Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Δήμος Κοζάνης: 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου

TO ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ 
Τσιγγάνικα παραμύθια, μάγισσες, κάστρα και κόμικς Το αναλυτικό πρόγραμμα, τη σημασία και τις προοπτικές του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου», που διοργανώνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου στην Αθήνα, την Τρίτη 2 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Λ Μαλούτας, με την κ. Κ Καλογερίδου, πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και τους κυρίους Γ Καραχισαρίδη και Στ Πελασγό, καλλιτεχνικούς διευθυντές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και του Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου αντίστοιχα. 
Τη συνέντευξη τύπου τίμησαν με παρεμβάσεις τους, ο καθηγητής κ. Δ Μαρωνίτης, επίτιμος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ, καθώς και ο συγγραφέας, μαθηματικός και σκηνοθέτης, κ. Απ Δοξιάδης. 
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται για 2η συνεχή χρονιά από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, από τις 9 έως τις 18 Απριλίου 2010, σε συνδιοργάνωση φέτος με τη Διεθνή Αμνηστία, καθώς έχει θέμα «Ήρωες και Ηρωίδες», και είναι αφιερωμένο στις επικές παραδόσεις των λαών και τους σύγχρονους ήρωες αγωνιστές, για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 
Για την πόλη της Κοζάνης το Φεστιβάλ «είναι δείγμα εξωστρέφειας», όπως ανέφερε ο κ. Μαλούτας, «στην οποία επενδύει η πόλη, σε μία δύσκολη και κρίσιμη εποχή, που έχει ανατραπεί η παραγωγική της δομή». Δίνει την ευκαιρία να συναντήσουμε και να ακούσουμε σπουδαίους αφηγητές από όλο τον κόσμο, να γνωρίσουμε την ιδιαίτερη παράδοσή τους, να ανακαλύψουμε τα στοιχεία εκείνα που μας ενώνουν μαζί τους για την κοινή μας πορεία και μας ωθούν σε μία αντιηρωική εποχή, να αναζητήσουμε το δημόσιο λόγο του μύθου του ανθρώπου που γίνεται ήρωας, ανέφεραν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας