δεν ξέρω.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ;
Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ;
ΑΠΟΡΩ ΤΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ;

Delino είπε...

ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΙΛΑΤΟΙ!!!
Άσε το δήμαρχο, από τις δηλώσεις του φαίνεται ότι «ου γαρ οίδασι τι ποιούσι»!
Ο νομάρχης; αφού πέρασαν πέντε χρόνια «τότε ήταν που ο νομάρχης άμεσα αποφάσισε να απαγορεύσει την πόση του νερού».
Το ΚΕΠΕ απλά μετράει ή «εισηγείται και γνωμοδοτεί προς τα εκτελεστικά όργανα εφαρμογής της περιβαλλοντικής πολιτικής για θέματα στα οποία διενεργεί μετρήσεις με σκοπό την εφαρμογή στην πράξη των περιβαλλοντικών όρων»;
Αν ισχύει το πρώτο να αφαιρέσουν το δεύτερο από τις τέσσερις βασικές κατευθύνσεις που αναφέρουν στις αρμοδιότητες.
ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ;
ΕΝΑΣ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ ΔΕ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

Πατριώτες Πολυρραχιώτες που είστε ;
Απορώ πως ακόμα δεν πήρατε τα στυλιάρια για να πάτε στο δημαρχείο.
Πάντως και ειναι κρίμα για ένα χωριό προχθές που είχε δημοτικό συμβούλιο ούτε ένας κάτοικος του Πολυρράχου δεν παραβρέθηκε.
Κάποιοι που τα έχουν καλά με τον δήμαρχο ίσως ελέγχουν κόσμο αλλά ειναι δυνατόν όλο το χωριό;
Ειναι δυνατόν ,καλά οι μεγάλοι αλλά να πίνουν και τα παιδιά και τα εγγόνια τόσα χρόνια δηλητήριο γιατί κάποιοι που ασκούν εξουσία ειναι ασυνείδητοι και να μην υπάρχει αντίδραση των κατοίκων ;
Ενας δεν θα βρεθεί να καταθέσει μύνηση για να σωθεί η υπόληψη όλου του χωριού ;

Ανώνυμος είπε...

Να το πω ή να μην το πω για τους Πολυραχιώτες;
Πάρτε παράδειγμα τον Αντιδήμαρχο εκ Πολυρράχου.
Η ιστορία διδάσκει ...
Aντε καλύτερα να μην το πω!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι βουλευτές βολεύονται με επιτροπές

ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΌ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ


Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα!






Σκέτη κοροϊδία Οι 300 της Βουλής, παίζουν με τον ελληνικό λαό. Δέχτηκαν να κάνουν μείωση στο μισθό τους, και άρχισαν τις επιτροπές. Συμμετοχή στις επιτροπές, σημαίνει 260 περίπου ευρώ στην τσέπη. Τέσσερις...

να κάνουν το μήνα, τα έβγαλαν τα σπασμένα. Ντομάτες αδέρφια, όπου τους δείτε. Μας δουλεύουν κανονικά. Επιτροπές για ψύλλου πήδημα, αρκεί να παίρνουν το χρήμα. Λίγη τσίπα ρε λαμόγια

Ανώνυμος είπε...

Eβγαλε δίσκο ο Πετσάλνικος για να γεμίσει το παγκάρι


Share

…Πολλοί πολιτικοί προσφέρθηκαν να ρίξουν τον οβολό τους στον Ο πρώην υπουργός Οικονομίας της κυβέρνησης της ΝΔ Γ.Αλογοσκούφης είπε ότι θα συνεισφέρει και αυτός μόλις δημιουργηθεί το «δίσκο που έβγαλε» ο υπερκινητικός Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ.Καρατζαφέρης προσέφερε 5.000 ευρώ. Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Αδωνις Γεωργιάδης 1.000 ευρώ. Το ίδιο ποσό και ο βουλευτής της ΝΔ Μ.Βαρβιτσιώτης.Το σύνολο της μηνιαίας βουλευτικής της αποζημίωσης, περίπου 6.500 ευρώ, προσφέρει η υφυπουργός Εσωτερικών Θ.Τζάκρη. Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Γ.Γιακουμάτος προσφέρει το δώρο του Πάσχα.
Καλέ,κύριοι,βοηθήστε όπως μπορείτε να συχγωρεθούν τα πεθαμένα σας!..

Ανώνυμος είπε...

1: 21 και 1: 55 Τόσο μαλ΄κας ή μαλ΄κες είστε. Νομίζεται οτι θα ξεστρατίσετε τη συζήτηση με τις μπούρδες που αραδιάζεται. Εχετε μάθει καλά το μάθημα στις σχολές δημοσιογραφίας πως να θολώνετε τα νερά.
Εχουν όμως γνώση οι φύλακες. Δεν θα του περάσει έτσι του δημάρχου και αυτή η πατάτα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Δημοσθένης και δύο φίλοι του, απολαμβάνουν το ποτό τους σ’ ένα bar κάπου στο Δήμο Σερβίων. Ξαφνικά αντιλαμβάνονται ότι στον ίδιο χώρο υπάρχει και κάποιος κομψά ντυμένος κύριος, που λόγω της μεγάλης ποσότητας αλκοόλ που έχει καταναλώσει βρίσκεται σε άθλια ψυχοσωματική κατάσταση. Η παρουσία του αναδίδει κάτι το γνώριμο, ωστόσο η μακρινή απόσταση που υπάρχει μεταξύ τους δεν βοηθάει στο να τον αναγνωρίσουν αμέσως.
Περισσότερα:www.kozan.gr

Διαισθανόμενοι ότι πρόκειται για κάποιο σημαντικό πρόσωπο τον πλησιάζουν και συνειδητοποιούν ότι έχουν μπροστά τους τον Γιώργο «δεν παρανομήσαμε» Δακή! Ο Δημοσθένης τον ακουμπά στον ώμο και γεμάτος απορία προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί. Ο Γιώργος - σχεδόν τραγουδιστά - εξηγεί ότι πίνει για να ξεχάσει όλα τα δυσάρεστα που συνέβησαν στη Ν.Α. Κοζάνης με τις καταγγελίες του Φώτη και του Άρη.

Μέσα σ’ αυτό το μεθυστικό παραλήρημα, ο Γιώργος ζητά ένα ποτήρι νερό. Ο ιδιοκτήτης του bar - Πολυρραχιώτης στην καταγωγή - σπεύδει να του το προσφέρει, λέγοντας: «Νομάρχη μου, τέτοιο νερό δεν ξανάπιες. Είναι από τη φημισμένη πηγή της «Μεγάλης», στον Πολύρραχο».

Ξαφνικά ο Γιώργος τινάζεται μακριά του και απαντά σε αυστηρό ύφος: «Είπαμε ότι περνάω δύσκολες μέρες, αυτό όμως δεν είναι λόγος για να αυτοκτονήσω.»

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο για την εκθεση ιδεων θα σου βαλουμε αριστα και μετα ξυπνησες

Ανώνυμος είπε...

TRELATHKATE OLOI ME TO DIMARHO.
XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA
OLI MERA ME AYTON ASHOLOYNTE
XAXAXAXAXAXA
TI NA KANEI O ANTHROPOS.
XAXAXAXAXA
TON TRELANATE ME AYTA POY TOY LETE
XAXAXAXAXAXAXA
GRAPSTE KAI KANENA MITHISTORIMA GIA AYTON
XAXAXAXAXAXAXA
OLOI TRELATHIKAN EDO ME TON DIMARHO
XAXAXAXAXAXA

Ανώνυμος είπε...

Ποσο μεγαλος Χ Α Χ Α Σ εισαι 6.55

Ανώνυμος είπε...

ξεβρακοθηκε ο κοκολιος

Ανώνυμος είπε...

Ο KOKOLIOS XEVRAKOTHIKE.
XAXAXAXAXA, XOXOXOXOXOXOXOXOXOXO
TI ALLO THA AKOYSOYME.
XAXAXAXAXAXA - PO PO PARAMYTHIA POY LEGONTE.
AXAXAXAXAXAXAXXAXXAAXXAXXA
IPAME, GRAPSTE MITHISTORIMA GIA TO DIMARHO.
AFOY EHETE POLY FANTASIA OLOI SAS.
XAXAXAXAXAXAXAXAXAXA
MIN GRAFETE GELEIOTITES.
XAXAXAXAXAXAXAXAXA
SOVAREFTEITE.
XAXAXAXAXAXAXAXAXA
OYTE I TZOULIA ALEXANDRATOY NA ITAN.
XAXAXAXAXAXAXA

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 8.39 δεν πας εαυ να βρακωσης τον κ Κοκολιο να καταλαβης πως ψιριζουν την μαιουμου

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τα βάζετε όλοι με τον Δήμαρχο και όχι με τους υπαλλήλους του δήμου που ολιγόρησαν;

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχο που έχουμε δεν ήξερε λέει να διαβάζει , γιατί δεν το έδινε στον άντιδήμαρχο Παναγιωτούλα να το διαβάσει και να καταλάβει και ο ΄Δήμαρχος ότι το νερό ήταν διλητήριο

Ανώνυμος είπε...

στο μπουχουρα να τα δώσει που ειναι εξπερ σε αυτα θα τα αναλύσει πολυ καλα
εκτος αν ειναι αληθεια ότι θα παει με αλλο συνδιασμό και θα ριξει φουμο στον κοκολιο μιασ και δεν εγινε αντιδημαρχος

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 10.25 ο κ Μπουχουρας σαν Προεδρος της Ενωσης Πολεων Μεσαιωνικων Καστρων Ελλαδος παιζη σε αλλα γηπεδα προασαπιζομενος και διαφημιζοντας τον Δημο Σερβιων αν την Ελλαδα και θα ειναι δυναμικα μπροσταρης στο συνδιασμο του κ Κοκολιου

Το Προφίλ μας