Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης: Ανακοίνωση – κάλεσμα στην κινητοποίηση των υγειονομικών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών και την κινητοποίηση τους στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας στο δημόσιο στις 21 Μάη. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο, συνταξιούχο, να συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση που οργανώνει ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου στις 10πμ στην πύλη του ΓΝ Μαμάτσειου.

Καταδικάζουμε την εγκληματική πολιτική κόστους – οφέλους στην Υγεία που ακολουθεί η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τηρώντας τις οδηγίες που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η πολιτική ευθύνεται για την υποστελέχωση, την υποβάθμιση και υποχρηματοδότηση των δομών υγείας. Επακόλουθο όλων αυτών η εξουθένωση από την εντατικοποίηση των συνάδελφων υγειονομικών που παλεύουν με αυταπάρνηση για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Μάταια προσπαθούν η κυβέρνηση και ο υπουργός υγείας να κάνουν το άσπρο μαύρο. Η κατάσταση είναι τραγική και με το νέο ΕΣΥ επιδιώκουν να την κάνουν ακόμα χειρότερη, για να θησαυρίζουν οι κλινικάρχες και οι άλλοι ιδιωτικοί όμιλοι στην υγεία.

Η οργάνωση και ο αγώνας των εργαζομένων στο ΕΣΥ μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους είναι η μοναδική ελπίδα για να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση , να μπει φρένο στην υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της υγείας, για να διεκδικήσουμε όλα αυτά που έχουμε ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας