Του Γιάννη Βέκιου
Συγχαρητήρια στην Δημοτική αρχή και στους συντελεστές για την τοπική έκθεση προϊόντων στο Τούρκικο Σχολείο (καμένο). Είναι η Τρίτη φορά που διοργανώνεται. Η πρώτη είχε διοργανωθεί επί δημαρχείας Βασ. Κωνσταντοπουλου, η δεύτερη επί δημαρχείας Αθ. Κοσματόπουλου και η τρίτη τώρα.
Καλά θα είναι ότι όταν ξεκινά κάτι να συνεχίζεται εφόσον προβάλει είτε τα τοπικά προϊόντα είτε έχει σχέση με την ανάπτυξη του τόπου, γιατί δημιουργούνται οι θεσμοί.
Θα αναφερθώ στα σχόλια του προηγούμενου άρθρου μου σχετικά για το τρίαθλο και συγκεκριμένα στον συμπολίτη μου, που αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχουν υποδομές και συγκεκριμένα ξενοδοχεία. Από το 1990 που δεν υπήρχαν τα υπάρχοντα ξενοδοχεία επί δημαρχείας του αείμνηστου Αντ. Τσιγκαδα θα είχαμε ξενώνα που θα εξυπηρετούσε 60-80 άτομα.
Το Τούρκικο Σχολείο (Καμένο) μπήκε σε πρόγραμμα για ξενώνα και εκθεσιακό κέντρο. Τι έχει γίνει; 35 χρόνια πέρασαν, τι έγινε; Που θυμίζει το γεφύρι της Άρτας; Το θέμα διαχρονικό! Έξι δήμαρχοι και Δημοτικά συμβούλια πέρασαν. Αντ. Τσιγκαδας, Παν. Καραντιάκος, Δημ. Κοκολιός, Βασ. Κωνσταντόπουλος, Αθαν. Κωσματόπουλος, Χρ. Ελευθερίου.
Θυμάμαι έβαλαν τα καλοριφέρ με ανοιχτά παράθυρα, τα φύλαγαν τα βράδια για να πάρουν και την επόμενη δόση χρημάτων του προγράμματος. Τι έγινε; Επί δημαρχείας Δημ. Κοκολιού συνεχίστηκαν οι εργασίες, τοποθετήθηκαν κουφώματα, παράθυρα και πόρτες. Αλήθεια τίνος ιδέα ήταν να μπούνε σε πέτρινο κτίριο αλουμινένια κουφώματα; Που όταν πέφτει ο ήλιος γίνετε αντανάκλαση. Χαρακτηρισμένος ξενώνας το Τούρκικο σχολείο. Τόσα χρήματα ξοδεύτηκαν και δεν έγινε τίποτα. Θα είχε λυθεί εν μέρει το θέμα του ύπνου.
Μετά από 35 χρόνια έρχεται το θέμα ενοικιάσεως του κτηρίου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Αλήθεια έχει αποχαρακτηρισθεί από ξενώνας για άλλη χρήση; Τόσα χρόνια παρακολουθώντας τα Δημοτικά Συμβούλια δεν έχει πέσει τίποτα στην αντίληψή μου. Ας σκεφτεί η Δημοτική αρχή το θέμα του ξενώνα και για ότι ξεκίνησε το έργο. Ίσως έτσι λυθεί το θέμα του ύπνου που τόσο λείπει από την πόλη μας.
Έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να λύσουμε εν μέρει το θέμα του ύπνου. Η πόλη μας χρειάζεται ενεργούς πολίτες με ιδέες και οράματα! Εμπρός λοιπόν, ήρθε η ώρα για μία κίνηση ενεργών πολιτών (αλτρουιστών ενεργών πολιτών) που θα προτείνει ιδέες, οι οποίες εάν είναι τεκμηριωμένες και με μικρό κόστος θα δίνουν ανάπτυξη στον τόπο. Φυσικά η υλοποίηση των ιδεών θα είναι θέμα της εκάστοτε Δημοτικής αρχής, αλλά να ελέγχει και τα πεπραγμένα της Δημοτικής αρχής.
Είναι η τελευταία μας ευκαιρία τώρα που η πόλη μας μαραζώνει και έχουμε χρέος στα παιδιά μας, όσο έμειναν να τα ενθαρρύνουμε και να τα βοηθήσουμε να δούνε ότι όλα δεν είναι μαύρα σ’ αυτή τη ζωή. Πρέπει να τα ενεργοποιήσουμε τα παιδιά μας για να ακούσουμε τους προβληματισμούς τους και να τα ακούμε.
19 Μαΐου 2024
Βέκιος Ιωάννης
Υ.Γ.
Θα ήθελα να σε γνωρίσω Ανώνυμε συμπολίτη μου για το κλικ που έκανες στο προηγούμενο άρθρο μου. Πιστεύω ότι ταιριάζουν μερικές ιδέες μας για το τρίαλθο.
