Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Ένταξη του Δήμου Σερβίων στο gov.gr - Νέο βήμα για την Ψηφιακή Μετάβαση

Με την ενσωμάτωσή του στο gov.gr, ο Δήμος Σερβίων ανοίγει το δρόμο προς μία νέα εποχή ψηφιακής εξυπηρέτησης για τους δημότες του.

 

Με πρωτοβουλία και ενέργειες του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Στρατηγικού Σχεδιασμού & Διοίκησης Καλλίνικου Χολέβα ολοκληρώθηκε επιτυχώς η ένταξη του Δήμου Σερβίων στο gov.gr δίνοντας έτσι στους δημότες τη δυνατότητα να αιτούνται ψηφιακά πολλές υπηρεσίες που παλιότερα απαιτούσαν τη φυσική τους παρουσία.

 

Με μία απλή διαδικασία, μπορούν να συνδεθούν με τους κωδικούς Taxisnet και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στο Δήμο. Το έγγραφο αποστέλλεται στη θυρίδα τους, με τη δυνατότητα αποθήκευσης ή εκτύπωσης μέσω τουgov.gr. Πιο αναλυτικά, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα έκδοσης των παρακάτω εγγράφων:

 

 • Απόσπασμα Ληξιαρχικής Πράξης Γέννησης
 • Απόσπασμα Ληξιαρχικής Πράξης Γάμου
 • Απόσπασμα Ληξιαρχικής Πράξης Συμφώνου Συμβίωσης
 • Απόσπασμα Ληξιαρχικής Πράξης Θανάτου
 • Πιστοποιητικό Εγγύτερων Συγγενών
 • Πιστοποιητικό Γέννησης
 • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
 • Πιστοποιητικό Ιθαγένειας
 • Πιστοποιητικό Εντοπιότητας
 • Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας
 • Άδεια Πολιτικού Γάμου

 

Επιπλέον ο Δήμος Σερβίων σε συνεργασία με τη ΔΑΕΜ ΑΕτου Δήμου Αθηναίων παρέχει μέσω της πλατφόρμας https://eservices.dservion.gr/loginαπό τον Μάιο του 2020 αρκετές υπηρεσίες στους δημότες όπως:

 

Τμήμα Εσόδων, Περιουσίας και Ταμείου

 

 • Αίτηση για Απαλλαγή Τελών Καθαριότητας και Φωτισμού για Επαγγελματίες - Δημιουργία Αίτησης

 

Τμήμα Πρωτοκόλλου, Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου

 

·         Άνοιγμα Οικογενειακής Μερίδας Άγαμης Μητέρας

·         Άνοιγμα οικογενειακής μερίδας μετά από απόκτηση τέκνου εντός συμφώνου συμβίωσης

·         Αντίγραφο Ληξιαρχικής ΠράξηςΓάμου

·         Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Γέννησης

·         Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Θανάτου

·         Αντίγραφο Ληξιαρχικής ΠράξηςΣυμφώνουΣυμβίωσης

·         Αρχική Εγγραφή στο Δημοτολόγιο όσων αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια

·         Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας

·         Δήλωση διεύθυνσης κατοικίας για εκλογικούς καταλόγους

·         Διόρθωση Κύριου Ονόματος

·         ΔιόρθωσηΤόπου Γέννησης

·         Εγγραφή Τέκνων στο Δήμο Σερβίων λόγω Aναγνώρισης

·         Καταχώρηση Λύσης Γάμου ή Συμφώνου Συμβίωσης

·         Μεταδημότευση Άγαμου Ενήλικα στα Δημοτολόγια του Δήμου Σερβίων

·         Μεταδημότευση διαζευγμένων ή εν χηρεία συζύγων σε δήμο ή κοινότητα εκτός του τόπου καταγωγής τους

·         Μεταδημότευση συζύγων και τέκνων όταν όλα τα μέλη της οικογένειας είναι γραμμένα στον ίδιο Δήμο

·         Μεταδημότευση συζύγων όταν ο ένας είναι δημότης του Δήμου Σερβίων

·         Πιστοποιητικό Γέννησης

·         Πιστοποιητικό εγγραφής στα Μητρώα Αρρένων

·         Πιστοποιητικό ΕγγυτέρωνΣυγγενών

·         Πιστοποιητικό Εντοπιότητας

·         Πιστοποιητικό Ιθαγένειας

·         Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

·         ΠροσθήκηΚύριουΟνόματος

 

Ο Δήμος Σερβίων δεσμεύεται να προωθήσει τη ψηφιακή εξέλιξη, προσφέροντας στους δημότες την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση καθώς το επόμενο διάστημα αναμένεται η υπογραφή σύμβασης για το έργο «Υπηρεσίες και εφαρμογές Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Δήμο Σερβίων» συνολικού προϋπολογισμού 247.677,60 € που εκτελείται μέσω του  μέσω του οποίου θα εγκατασταθούν νέες εφαρμογές οι οποίες ως τελικό αποτέλεσμα θα διευκολύνουν την εξυπηρέτηση των δημοτών με ψηφιακό τρόπο δίνοντας τους τη δυνατότητα να συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες του Δήμου χωρίς φυσική παρουσία.

 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα Σέρβια καθημερινά αδειάζουν, οι νέοι τα εγκαταλείπουν για εύρεση εργασίας προς το εξωτερικό και ο Δήμος εγκαινιάζει νέες ψηφιακές υπηρεσίες προφανώς για του ηλικιωμένους που στοιβάζονται καθημερινά σε ουρές έξω από τράπεζες και ταχυδρομεία προκειμένου να πληρώσουν λογαριασμούς. Πραγματικά είσαστε εκτός τόπου και χρόνου γιατί όλη η στρατηγική θα έπρεπε να επικεντρωθεί στο πως θα κρατήσουμε τους νέους στο Δήμο Σερβίων. Από την άλλη το μόνο που κάνει ο Δήμος είναι να δίνει μέσω διαγωνισμών και αναθέσεων συγκεκριμένα χρηματικά ποσά σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες – παρεάκι. Προφανώς και σας βολεύει ο δήμος να είναι άδειος. Τώρα όσον αφορά τις εισηγήσεις του αντιδημάρχου, αυτές έρχονται έτοιμες από το υπουργείο μαζί στέλνονται και οι αιτήσεις και όλο το απαραίτητο χαρτομάνι δικαιολογητικών προκειμένου να ενταχτεί ο δήμος σε κάποιο πρόγραμμα. Το μόνο που απαιτείτε από πλευράς δήμου είναι οι υπογραφές. Βλέπετε η κεντρική πολιτική νοιάζεται περισσότερο από όλους γιατί και εκείνη λαμβάνει τις νόμιμες προμήθειες. Περίμενε ηλικιωμένε Σερβιώτη να δεις άσπρη μέρα στο τόπο σου.

Ου Βουσκος είπε...

Υπάρχν Τράπειζες Σμπολιμας κε δεν του ξέρουμε.Μια ξερου ιγω.και μια στο Βελβενδό.προυχθες που πήγα να πάρου τσιπιδουτησεις μπεμτη εικει βρήκα κόσμου απνιλατι κάπου Λιβαδερού.ολοι παραπονιούνταν γιατί έκλεισι η θκια μας.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ταιριάζει η παροιμία:Ο κώλος καίγεται και το μ...ί χτενίζεται.Τα Σέρβια σε συνεχόμενο κατήφορο σε όλα τα επίπεδα.

Ανώνυμος είπε...

Προεκλογικά ο Δήμαρχος έκανε ομιλία στο Πνευματικό και παρουσίασε τα πλεονεκτήματα του νέου συστήματος τηλεμετρίας των νερών. Μεταξύ των άλλων τόνισε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί ο Δήμος να γνωρίζει την στάθμη του νερού στις δεξαμενές καθώς και κατά πόσο το νερό είναι χλωριωμένο ή όχι όπου οι αναλύσεις στέλνονται αυτόματα στο κεντρικό σύστημα διαχείρισης που βρίσκεται στο γραφείο του. Τώρα γιατί έβγαλε ανοιχτό διαγωνισμό για ένα χρόνο συνολικής αξίας 41.000 ευρώ και θέλει να αναθέσει τον έλεγχο της ποιότητας χλωρίου στο νερό του Δήμου σε ιδιώτη ; Θα μας απαντήσει κανείς ; Η αντιπολίτευση δεν το βλέπει στη σελίδα της διαύγειας ; Τελικά και με φροντιστηριακή (όχι μαθηματική) ακρίβεια η προκήρυξη θα καλυφτεί από το γνωστό παρεάκι και πραγματικά όλοι τις αντιπολίτευσης είναι για κλάματα. Τέτοιες ηλεκτρονικές υπηρεσίες ξέρουμε καλά που αποσκοπούν και πως δουλεύουν σε όφελος μερικών.

Το Προφίλ μας