Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για τις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν με αφορμή την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τίτλο «Βγες από το κάδρο»

Γ. Κασαπίδης: Παραμένουμε σταθεροί στον στόχο μας να αναδείξουμε την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ως την πιο ανθρώπινη Περιφέρεια σε Εθνικό αλλά και Ευρωπαϊκό επίπεδο

 

Με αφορμή την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 συνέντευξη τύπου για τις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τίτλο «Βγες από το κάδρο».

 

Ομιλητές ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο προϊστάμενος της Μονάδας Γ της ΕΥΔ ΕΠ ΠΔΜ Παναγιώτης Κοκκινίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης Ηλίας Τσιότσιας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Κοζάνης Κωνσταντίνος Μαυροματίδης, ο Διοικητικός Υπεύθυνος του Κέντρου Αποθεραπείας – Αποκατάστασης, Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας A.μεA. «Κιβωτός» Κυριάκος Ηλιάδης, ο Πρόεδρος ΠΟΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Γιώτας και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης Γιώργος Τζούκας.

 

Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση του κοινού για τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

 

·      στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες,

 

·      στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και

 

·      στην προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας,

 

με τη χρηματοδότηση παρεμβάσεων μέσω των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020 και ΕΣΠΑ 2021-2027.

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» (ΕΥΔ ΠΔΜ), με αφορμή την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, διοργανώνουν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης σε συνδιοργάνωση με την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ (ΕΣΑμεΑ) και την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ (ΠΟΑμεΑ) Δυτικής Μακεδονίας, συζήτηση με θέμα «ΕΥΡΩΠΗ και ΑΝΑΠΗΡΙΑ».

 

Στόχος είναι η ενημέρωση του κοινού για τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες, στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας, με τη χρηματοδότηση παρεμβάσεων μέσω των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020 και 2021-2027.

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα παρουσιαστούν τα έργα στήριξης ΑμεΑ που υλοποιούνται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Δυτική Μακεδονία μέσω των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία σε βασικούς τομείς της δημόσιας ζωής, ενώ θα γίνει και παρουσίαση των Παράλληλων Δράσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο της εκστρατείας.

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης αναλυτικά:

10:30 – 11:00          Προσέλευση

11:00 – 11:30          Χαιρετισμοί

11:30 – 11:45          Παρουσίαση των συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση δράσεων στήριξης Ατόμων με Αναπηρία, στο πλαίσιο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020 και 2021-2027

11:45 – 12:00          Παρουσίαση δράσεων ΕΣΑμεΑ

12:00 – 12:15          Το χρονικό της μουσικοθεατρικής παράστασης «Μιξ Μαξ Μεξ»

12:15 – 12:45          Ενότητα «Άτομα με Αναπηρία και Προσβασιμότητα»

12:45 – 13:15          Ενότητα «Άτομα με Αναπηρία και Εκπαίδευση»

13:15 – 13:45          Ενότητα «Άτομα με Αναπηρία και Διαχείριση Κρίσεων»

13:45 – 14:00          Ανοιχτή Συζήτηση

 

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν με στοχευμένες τοποθετήσεις/παρουσιάσεις εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ (ΕΣΑμεΑ), της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας (ΠΟΑμεΑ), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε. Κοζάνης, του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα παρέχεται διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

 

Επίσης στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2023 το κοινό της Δυτικής Μακεδονίας θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει για 2 παραστάσεις, την μουσικοθεατρική παράσταση ΜΙΞ ΜΑΞ ΜΕΞ στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης στις 20:00 μ.μ.

 

Η παράσταση χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» 2014-2020 και αποτελεί δράση της εκστρατείας «Βγες από το κάδρο».

 

Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση του κοινού για τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες, στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας, με τη χρηματοδότηση παρεμβάσεων μέσω των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020 και 2021-2027.

 

Περισσότερες Πληροφορίες στην ιστοσελίδα:

pepdym.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας