Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Γιώργος Αμανατίδης: Απαντήσεις και διευκρινήσεις για το πρόγραμμα LEADER για την Π.Ε. Γρεβενών.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδης Γεώργιος ενημέρωσε ότι, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ενέκρινε το ποσό των 7,0 εκατ. Ευρώ για το πρόγραμμα LEADER για την Π.Ε. Γρεβενών.

Αναφέρθηκε σε συντονισμένες προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής που οδήγησαν στη διασφάλιση Ευρωπαϊκών  πόρων για το LEADER που κινδύνευαν να χαθούν.

 Επειδή συνηθίζει να κάνει αντίστοιχες αναφορές και να βλέπει επιτυχίες - μόνον αυτός και πάντα μετά από αίτημά του - διερωτώμαι  πόσο ακόμη θα συνεχίσει να υποτιμάει τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.

 Η μπερδεύτηκε ή δεν κατάλαβε ή πάλι ψεύδεται. Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Κασαπίδης ότι για να εγκριθεί ένα πρόγραμμα σε μία περιοχή προαπαιτούνται συγκεκριμένες διαδικασίες, με βασικότερη την υποβολή πρότασης.

 Από την στιγμή που δεν υποβλήθηκε πρόταση σαφώς και δεν εγκρίθηκε την οποία, όπως αναφέρει, να διαχειριστεί μάλιστα η ΑΝΚΟ.

 Πάλι δημιουργία εντυπώσεων. Η δε αναφορά του σε εγκεκριμένο ποσό 7,0 εκατ. Ευρώ Δημόσιας Δαπάνης αποτελεί εξωπραγματικό ποσό, όταν καμία από τις 50 αναπτυξιακές που υπέβαλαν φάκελο πριν από μερικούς μήνες και εγκρίθηκαν, σύμφωνα με το πρόσφατο ΦΕΚ, δεν φτάνει το ποσό αυτό.

 Η παραπληροφόρηση των πολιτών για δημιουργία εντυπώσεων έχει τα όριά της και ημερομηνία λήξης την 31.12.2023.

Γιώργος Αμανατίδης Νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Αμανατίδη η αλαζονεία φαίνετε ξεκάθαρα στο πρόσωπό σας γιατί είσαστε αναμφισβήτητα ο νέος Περιφερειάρχης της Δυτικής Μακεδονίας αυτό είναι δεδομένο και απόλυτα θεσμικά επισημοποιημένο. Το να σχολιάζετε χρησιμοποιώντας ύφος αγανάκτησης και να δείχνετε ότι μετράτε τις λιγοστές μέρες που απέμειναν μέχρι την αλλαγή του νέου χρόνου όπου και θα αναλάβετε τα καθήκοντα σας νομίζω δεν σας τιμά και δεν τιμά και την νοημοσύνη όλων εκείνων που σας ψήφησε. Σας θυμίζω ότι μέχρι και τον περασμένο Μάιο των βουλευτικών εκλογών όταν σας ρωτούσαμε στα Σέρβια τι θα γίνει με το άνοιγμα της Γέφυρας μας απαντούσατε ότι δεν γνωρίζατε κάτι και ότι ήσασταν αναρμόδιος. Ένα μήνα αργότερα όταν δεν εκλεχτήκατε βουλευτής της ΝΔ και ανακοινώσατε την πρόθεση σας για υποψήφιος περιφερειάρχης ξαφνικά αρχίσατε να κάνετε κριτική στον περιφερειάρχη και να ομιλείτε για καθυστέρηση των μελετών και έργων της επισκευής της Υψηλής Γέφυρας των Σερβίων και ερωτάμε ποιος τελικά υποτιμά την νοημοσύνη των πολιτών όταν αποχωρώντας από την ΑΝΚΟ αφήσατε χρέος 1.500.000 ευρώ ?

Ανώνυμος είπε...

ο κ ελευθερίου πόσο χρέος έχει στον δήμο; αληθεύει όι μόνο η δεη έχει φτάσει το 1.500.000;

Ανώνυμος είπε...

Εδώ και δύο μήνες έχει ξεπεράσει το 1,5 εκ. ευρώ.
Βάλε και άλλες 700.000 απλήρωτες υποχρεώσεις όπως έλεγε και το άρθρο της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, σύνολο 2.200.000 € χρέος.
Με αυτό το χρέος είμαστε τρίτοι, τέταρτοι στους πιο χρεωμένους δήμους της χώρας μας.
Μπράβο μας, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Το Προφίλ μας