Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Κανόνι εκατομμυρίων από μεγαλοεργολάβο στην Κοζάνη

«Κανόνι» πολλών εκατομμυρίων ευρώ φοβούνται στην Κοζάνη μετά την περίεργη εξαφάνιση μεγαλοεργολάβου. Οι φήμες που ακούγονται θέλουν τον εργολάβο να έχει εξαφανιστεί λόγω οικονομικής κρίσης αφήνοντας πίσω του «φέσι» που μπορεί να φτάσει, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα τρία εκατομμύρια ευρώ σε ακάλυπτες επιταγές.Στην Κοζάνη επικρατεί αναστάτωση και το θέμα αρχίζει να απασχολεί και να συζητείται έντονα στην τοπική κοινωνία, αφού οι πάντες αιφνιδιάστηκαν.Και αυτό γιατί κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα δημιουργούταν ζήτημα με τον συγκεκριμένο μεγαλοεργολάβο, ο οποίος εξαφανίστηκε εδώ και περίπου μία εβδομάδα, αφήνοντας προμηθευτές, πελάτες και τράπεζες με ακάλυπτες επιταγές. Οι πρώτες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο μπήκε το «φέσι» κάνουν λόγο για τη μέθοδο των επιταγών «ευκολίας», οι οποίες δίνονται μεταξύ επαγγελματιών που έχουν μεταξύ τους σχέσεις εμπιστοσύνης για να αντιμετωπιστούν προβλήματα ρευστότητας.
Ο εργολάβος έπαιρνε επιταγές «ευκολίας» από πελάτες του και τις κατέθετε στις τράπεζες, για να μπορεί να δανειοδοτείται, ενώ τις αντάλλασσε με ακάλυπτες.

Αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν αρκετοί με ακάλυπτες επιταγές που θα πρέπει να τις πληρώσουν για να μην μπουν στη μαύρη λίστα των τραπεζών ως οφειλέτες. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο εργολάβος έφτασε στο σημείο να βάλει συγχωριανούς του να πάρουν δάνεια για λογαριασμό του, με αποτέλεσμα να τους αφήσει χρέος που θα πρέπει οι ίδιοι να καλύψουν.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Σχόλιο ai-vreS: Υπάρχει η εκτίμηση ότι αυτή η περίπτωση είναι μόνο η αρχή και ότι το θέμα θα έχει και συνέχεια. Πάντως ο εργολάβος έχει καταγωγή από προσφυγικό χωριό στο κεντρικό τμήμα του Νομού Κοζάνης που ανήκει σε νεότευκτο δήμο...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το κανονι αραγε χτυπησε και τα ΣΕΡΒΙΑ;

kiss είπε...

Όνομα δεν έχει αυτός ο μεγαλοεργολάβο

Ανώνυμος είπε...

"Όνομα δεν έχει αυτός ο μεγαλοεργολάβος" Τι το περνάς το ai-vres; Σέβεται τον κόσμο και δεν τον εκθέτει.

Το Προφίλ μας