Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Μήνυμα του Μιχ. Παπαδόπουλου για την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας

Παγκόσμια μέρα της γυναίκας. Γιορτή γι΄αυτές στο δυτικό κόσμο, μέρα αγώνα για τις γυναίκες που ζουν σε δικτατορικά καθεστώτα, άγνωστη έννοια για πολλές του τρίτου κόσμου. 
Κάθε χρόνο τιμάμε την 8η Μάρτη, ως ημέρα μνήμης αγώνων του γυναικείου κινήματος, ως μέρα αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών και ως αφετηρία νέων στόχων σε κυβερνητικό, πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο για την ουσιαστική κατοχύρωση της Ισότητας των δύο φύλων σε όλες τις εκφράσεις της ζωής.
Η γυναίκα κατάφερε μόνη της όλα αυτά τα χρόνια να σπάσει τα δεσμά της, να κυνηγήσει τα όνειρα, τις φιλοδοξίες, προσφέροντας όχι μόνο στον εαυτό της και στην οικογένεια της, αλλά και στην κοινωνία.
Μητέρα, σύζυγος, επαγγελματίας, γυναίκα. Η γιορτή αυτή μας δίνει για μια ακόμη φορά την ευκαιρία να αναλογιστούμε τη σπουδαία κοινωνική προσφορά της σύγχρονης Ελληνίδας. Στον δύσκολο ρόλος της η ελληνίδα καταφέρνει πάντα να είναι εκεί δυναμική αλλά και τρυφερή. Να μοιράζει το χρόνο της ισότιμα μεταξύ επαγγελματικής επιτυχίας και οικογενειακής ευτυχίας. Να αγωνιά για το μέλλον των παιδιών της και να κάνει ό,τι είναι καλύτερο για εκείνα.
Σήμερα λοιπόν είναι μια καλή ευκαιρία όλοι μας, να της πούμε πόσο σημαντική είναι η παρουσία της στη ζωή μας, να της το πούμε σήμερα και να της το δείχνουμε καθημερινά με τις πράξεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας