Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Σχόλιο στο Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Κοινότητας Αιανής για τη στελέχωση του Αγροτικού Ιατρείου με νοσηλευτές από το Νοσοκομείο Κοζάνης Μαμάτσειο

Πάει πολύ  να ευχαριστούμε την 3η ΥΠΕ για τη λύση, που δόθηκε στο Αγροτικό Ιατρείο Αιανής με δύο νοσηλευτές, εναλλάξ ανά τρίμηνο  από το Μαμάτσειο, για την αντιμετώπιση προβλημάτων των αιμορροφιλικών κατοίκων .

Πρόκειται για λύση μπάλωμα  αφού  αφήνει κενά στο ήδη υποστελεχωμένο νοσοκομείο Κοζάνης-Μαμάτσειο και δεν λύνει το πρόβλημα σε μόνιμη βάση. Επίσης δεν είναι λύση οι εννιά μέρες το μήνα γιατρός για τις ανάγκες 3.665 κατοίκων  των επτά κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Αιανής (απογραφή 2021).

Αυτή η λύση δόθηκε κατόπιν της πίεσης, που δέχθηκε η 3η ΥΠΕ, από φορείς της Αιανής και του φορέα των  αιμορροφιλικών  καθώς και πολιτικών παρεμβάσεων όπως του ΚΚΕ με ανάδειξη του προβλήματος στην ελληνική  Βουλή.

Αυτό δείχνει ότι μια μικρή διεκδίκηση- κινητοποίηση φέρνει αποτέλεσμα έστω και σε αυτή τη μορφή, για κάτι που είναι αυτονόητο.

Ο λαός της Αιανής και όχι μόνο, πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, γιατί η εφαρμογή του νέου ΕΣΥ της κυβέρνησης εμπορευματοποιεί περαιτέρω την υγεία ανοίγοντας το δρόμο στους επιχειρηματίες υγείας, πολιτική που στηρίζει η κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις  με βάσει τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Η μόνη ελπίδα είναι ο οργανωμένος συντονισμένος αγώνας μέσα από τα σωματεία και φορείς του λαού για να πάρει ανάσες  στα προβλήματά του . Να παλέψει:

-Για πλήρη στελέχωση με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό-νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του αγροτικού ιατρείου  Αιανής με τη δημιουργία επιπλέον οργανικών θέσεων. Να περιληφθεί οργανική θέση  εξειδικευμένου νοσηλευτή, με πιστοποίηση στην αντιμετώπιση αιμορροφιλικών ασθενών.

-Να χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό το  Αγροτικό Ιατρείο  Αιανής και το ΚΥ όπου υπάγεται, για να λειτουργούν με ασφάλεια 24 ώρες 365 μέρες το χρόνο.

-Η συντήρηση του αγροτικού Ιατρείου να γίνεται με κρατική χρηματοδότηση

- Να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό και να γίνουν μαζικές προσλήψεις, στα νοσοκομεία, στην ΠΦΥ με τα ΚΥ και ΠΙ στην ΠΕ Κοζάνης, με γιατρούς- νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια. Να εξοπλιστούν με το αναγκαίο ιατρικοτεχνολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό.

23/11/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας