Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Για τις εξελίξεις με την αύξηση της λιγνιτικής παραγωγής.

Η απόφαση για αύξηση της χρήσης του λιγνίτη στο ενεργειακό μίγμα, δεν γίνεται για τα συμφέροντα και τις ανάγκες της εργατικής τάξης και του λαού. Κριτήριο έχει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων μέσα στο φόντο όξυνσης των ανταγωνισμών διεθνώς και στη χώρα μας.

            Ο διακηρυγμένος στόχος για ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία πριν από τον πόλεμο επιταχύνεται τώρα για να διασφαλίσει καλύτερους όρους στον ανταγωνισμό των επιχειρηματικών ομίλων της χώρας μας  μέσα σε πολεμικές συνθήκες, δίνοντας τέλος στο αφήγημα ότι η «πράσινη» μετάβαση στόχο έχει την προστασία του περιβάλλοντος. Τον στόχο αυτό τον στήριξαν και τον στηρίζουν η Ν.Δ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά με την πολιτική που εφάρμοσαν και έχουν ευθύνες για την κατάσταση που έχουν περιέλθει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Σε αυτό τον δρόμο : 

            Ο λαός θα συνεχίσει να ακριβοπληρώνει το ρεύμα όσο παραμένουν οι μηχανισμοί όπως το εμπόριο ρύπων, το χρηματιστήριο ρεύματος, συνεχίζουν οι κυρώσεις στη Ρωσία, δεν μπαίνει πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, χρέωση χαρατσιού για ΑΠΕ κ.α.  Αυτό αποδεικνύουν και οι εξελίξεις με τη ρήτρα αναπροσαρμογής που  την «καταργούν» εισπράττοντας την από την άλλη τσέπη

            Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι εργολαβίες θα επεκταθούν και θα αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζόμενων. Οι εργαζόμενοί θα εργάζονται χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας με τους σημερινούς άθλιους μισθούς, τα κλεμμένα δώρα κ.α

            Αυξάνεται ο κίνδυνος ατυχημάτων με τη διευρυμένη αξιοποίηση εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με την εντατικοποίηση με την ελλιπή συντήρηση του εξοπλισμού. 

            Καλούμε το λαό με τολμήσει στον αγώνα μαζί με το ΚΚΕ. Να μπουν μπροστά οι ανάγκες του λαού.  Να συγκρουστούμε με την στρατηγική των μονοπωλίων , της Ε.Ε , του ΝΑΤΟ , με τις προτεραιότητες του αντιλαϊκού κράτους , με τις «αντοχές» της οικονομίας. Να διεκδικήσουμε άμεσα:

           

-       Κατάργηση του χρηματιστηρίου ρεύματος, απόσυρση της χώρας από τις κυρώσεις της Ε,Ε προς τη Ρωσία. Κατάργηση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ σε βενζίνη, Φ.Α,

-       Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες λειτουργίας ΑΗΣ και Ορυχείων.

-       Να συνεχίσει την λειτουργία του το Ορυχείο Αχλάδας.

-       Υπογραφή Σ.Σ.Ε για όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ Α.Ε και των υπόλοιπων παρόχων με αυξήσεις στους μισθούς .

-        Μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος από την αξιοποίηση του λιγνίτη. Περιβαντολογική αναβάθμιση ΑΗΣ και Ορυχείων.

-        Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

-       Να προχωρήσουν άμεσα οι μετεγκαταστάσεις οικισμών (Ποντοκώμη , Ακρινη κ.α.)

Κοζάνη 27/6/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας