Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΠΕ Κοζάνης για την υποστελέχωση των νοσοκομείων

Στηρίζουμε κάθε «φωνή» και κινητοποίηση των πολιτών και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ΠΕ Κοζάνης ενάντια στην  υποστελέχωση των νοσοκομείων της περιοχής.

Δυστυχώς, εδώ και μήνες, οι συνεχείς οχλήσεις προς τον υπουργό υγείας των γιατρών της περιοχής, όπως και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δεν έγιναν αποδεκτές. Η τραγωδία με την πρόσφατη απώλεια της ζωής ενός μικρού παιδιού από τα Γρεβενά ήρθε να επιβεβαιώσει τη σοβαρότητα της κατάστασης που επικρατεί.

Δεν υπάρχει, πλέον, καμία δικαιολογία για την άμεση ενίσχυση όλων των δομών υγείας της περιοχής αλλά και Πανελλαδικά. Κρίνεται επιτακτική η εφαρμογή μιας σειράς μέτρων που θα στον τομέα της Υγείας. Ένα νέο ΕΣΥ για όλους.

• Άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών. Πρόσληψη επιπλέον 10.000 μόνιμων υγειονομικών σε βάθος τριετίας.

• Μονιμοποίηση του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε τη μάχη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή.

• Ένταξη του υγειονομικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά.

• Αναμόρφωση μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού, με εισαγωγικό μισθό πρωτοδιοριζόμενου γιατρού τα 2.000 ευρώ. Αναλογικές αυξήσεις των μισθών για το μη ιατρικό, υγειονομικό προσωπικό.

• Αύξηση των Τοπικών Μονάδων Υγείας από 127 σε 380 σε ολόκληρη τη χώρα, εδραίωση θεσμού οικογενειακού γιατρού, δίκτυο κατ’ οίκον φροντίδας, επιχειρησιακή ολοκλήρωση του ΕΚΑΒ.

• Διεύρυνση υπηρεσιών ΕΟΠΥΥ, πλήρης κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών σε υγειονομικό υλικό για χρόνιες ασθένειες.

Θα παρακολουθούμε από κοντά όλες τις εξελίξεις, στηρίζοντας τις προσπάθειες όλων για την αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας όλων των νοσοκομείων της περιοχής μας.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΠΕ Κοζάνης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας