Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Αναδιανομή προιόντων ΤΕΒΑ στα Σέρβια την Τετάρτη 29/11/2023

Η Περιφερειακή Ενότητα  Κοζάνης ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΤΕΒΑ που έχει συσταθεί για το Νομό μας ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με τους Δήμους Σερβίων και Βελβεντού, αναδιανομή προϊόντων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ» στους δικαιούχους του προγράμματος, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 11:00 στο πρώην Εδαφολογικό Εργαστήριο / Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης  (πέτρινο κτίριο, στη διασταύρωση των οδών Ανδρέα Παπανδρέου & Αριστοτέλους-Σέρβια)και στο προαύλιο του Δημαρχείου Βελβεντού(αφορά τους κατοίκους του Βελβεντού).

Λόγω πολύ μικρής διαθεσιμότητας θα αναδιανεμηθούν  τα προϊόντα που υπάρχουν στην αποθήκη μας μόνο σε  οικογένειες με τρία (3) μέλη και άνω και μάλιστα κάποια από  τα  παρακάτω είδη παντοπωλείου, νωπά τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, απορρυπαντικά και βρεφικά είδη θα διατεθούν μόνο σε πολυμελείς οικογένειες :

 

 1.ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ (ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 400 GR)

2.ΡΥΖΙ (ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 500GR)

3.ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (1LT)

4.ΦΑΚΕΣ (500 GR)

5.ΓΡΑΒΙΕΡΑ (250GR)

6.ΖΥΜΑΡΙΚΑ (500 GR)

7.ΑΛΕΥΡΙ (1 KG)

 8.ΦΑΣΟΛΙΑ (500 GR)

9.ΤΟΜΑΤΟΧΥΜΟΣ (500 GR

10. ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΟ (250ML)

11.ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ (400ML)

12.ΣΑΜΠΟΥΑΝ

13.ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕΤΡΙΟ(500GR)

14.ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ(1LT)

15.ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ

16.ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ

17.ΣΚΟΝΗ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ(2 KG)

18.ΚΡΕΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ

19.ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ

20.ΓΑΛΑ ΣΚΟΝΗΣ ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

21.ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ

22.ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ

 

Οδηγίες προς Ωφελούμενους

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλάβουν τα προϊόντα με την επίδειξη της απόφασης έγκρισης ΚΕΑ ή του ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης που παραλαμβάνει και σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης των ιδίων, με επιπλέον κατάθεση εξουσιοδότησης ετέρου προσώπου και επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας.

 

Υποχρεώσεις Ωφελούμενων

Οι ωφελούμενοι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Να προσέλθουν στο σημείο παραλαβής των τροφίμων αυστηρά στη προκαθορισμένη μέρα και ώρα που θα τους κοινοποιηθεί με SMS. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρηθεί ο συγκεκριμένος κανόνας για την αποφυγή μποτιλιαρίσματος.
  2. Να διαθέτουν το κατάλληλο έγγραφο πιστοποίησης/ταυτοποίησης δηλαδή το ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης μαζί με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας ή με την  εξουσιοδότηση του ετέρου προσώπου.

 

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας. Συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για την ανακούφιση των χειρότερων μορφών της φτώχειας, προάγει την κοινωνική συνοχή και ως εκ τούτου συνεισφέρει στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Ενισχύει την δημιουργία ευρύτερου δικτύου συνεργαζόμενων Δήμων και Φορέων.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι:

• Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας πληρούν τα κριτήρια της υπ’ αριθμ. Δ23/οικ.17108/875/10.04.2017 Απόφασης της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ Β’1474/28.04.2017) και συμπεριλαμβάνονται στην πλατφόρμα του ΚΕΑ.

• Άστεγοι, που εξυπηρετούνται από αντίστοιχες δομές φιλοξενίας αστέγων (π.χ. κέντρα ημέρας, συσσίτια αστέγων κτλ).

 

Σέρβια, 27-11-2023

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διέρρευσε σε δημοσιευση ότι νέος πρόεδρος του ΔΣ θα είναι ο Θανάσης Μαραμής. Άπειρος πολιτικά, δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα αυτά. Το ΔΣ δεν είναι... Ποδηλατικός γύρος.
Θέλει έμπειρο πολιτικό...

Ανώνυμος είπε...

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%93%CE%93%CE%9546%CE%9C%CE%93%CE%975-1%CE%9B1?inline=true
Eγκριση της δαπάνης και τη δέσμευση πίστωσης ύψους συνολικού ποσού είκοσι
πέντε χιλιάδων ευρώ (25.000,00 €), για την ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ∆ΟΜΩΝ ∆ΗΜΟΥ (ΚΕΦΟ)

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΠΟΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ; ΣΕ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑ; ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ; Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΠΕΝΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ; ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΗΠΩΣ; ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΥΣ; ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ;ΣΕ ΤΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ;
ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ;
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΗΔΗ ΤΠΟΥΣ ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΛΕΝΕ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ! ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ποιός;Ο Μαραμής πρόεδρος; Χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.Α ρε Μπουκουβάλα σε φάγανε με τις κλίκες τους.Βάλτε τον Σταυράκη,αυτόν είχε και ο Κοσματόπουλος χα χα χα χα χα χα.

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλετε πειθαρχία στο Δ.Σ.η καλύτερη λύση είναι ο Ποντίκης.Οποιος διαφωνεί,η Αστυνομία δίπλα είναι,ξέρει αυτός.

Ανώνυμος είπε...

Η δημοσιευση μιλα κατι για αναδιανομη κλπ.Απο κατω σχολια καφρων ανωνυμων..ναι ετσι ακριβως και δεν ειμαι ουτε ο Μαραμης..δεν γνωριζω που ανηκει ο ανθρωπος..αλλα το ευτυχημα οτι νεοι τολμουν να ασχοληθουν με τα κοινα..στα τετοια σας.. που λενε..αλλος μιλα περιφρονητικα για τον Ποντικη..δεν εχω διαθεση να τον υπερασπιστω,αλλα ειναι ανεντιμο αυτο που κανετε..εσεις ειστε χειροτεροι απ την αστυνομια που καλεσε η οπως λετε θα καλεσει..αφηστε το ρε παιδια.. οσο μπορει και τον κοβει τον καθενα πραττει και προσφερει.Απειρος ο ενας..ετσι ο αλλος..ο Δημαρχος παλευει για το κακο του τοπου κλπ πω πω εμπλεξαν τα Σερβια με διανοιες. Επιμυθιο και συμπερασμα ειστε παγκοσμια πρωτη ειδηση..οτι ακομα δεν γροικατε και εμπεδωνετε οτι αν ολη αυτη η αμετροεπεια και καφριλα..που βγαζατε εδω μεσα.. και γενικως..δεν υπηρχε η ηταν πιο κοσμια και μη αρρωστη..απο τους βασταζους εως τους κατ υλην αρμοδιους..ηταν η μονη πιθανοτητα και εκβαση..να εχανε τις εκλογες ο Ελευθεριου.Συνδραμετε τον Δημαρχο επιτελους..δεν ειστε οι μονοι επαιοντες σε τουτα εδω τα μαρμαρα..κερδισμενοι θα βγητε κι εσεις κι ο ΤΟΠΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν είμαι από τους σχολιογραφους. Ασχολήθηκα όμως με τα κοινά.ψηφιστηκα 3 φορές . Αλλά μόνο για το καλό του τόπου όπως το ένιωθα. Όχι "κερδισμενοι θα βγητε κι εσεις κι ο ΤΟΠΟΣ".
Ο τόπος δεν έχει βγει κερδισμένος 9 χρόνια Το δείχνει η κατάντια η οικονομική η κοινωνική η καταβαθρωση της δημοκρατικής λειτουργίας του δήμου. Κερδισμένοι βγήκαν μόνο συγκεκριμένοι που ταύτισαν το καλό του τόπου με το δικό τους καλο

Ανώνυμος είπε...

13.44 ο Ποντίκης γνωρίζει τί σημαίνει εντιμότητα;Ρώτα να μάθεις.Εμείς οι κάφροι όπως μας αποκαλείς είμαστε οικογενειάρχες και απλοί άνθρωποι με το μέτωπο καθαρό.Σχολιάζουμε με την δικιά μας οπτική γωνιά,που είναι περισσότερο κοντά από την δική σου,με την πραγματικότητα.Μας το απαγορεύεις;

Ανώνυμος είπε...

Προς 21+41 28/11/23 Αντε να δεχθω οτι το καφροι ηταν παρατραβηγμενος χαρακτηρισμος,ναι το παιρνω πισω,ειναι αστοχη και βαρια κουβεντα.Με ενα απλο ερωτημα ομως που θαθελα τη γνωμη σου,περιμενω απαντηση. Το οτι το δημοσιευμα αναφερεται σε Διανομη κλπ και υμεις αραδιαζεται παλι ξεκαρφωτα κι ασχετα θεματα,τι ειναι ?δεν ειναι μια μικρη δοση, ειδους καφριλας ?αυτο καθ αυτο δεν δειχνει το ποσο κοντα στην πραγματικοτητα ειναι καποιοι ?Κριτικη και αλλη αποψη για τα του Δημου ναι,σεβαστη και απαραιτητη.Αν αυτο που γινεται ειναι κατι τετοιο,μαλλον η οπτικες γωνιες μας διαφερουν παρασαγκας,οπως και της πλειοψηφιας των Δημοτων,βεβαιως βεβαιως, οπως ελεγε κι ο Γυμνασιαρχης στην ελληνικη ταινια.

Ανώνυμος είπε...

Η κριτική στον δήμαρχο δεν είναι ούτε σεβαστή ούτε επιτρεπτή, όπως μας έδειξαν οι πρακτικές του δημάρχου. Προσβολές, ύβρεις, μηνυσεις, διαπόμπευση ακόμα και πολιτών μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ήταν η απάντηση της δημοτικής αρχής.
Σεβαστή η γνώμη της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων, αναμφισβήτητα. Πρέπει όμως κάποιος να δει το ρήγμα που υπάρχει μεταξύ Σερβίων και των γειτονικών χωριών και των Καμβουνίων, Λιβαδερού, βόρειας ζώνης Δημιουργήθηκε την τελευταία τετραετία και οδηγεί στον (προγεγραμενο έτσι και αλλιώς) θάνατο του τόπου μας

Ανώνυμος είπε...

10.16 σχολιάζω αυτό που θέλω και γι'αυτούς που θέλω βεβαίως βεβαίως.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΠΡΙΜ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:΄΄ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤAΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΕΛΑΤΗΣ΄΄
- ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΠΡΙΜ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:΄΄ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤAΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΞΑ΄΄

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%9C1%CE%9B46%CE%9C%CE%93%CE%975-%CE%A1%CE%A36?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A60%CE%9946%CE%9C%CE%93%CE%975-572?inline=true

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΔΥΟ ΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΑ ΥΛΙΚΑ ΕΦΕΡΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΟΕΟ;

Το Προφίλ μας