Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Τα ονόματα για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Π.Ε.Κοζάνης – Οι σίγουροι, οι γυναίκες και οι εκπλήξεις

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η απόφαση για τα ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του “ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής” στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, στις επικείμενες εκλογές.

Με δεδομένο πως, πλέον, στο ψηφοδέλτιο θα υπάρχουν έξι αντί επτά υποψήφιων, η ποσόστωση ορίζει πως θα έχουμε υποχρεωτικά δυο γυναίκες, με τα επικρατέστερα ονόματα τη δεδομένη χρονική στιγμή να είναι εκείνα της ιστορικού και ειδικής συμβούλου του δημάρχου Κοζάνης Έφης Κατσόγιαννου-Τριανταφύλλου και της δικηγόρου Παναγιώτας Καμαριάδου (κόρης του Δημήτρη Καμαριάδη), χωρίς, πάντως, να αποκλείονται και οι εκπλήξεις, με την υποψήφια ευρωβουλευτή Υπατία Κωνσταντινίδου να μη δείχνει το τελευταίο χρονικό διάστημα να επιθυμεί να συμμετάσχει.

Από εκεί και πέρα, Πάρις Κουκουλόπουλος και Λουκάς Ζαρογιάννης (πρώτος και δεύτερος, αντίστοιχα, σε ψήφους στις εκλογές του 2019) θα είναι σίγουρα στο ψηφοδέλτιο, ενώ από την περιοχή της Εορδαίας ακούγονται τα ονόματα των Χρήστου Τσιλφίδη (γιος του Τάσου Τσιλφίδη) και Ισαάκ Νικολαϊδη, νυν προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Πτολεμαϊδας.

Επίσης για μια θέση στην τελική εξάδα “παίζει” και ο νυν δημοτικός σύμβουλος Κοζάνης και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιανής Γιώργος Φτάκας.

ΠΑΝ., kozanimedia.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μετά τις πρώτες εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική θα δούμε τους πρώτους σε ψήφους του Πασοκ να μεταπηδούν στην Γαλάζια παράταξη μιας και οι επαναληπτικές εκλογές της επαυξημένης αναλογικής θα γίνουν με λίστα. Να τονίσουμε ότι στις πρώτες εκλογές της απλής αναλογικής οι ψήφοι από τα μικρά κόμματα δεν περάνανε στον πρώτο κόμμα με τον θεσμό των μπόνους εδρών. Αντιθέτως στις δεύτερες επαναληπτικές εκλογές οι ψήφοι των μικρών κομμάτων θα περάσουν bypass στο πρώτο. Αυτό δεν είναι εκλογές αλλά τηλεπαιχνίδι.

Το Προφίλ μας