Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

25η Νοέμβρη 2023: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

Η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Η βία κατά των γυναικών αποτυπώνει δυστυχώς με ιδιαίτερη ένταση και με τρόπο ανεπίτρεπτο- δυστυχώς και στην εποχή μας- την έκταση των διακρίσεων που βιώνουν οι γυναίκες. Η βία, η κάθε μορφής παρενόχληση, τα διάφορα είδη σωματικής ή ψυχικής κακοποίησης,  οι βιασμοί, το trafficking, οι γυναικοκτονίες, οριοθετούν το βάθος και την έκταση αυτού του φαινομένου κοινωνικής  παθογένειας.

Η ανάγκη να σπάσει ο κύκλος αυτός της βίας είναι πιο ισχυρή από ποτέ.

Η ανάγκη να μην μείνει απροστάτευτη κάθε γυναίκα είναι πιο ισχυρή από ποτέ.

Η ανάγκη να αλλάξει προτεραιότητες και θεωρήσεις η κοινωνία του σήμερα είναι πιο ισχυρή από ποτέ.

Η σιωπή δεν είναι η απάντηση. Κοινωνία και Πολιτεία οφείλουν να διαμορφώσουν μια νέα πραγματικότητα όπου δεν θα γίνεται ανεκτό κανένα περιστατικό έμφυλης βίας.

Η ουσιαστική υποστήριξη των θυμάτων αλλά και οι αποφασιστικές θεσμικές παρεμβάσεις της Πολιτείας είναι επιτακτικά αναγκαίες για τον περιορισμό  και την ανάσχεση των διακρίσεων και της βίας κατά των γυναικών. Στηρίζουμε το δικαίωμα των γυναικών σε μια ζωή χωρίς φόβο, με αξιοπρέπεια και αυτοδιάθεση.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ στις 25 Νοεμβρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12.30 (προσυγκέντρωση) με πορεία στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουμε για μια άλλη πραγματικότητα όπου η βία κατά των γυναικών δεν θα έχει θέση.

 

                                        ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας