κ. Πρόεδρε,
κ.κ. Υπουργοί,
κ. Συνάδελφοι,
απολογιστικά και με βάση τα αποτελέσματα, το ασφαλές συμπέρασμα που προκύπτει κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει διλήμματα, καταθέτει Επίκαιρες Ερωτήσεις ή υποβάλλει Πρόταση Δυσπιστίας είναι ότι δεν βρίσκονται σε αρμονία με όσα απασχολούν την κοινωνία.
Επί της ουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ υποτιμάει τους Έλληνες πολίτες καθόσον, συνήθως, προβαίνει στην ενέργεια αυτή είτε για να εκτονώσει δικά του εσωτερικά προβλήματα είτε από αμηχανία είτε για να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τις αλλαγές και τις επιτυχίες της Κυβέρνησης τις οποίες αδυνατεί να δεχθεί ή να τις ακολουθήσει είτε για να δείξει ότι αποτελεί πόλο αντιπολίτευσης. Κυρίως χρησιμοποιεί αντίστοιχες ενέργειες σαν ένα βήμα παροχολογίας θυμίζοντας παλαιότερες περιόδους όπου όχι μόνον δεν υλοποιήθηκαν αλλά εφαρμόστηκαν αντίθετες πολιτικές.
Όμως οι πολίτες άκουσαν, έπαθαν και έμαθαν.
Ας μην υποτιμούμε την ιστορική μνήμη τους και ας τους δώσουμε την πρέπουσα προσοχή μέσα από την αντιστοίχιση λόγων και έργων.
Οι πολίτες δεν πρέπει να χειραγωγούνται, αντίθετα θα πρέπει να παίρνουν αξία για να κάνουμε πιο ελκυστική την πολιτική και να τους καταστήσουμε ισότιμους συνομιλητές.
Είναι αυτό εφικτό;
Ναι, όταν τους λέμε την αλήθεια, όταν τους θέτουμε ουσιαστικά διλήμματα που τους αφορούν και σε καμία περίπτωση όταν τους χρησιμοποιούμε για λόγους αναντίστοιχους με τα συμφέροντά τους.
Και επιτρέψτε μου να έχω μία απορία με αιτία την Πρόταση Δυσπιστίας. Δεν αξιολογείτε τις συνέπειες των ενεργειών σας;
Δεν έχετε καν το ένστικτο της αυτοπροστασίας;
Δεν προβληματιζόσαστε και δεν σας απασχολεί το αναμενόμενο αποτέλεσμα επί της Πρότασης Δυσπιστίας ή σας ικανοποιεί απλώς η διαδικασία;
Η αφορμή της Πρότασης Δυσπιστίας νομίζετε ότι αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα αλλά ξεχνάτε, ως συνήθως, τις δικές σας ενέργειες επί του θέματος που καταστήσατε τις υποκλοπές ευκολότερες, με τη μείωση των αποφασιστικών εγκριτικών μονοπρόσωπων οργάνων στην ΕΥΠ. Οι δύο εισαγγελείς έγιναν ένας.
Γιατί έγινε αυτό; Ασφαλώς για να είναι πιο εύκολη και συνεχής η παρακολούθηση προσώπων.
Εμείς επαναφέραμε τον δεύτερο εισαγγελέα.
Όμως ενώ οι μυστικές Υπηρεσίες έχουν το ρόλο τους που θα πρέπει όλοι να αποδεχόμαστε, πώς μαθαίνονται και βγαίνουν στο προσκήνιο ονόματα και υποθέσεις;
Δεν αντιλαμβάνεστε ότι τους πολίτες απασχολούν και έχουν προτεραιότητα άλλα σημαντικά ζητήματα και η συνέχιση της συζήτησης για το θέμα αυτό αντιμετωπίζεται πλέον ως παιχνίδι εντυπώσεων;
Δεν κοιτάζεστε στον καθρέφτη όταν μιλάτε για τρόπο νομοθέτησης όταν εσείς οι ίδιοι παρατείνατε την Κοινοβουλευτική περίοδο για να κάνετε τις αλλαγές που θέλατε και βόλευαν, για κάποιο λόγο που εσείς γνωρίζατε, στον Ποινικό Κώδικα;
Γιατί δεν στηρίζετε τα αυτονόητα αλλά προσπαθείτε να πλειοδοτείτε στην παροχολογία κάθε φορά που ανακοινώνονται από την Κυβέρνηση θετικά μέτρα που προωθούν τα συμφέροντα τη χώρας και των πολιτών;
Γιατί μας κάνετε, πότε πότε, μαθήματα δημοκρατικής λειτουργίας όταν όλοι γνωρίζουν ότι κατά τη συζήτηση των νομοσχεδίων στις Επιτροπές και στην Ολομέλεια έχουμε ανοιχτά τα αυτιά και αφομοιώνουμε κάθε παραγωγική παρέμβαση;
Αδυνατείτε να παρακολουθήσετε, πόσο μάλλον να αφομοιώσετε, τις αλλαγές που προωθούμε προς όφελος των πολιτών.
Αδυνατείτε να αποδεχθείτε την ανάγκη αντιστοίχισης λόγων και πράξεων.
Δεν μπορείτε να πείτε την έκφραση «το είπαμε, το κάναμε» γιατί, συνήθως, ότι κάνατε το χρεώνατε σε άλλους.
Δεν μπορείτε να αντέξετε τη σύγκριση των δύο τετραετιών ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ, Τσίπρας – Μητσοτάκης.
Με τη στρατηγική σας ενισχύεται, κάθε φορά, ακόμη περισσότερο η συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ αφού θυμίζετε στους πολίτες το τι θα πρέπει να αποφύγουν.
Προσπαθείτε να εφαρμόσετε αυτό που λέγεται ότι, η «καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση». Όμως σας επιστρέφεται η τοξικότητα που εκπέμπετε και διαχέεται στην κοινωνία.
Προσπαθείτε να μετατοπίσετε το ενδιαφέρον των πολιτών από αυτά που ακούγονται και επιβεβαιώνονται για τον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τον έλεγχο των ΜΜΕ και ειδικότερα με τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν προς το σκοπό αυτό και πρόσφατα βρίσκονται στο προσκήνιο.
Χρησιμοποιείτε «κορώνες» στη φρασεολογία σας γιατί πιστεύετε, λανθασμένα, ότι έχετε μπροστά σας το ακροατήριο του 2014 – 2015 που δέχονταν και αφομοίωνε αυτά που του σερβίρατε.
Δεν διστάσατε και πρόθυμα γίνατε τμήμα της πλεκτάνης με τους 38 μετανάστες στον Έβρο. Όταν έγιναν γνωστά τα πραγματικά γεγονότα και όχι αυτά που υιοθετήσατε, σταθήκατε αμήχανοι αλλά όχι μετανοούντες.
Δεν δίνετε αξία στην πραγματική – ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση αλλά στην περιπτωσιολογία που την ανάγετε σε δήθεν ζήτημα πολιτικής.
Όμως οι πολίτες, οι επιχειρηματίες γνωρίζουν αφού ήδη αξιοποιούν:
1. Τη συνεχή στήριξή τους από την Κυβέρνηση καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και της κρίσης τιμών στην ενέργεια.
2. Τη στήριξή τους για τις απώλειες από την κρίση του πολέμου στην Ουκρανία.
3. Τη στήριξη της απασχόλησης και της ανάπτυξης, με μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, του ΕΝΦΙΑ και πολλών άλλων σε αντίθεση με όσα βάρη επέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.
4. Την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη χώρα αλλά και της ελκυστικότητάς της σε διεθνές επίπεδο, μέσα από τις προσαρμογές που έγιναν και είχαν σαν αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της ανεργίας.
5. Τα μεγάλα και μικρά έργα, αλλά και τις αναγκαίες προσαρμογές στη δημόσια διοίκηση, φέρνοντας τη χώρα μας στην πρωτοπορία, με αξιοποίηση των πόρων του ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, του ΕΣΠΑ και των εισρεόμενων στην χώρα επενδυτικών κεφαλαίων.
6. Δεκάδες άλλες παρεμβάσεις σε θεσμικό, διοικητικό και αναπτυξιακό επίπεδο που οι πολίτες αντιλαμβάνονται και αξιοποιούν, συμπεριλαμβανομένης της νέας σελίδας στην εκπαίδευση, του νέου προσανατολισμού στα θέματα της ενέργειας, της νέας αυτοδιοίκησης, του επαναπροσδιορισμού και της επιτάχυνσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων των ενόπλων δυνάμεων, της υπερδραστηριότητας στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, της ανάδειξης του πολιτισμού ως πλεονέκτημα που έρχεται από το παρελθόν και φωτίζει το μέλλον και μια σειρά άλλων.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
οι πολίτες θα προτιμούσαν να ακούν και να μας βλέπουν να συζητάμε για τα μελλοντικά και τα μεγάλα, να συνθέτουμε δυνάμεις, να θυμόμαστε όσα μας ενώνουν και δίνουν υπεραξία στη χώρα μας, να χτίζουμε από κοινού με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, να διαφωνούμε παραγωγικά και να συνθέτουμε προς όφελός τους και της χώρας μας.
Είναι οι ίδιοι οι πολίτες που επιζητούν Συνέπεια – Σταθερότητα και Συνέχεια. Το βλέπουν στις πολιτικές της Κυβέρνησης σχεδόν 4 χρόνια και επιθυμούν να συνεχιστεί.
Βλέπουν ακόμη έναν πολιτικό αρχηγό να στέκεται ισότιμα ανάμεσα στους ηγέτες των μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών χωρών καθιστώντας τη χώρα μας πρωταγωνιστή και όχι ουραγό των Ευρωπαϊκών εξελίξεων.
Η υιοθέτηση των προτάσεών του για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό για τον Covid-19, το πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου και η λειτουργία του Ευρωπαϊκού μηχανισμού ανάκτησης των υπερκερδών από τις εταιρείες ενέργειας, είναι παραδείγματα που αποτυπώνουν τα παραπάνω και αποτελούν ήδη Ευρωπαϊκή πολιτική.
Από τη διεθνή παρουσία του κ. Τσίπρα θυμόμαστε ένα αχρείαστο 3ο μνημόνιο που εξόντωσε τη μεσαία τάξη και εκτόξευσε το δημόσιο χρέος που βρίσκεται πλέον σε εντυπωσιακή πτωτική πορεία, μειωμένο κατά 50 περίπου ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2019, αποτελώντας τη μεγαλύτερη μείωση χρέους στην Ευρώπη.
Μαζί και με άλλες παρεμβάσεις που επέφεραν θετικά αποτελέσματα ενισχύεται η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησής του ως των μόνων που μπορούν να φέρουν σε πέρας το αίτημα του δημοκρατικού και προοδευτικού εκσυγχρονισμού της χώρας και της κοινωνίας.
Τελικά Προτάσεις Δυσπιστίας όπως η συζητούμενη είναι ξένες για τους πολίτες γιατί δεν βρίσκουν σ’ αυτές περιεχόμενο και αιτία.
Αντίθετα λειτουργούν πολλαπλασιαστικά στην εμπιστοσύνη που θα πρέπει να έχουν στην Κυβέρνηση της ΝΔ και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Καταψηφίζω λοιπόν την Πρόταση Δυσπιστίας και σας ευχαριστώ.
4 σχόλια:
Μπράβο κ. Αμανατίδη και οι άλλοι βουλευτές της ΝΔ . Συνεχίστε έτσι. Με τον Βορίδη κολλητό. Θα ανέβετε ψηλά, θα γίνετε υπουργός να σας λένε και εσάς 1325c στην λίστα παρακολουθήσεων!
Εργατικότητα συστηματικος αποτελεσματικος. Μπραβο Γιωργο συνέχισε έτσι!
156 ναι στις υποκλοπές
Στην εκτροπή από τους δημοκρατικούς θεσμούς
Κριμα
Δημοσίευση σχολίου