Χαρακτηριστικά ο κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης ανέφερε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σιγά αλλά σταθερά και ο θρησκευτικός αλλά και ο πολιτικός κόσμος προβάλλει την έννοια του διαλόγου. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο έντονων συγκρούσεων είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ η διεθνής συνεργασία για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων».
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, τόνισε: «Πιστεύουμε ακράδαντα στη διπλωματία, ως μοναδικό μέσο επίλυσης των διαφορών και στη δυνατότητα της οικοδόμησης ενός ειρηνικού κόσμου. Υπό αυτό το πρίσμα η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας επεδίωξε την προαγωγή των σχέσεων διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας με φορείς της κοινωνίας των πολιτών του μουσουλμανικού κόσμου».
Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Μουσουλμανικής Λίγκας κ. Αlshehri Abdulwahab Mohammed A’, είπε:
«Ο κόσμος αυτή την περίοδο διανύει αρκετές δυσκολίες, πράγμα που απογυμνώνει την ανθρωπότητα από πάρα πολλές αξίες. Αυτές οι δυσκολίες και οι διενέξεις τις οποίες διανύουμε επιβάλουν τη δική μας συνεργασία και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού αυτές τις προκλήσεις».
Η συνεργασία των δύο πλευρών επισφραγίστηκε με την υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και της Παγκόσμιας Μουσουλμανικής Λίγκας.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής προσέφερε στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της Παγκόσμιας Μουσουλμανικής Λίγκας έναν ασημένιο δίσκο με το λογότυπο της Βουλής των Ελλήνων.
Στη σύσκεψη από ελληνικής πλευράς συμμετείχε ο κ. Ιωάννης Σαρικιώτης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο, ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης, ο κ. Κωνσταντίνος Μυγδάλης Σύμβουλος της Δ.Σ.Ο.
Επισυνάπτεται το έγγραφο με τις δηλώσεις αναλυτικά:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου