Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Το γεφύρι της Άρτας των Σερβίων (Τούρκικο Σχολείο)

Του Γιάννη Βέκιου

Συγχαρητήρια στην Δημοτική αρχή και στους συντελεστές  για την τοπική έκθεση προϊόντων στο Τούρκικο Σχολείο (καμένο). Είναι η Τρίτη φορά που διοργανώνεται. Η πρώτη  είχε διοργανωθεί επί δημαρχείας Βασ. Κωνσταντοπουλου, η δεύτερη επί δημαρχείας  Αθ. Κοσματόπουλου και η τρίτη τώρα.

Καλά θα είναι ότι όταν ξεκινά κάτι να συνεχίζεται εφόσον προβάλει είτε τα τοπικά προϊόντα είτε έχει σχέση με την ανάπτυξη του τόπου, γιατί δημιουργούνται οι θεσμοί.

Θα αναφερθώ στα σχόλια του προηγούμενου άρθρου μου σχετικά για το τρίαθλο και  συγκεκριμένα στον συμπολίτη μου, που αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχουν υποδομές και συγκεκριμένα ξενοδοχεία. Από το 1990 που δεν υπήρχαν τα υπάρχοντα ξενοδοχεία επί δημαρχείας του αείμνηστου Αντ. Τσιγκαδα θα είχαμε ξενώνα που θα εξυπηρετούσε 60-80 άτομα.

Το Τούρκικο Σχολείο (Καμένο) μπήκε σε πρόγραμμα για ξενώνα και εκθεσιακό κέντρο. Τι έχει γίνει; 35 χρόνια πέρασαν, τι έγινε; Που θυμίζει το γεφύρι της Άρτας; Το θέμα διαχρονικό! Έξι δήμαρχοι και Δημοτικά συμβούλια πέρασαν. Αντ. Τσιγκαδας, Παν. Καραντιάκος, Δημ. Κοκολιός, Βασ. Κωνσταντόπουλος, Αθαν. Κωσματόπουλος, Χρ. Ελευθερίου.

Θυμάμαι έβαλαν τα καλοριφέρ με ανοιχτά παράθυρα, τα φύλαγαν τα βράδια για να πάρουν και την επόμενη δόση χρημάτων του προγράμματος. Τι έγινε; Επί δημαρχείας Δημ. Κοκολιού συνεχίστηκαν οι εργασίες, τοποθετήθηκαν  κουφώματα, παράθυρα και πόρτες. Αλήθεια τίνος ιδέα ήταν να μπούνε σε πέτρινο κτίριο αλουμινένια κουφώματα; Που όταν πέφτει ο ήλιος γίνετε αντανάκλαση. Χαρακτηρισμένος ξενώνας το Τούρκικο σχολείο. Τόσα χρήματα ξοδεύτηκαν και δεν έγινε τίποτα. Θα είχε λυθεί εν μέρει το θέμα του ύπνου.

Μετά από 35 χρόνια έρχεται το θέμα ενοικιάσεως του κτηρίου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Αλήθεια έχει αποχαρακτηρισθεί από ξενώνας για άλλη χρήση; Τόσα χρόνια παρακολουθώντας τα Δημοτικά Συμβούλια δεν έχει πέσει τίποτα στην αντίληψή μου. Ας σκεφτεί η Δημοτική αρχή το θέμα του ξενώνα και για ότι ξεκίνησε το έργο. Ίσως έτσι λυθεί το θέμα του ύπνου που τόσο λείπει από την πόλη μας.

Έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να λύσουμε εν μέρει το θέμα του ύπνου. Η πόλη μας χρειάζεται ενεργούς πολίτες με ιδέες και οράματα! Εμπρός λοιπόν, ήρθε η ώρα για μία κίνηση ενεργών πολιτών (αλτρουιστών ενεργών πολιτών) που θα προτείνει  ιδέες, οι οποίες εάν είναι τεκμηριωμένες και με μικρό κόστος θα δίνουν ανάπτυξη στον τόπο. Φυσικά η υλοποίηση των ιδεών θα είναι θέμα της εκάστοτε Δημοτικής αρχής, αλλά να ελέγχει και τα πεπραγμένα της Δημοτικής αρχής.

Είναι η τελευταία μας ευκαιρία τώρα που η πόλη μας μαραζώνει και έχουμε χρέος στα παιδιά μας, όσο έμειναν να τα ενθαρρύνουμε και να τα βοηθήσουμε να δούνε ότι όλα δεν είναι μαύρα σ’ αυτή τη ζωή. Πρέπει να τα ενεργοποιήσουμε τα παιδιά μας για να ακούσουμε τους προβληματισμούς τους και να τα ακούμε.

 

19 Μαΐου 2024

Βέκιος Ιωάννης

 

Υ.Γ.

Θα ήθελα να σε γνωρίσω Ανώνυμε συμπολίτη μου για το κλικ που έκανες στο προηγούμενο άρθρο μου. Πιστεύω  ότι ταιριάζουν μερικές ιδέες μας για το τρίαλθο.

 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν κυριε Βεκιε θεωρειτε την προταση σας για αγωνα τριαθλου στα σερβια τεκμηριωμενη, τοτε καταλαβαινω γιατι μιλατε για < τελευταια ευκαιρια> σε εναν τοπο που η τελευταια ευκαρια εμφανιστηκε πριν παρα πολυ καιρο

Ανώνυμος είπε...

Το Τούρκικο σχολείο είναι μία πονεμένη ιστορία. Καταρχήν νομικά η υποτιθέμενη άδεια λειτουργίας του είναι παράνομη γιατί δεν απέχει 40 μέτρα από τον δημόσιο δρόμο όπως ορίζει ο νόμος, εάν ρωτήσετε ένα πολιτικό μηχανικό θα σας το εξηγήσει. Επιπλέον παράνομα ηλεκτροδοτήθηκε για τον ίδιο λόγο. Ακριβώς επειδή γίνανε παρεμβάσεις στο παρελθόν για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους όπως η τοποθέτηση συνθετικών κουφωμάτων το κτήριο ουσιαστικά διαγράφτηκε από κάθε χρηματοδοτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα, αυτά τα γνωρίζουν οι δημοτικές αρχές αλλά σιωπούν για να δημιουργούν προεκλογικές εντυπώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ελευθερίου κατάφερε να χάσει ο δήμος ένα εμβληματικό κτήριο που θα μπορούσε να στεγάσει το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ
ΑΠΟΔΕΙΞΗ; ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ Ο ΔΗΜΙΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΥΟΥΡΚΙΚΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ;
ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΕ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! ΑΦΟΥ ΚΑΡΦΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΕΙΠΕ ΕΚΕΙ ΜΙΑ ΧΑΖΟΜΑΡΑ Ο ΚΙΤΣΟΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ!
Γιατί ξενώνας δεν πρόκειται να γίνει ποτέ και για τους λόγους που αναφέρει ο 17:59 και άλλους πολλούς
Αλλά τόσο κόβει . Μετά τον Κωνσταντόπουλο τον μόνο σοβαρό που μόνο αυτός μπορούσε να συμμαζέψει έναν δήμο που ενοποιήθηκε και να έχει και το Βελβεντό να κάνει πόλεμο καταφέραμε να βγάλουμε τον αλοιμονο-ανεκδοτο και να φτιάξουμε παράδοση μετα! Μόνο που το τελευταίο έχει και μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του τόσο μεγάλη που νομίζει ότι είναι μεγαλύτερος του τοπου

Γιάννης Βέκιος είπε...

Απαντώντας στο 17:59 22-5-2024
Δεν υπάρχει πρόβλημα εθνικής οδού για το τούρκικο σχολείο (καμμένο), εγκρίθηκε τοπικό ρημοτομικό σχέδιο. Το Τούρκικο σχολείο (καμμένο ) θεωρείται εντός σχεδίου πόλεως.

Το Προφίλ μας