Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

19η του Μάη, Ημέρα μνήμης και Ανθρωπισμού Αγώνας για την αναγνώριση και διεθνοποίηση της Ποντιακής Γενοκτονίας Δύοδράσεις με υψηλό συμβολισμό

Τον Φεβρουάριο του 1994 το ελληνικό κοινοβούλιο, ύστερα από 72 χρόνια λήθης, αναγνώρισε την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και καθιέρωσε τη 19η Μαΐου ως ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας. Αυτό σημαίνει πως η Ελληνική Πολιτεία, όλες οι κυβερνήσεις, αναλαμβάνουν όλες τις ηθικές ,πολιτικές και διπλωματικές υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή την αναγνώριση.Οφείλουν δηλαδή να θέσουν το ζήτημα στους θεσμούς της διεθνούς κοινότητας και κυρίως όμως να το προσθέσουν στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Η επίσημη όμως πολιτική ακολούθησε άλλους πολιτικούς και ηθικούς δρόμους.Στα πλαίσιαμιας αδιαφανούς, λαθραίας και ανέντιμης πολιτικής, με τη συνενοχή των εκάστοτε επίσημωναντιπολιτεύσεων, προώθησαν ενέργειες που στόχευαν στην ντε φάκτο ακύρωση του νόμου πουαναγνώριζε την Ποντιακή Γενοκτονία. Αλλά και οι διάφορες εκδηλώσεις που σχεδιάζονται απόδιάφορους επίσημους και ανεπίσημους, οι οποίες υποβιβάζουν το Ποντιακό σε ένα λαογραφικό,και αυτό αλλοιωμένο ζήτημα, υποβαθμίζουν τον τεράστιο διανοητικό, ηθικό και πολιτικό αγώνατουΜιχάληΧαραλαμπίδηγιατηναναγνώρισηκαιδιεθνοποίησητηςΠοντιακήςΓενοκτονίας.

Απέναντι στη Ύβρη αυτής της άναρθρης, υποκριτικής «ψευτοπολιτικής και ψευτοακαδημαϊκης»κομπογιαννίτικηςψαλτικήςγιατηΜικράΑσίακαιτηςαπραξίαςπουτησυνοδεύει,θαπροβάλλουμεέναάλλο χαρακτηριστικότης κληρονομιάςμας. ΤΟΝΑΓΩΝΑ.

Ούτεκλαυθμοί,,ούτεοδυρμοί,ούτεεπαναλαμβανόμενηψαλτικήγιατηγενοκτονία,αλλάδιαρκής ανανέωση και εμπλουτισμός του αγώνα μας. Το θέμα μας προς συζήτηση και δράση είναι καιθασυνεχίσειναείναιταεπόμεναχρόνια¨ΤοΠαλιόκαιΝέοΑνατολικόζήτημα-ΗλύσητουΤουρκικούΠροβλήματος-ΗΑνθρωπιστικήΕλλάδα-ΗΑνθρωπιστικήΕυρώπη¨

ΤηνΚυριακή19τουΜάη,ημέραΜνήμηςκαιΑνθρωπισμού,θαπροχωρήσουμεσεδύοδράσειςυψηλούσυμβολισμού,συνεχίζονταςτοναγώναστοδρόμοπουχάραξεοΜιχάλης.

Πρώτον, στους Ναούς της του Θεού Σοφίας, ή στους Μητροπολιτικούς Ναούς των πόλεων καιτωνχωριών ανάβουμεδύο κεριά.

Το ένα είναι για τους νεκρούς της Γενοκτονίας των ετών 1914-1922. Των γυναικών, των

παιδιών,τωνγερόντων,τωνανδρών.ΗκεμαλικήμηχανήλειτούργησεαδηφάγαστονΠόντο.

Το δεύτερο για τα θύματα της πολύμορφης γενοκτονίας, της Εθνοκτονίας των ετών 1922- 2024στον Ιστορικό Πόντο. Τα θύματα αυτής ομιλούν την πλησιέστερη προς την Αρχαία Ελληνική

ομιλούμενησήμεραγλώσσα.

Δεύτερον, την Κυριακή 19 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι θα στεφανώσουμε εκ νέου τους νεκρούςμας,ταθύματατωνθαλάσσιωνΝταχάου,τωναμφίβιωνΆουσβιτςτουΠόντουρίχνονταςστεφάνιααπότηγέφυρατουΑλιάκμονα.

Βάζουμε μ΄αυτόν τον τρόπο τα θεμέλια ενός ευγενούς κινήματος που πρωταγωνιστές δεν είναιμόνοοιΠόντιοι. Είναι όλοι οι Έλληνες.

Καλούμεόλεςκαιόλους,προτάσσονταςστηνκεμαλοϊσλαμικήβαρβαρότητατονΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ,νασυμμετάσχουν.

 

ΌμιλοςπολιτικούπροβληματισμούΔυτικήςΜακεδονίας

«ΜιχάληςΧαραλαμπίδης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας