Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Διαβεβαίωση Ζερβού για μετεγκατάσταση Ποντοκώμης

του Χρ. Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Ικανοποίηση επικρατεί στο δήμο Δ. Υψηλάντη και στους τοπικούς φορείς μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ για την μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν γενικότερα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της ΔΕΗ στην περιοχή. Με τον Αρθούρο Ζερβό και στελέχη της ΔΕΗ, συναντήθηκε προχτές το απόγευμα ο δήμαρχος Δ. Υψηλάντη Κυριάκος Μιχαηλίδης, επικεφαλής αντιπροσωπείας του δήμου, αποτελούμενη από τους δημοτικούς συμβούλους Δημήτρη Μαυροματίδη, Ανδρέα Αθανασιάδη και Δημήτρη Χαϊτίδη. 
Παρόντες στη συνάντηση ήταν όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι, δηλαδή οι πέντε βουλευτές του νομού Κοζάνης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κίρκος, ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας και ο γενικός διευθυντής της ΑΝΚΟ Γιώργος Αμανατίδης. «Η παρουσία όλων των θεσμικών φορέων, οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις εκ μέρους του προέδρου της ΔΕΗ και το αυστηρώς ελεγχόμενο χρονοδιάγραμμα που τέθηκε, προϊδεάζουν την θετική έκβαση, η οποία πάντως θα κριθεί εκ του αποτελέσματος», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Κυριάκος Μιχαηλίδης. Υπογράμμισε μάλιστα ότι «τα συμφωνηθέντα θα υπογραφούν από τις δύο πλευρές, σε μνημόνιο που θα συνταχθεί». Ο Α. Ζερβός διαβεβαίωσε ότι «η εκμετάλλευση των επίμαχων 1.300 στρεμμάτων της Ποντοκώμης θα αρχίσει μόνο όταν διασφαλιστεί η μετεγκατάσταση του οικισμού». Ειδικότερα συμφωνήθηκε ότι της εκμετάλλευσης των 1.300 στρεμμάτων θα προηγηθεί η έγκριση της ΜΠΕ από το νομαρχιακό συμβούλιο, το δημοτικό συμβούλιο Δ. Υψηλάντη και το Τοπικό Συμβούλιο Ποντοκώμης. Στη συνέχεια θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση και θα πάρει ΦΕΚ η μετεγκατάσταση. Στη συνάντηση συζητήθηκαν γενικότερα θέματα, όπως η μονάδα «Πτολεμαΐδα 5», για την οποία ο πρόεδρος της ΔΕΗ διαβεβαίωσε ότι θα δημοπρατηθεί μέχρι τέλους Μαρτίου ή αρχές Απριλίου. Για το θέμα των προσλήψεων των επιτυχόντων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, για το οποίο η κατάσταση είναι πολύ συγκεχυμένη τις τελευταίες ημέρες, ο Α. Ζερβός προσπαθώντας να «διαλύσει κάθε σύγχυση», διαβεβαίωσε ότι «οι πρώτες προσλήψεις θα ξεκινήσουν στη 1 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν έως τα τέλη του τρέχοντος έτους». Να σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τον οποίο κατηγορεί ότι ενώ διαβεβαίωσε την εξαίρεση της ΔΕΗ από το πάγωμα των προσλήψεων, τελικά με την τροπολογία που κατέθεσε δεν διασφαλίζεται κάτι τέτοιο».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα προηγηθεί η έγκριση της ΜΠΕ

ΜΠΕ ...MΠΕ...μπε...μπε...μπε...μπε...........

Δεν είμαστε ΠΡΟΒΑΤΑ.....
αλλά ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!!

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή, διαπραγματεύτηκαν την έγκριση της ΜΠΕ των ορυχείων για να λάβουν τις αποζημιώσεις οι κάτοικοι των περιοχών Ποντοκώμης - Μαυροπηγής!!!

μάλλον πρόβατα είμαστε και δεν το καταλάβαμε...

Το Προφίλ μας