Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Δικαστικές υποθέσεις Δήμου Σερβίων

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως και σήμερα, το Γραφείο Νομικής Υποστήριξης του Δημάρχου του Δήμου Σερβίων χειρίστηκε 128 δικαστικές υποθέσεις, οι οποίες αφορούν διαφορές που προέκυψαν και αφορούν στις παλαιές δημοτικές αρχές, καθώς το αντικείμενο αυτών αφορά ως επί το πλείστον απαιτήσεις από παροχή υπηρεσιών και εργασίες που έλαβαν πράγματι χώρα δίχως ωστόσο να τηρηθεί ο απαιτούμενος εκ του νόμου τύπος.

Κατά την εκδίκαση αυτών, ο Δήμος Σερβίων παρέστη και εκπροσωπήθηκε από Δικηγόρους, ορισμένους από την αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία, οι δε αμοιβές αυτών εγκρίθηκαν από την ίδια την Επιτροπή, σε αντίθεση με τακτικές του παρελθόντος όπου η σχετική αμοιβή καθορίζονταν αποκλειστικά κατόπιν συμφωνίας μεταξύ του εκάστοτε Δημάρχου και του Δικηγόρου.

Σήμερα, όλοι οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι του Δήμου που έχουν οριστεί κατά τη διάρκεια της θητείας της δημοτικής αρχής έχουν εισπράξει την συμφωνημένη αμοιβή τους. Ως εκ τούτου δεν υπάρχουν οφειλές.

Η δε κατάσταση των υποθέσεων έχει ως εξής:

α) Σε 40 υποθέσεις αναμένεται η έκδοση δικαστικής απόφασης

β) 20 υποθέσεις στις οποίες καταδικάστηκε ο Δήμος έχουν εξοφληθεί

γ) 23 υποθέσεις απορρίφθησαν

δ) 15 υποθέσεις στις οποίες ο Δήμος έχει καταδικαστεί αναμένεται να τακτοποιηθούν

ε) Σε 30 υποθέσεις ολοκληρώθηκε ο χειρισμός αυτών

Ήδη ο Δήμος Σερβίων μέσα σε τρία χρόνια έχει ενταχθεί σε δυο προγράμματα

Επιχορήγησης Δήμων για την εξόφληση υποχρεώσεων από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις συνολικού ποσού 269.654,58€ ενώ μόλις πριν λίγες

ημέρες εγκίθηκε και η τρίτη αίτηση του Δήμου μας στο Πρόγραμμα Επιχορήγησης Δήμων για την εξόφληση υποχρεώσεων από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις συνολικού ποσού 475.812,90€.

Τέλος, έχει προκηρυχθεί μία (1) θέση για την πρόσληψη δικηγόρου με πάγια αντιμισθία με σχέση έμμισθης εντολής ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και η διαδικασία είναι ήδη σε εξέλιξη.

 

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΕΧΕΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ? ΠΟΣΕΣ ΕΧΑΣΕ? ΤΙ ΠΟΣΟ ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ? πΟΙΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ?

Ανώνυμος είπε...

Ελα πες μου ότι με τον σημερινό δήμαρχο δεν αναλαμβάνει αυτός ο δικηγόρος! Και ποιον στήριξε ο γιατρός; Η πλάκα είναι που γράφουν ότι τώρα γίνεται ανάθεση από την οικονομική επιτροπή και όχι τον δήμαρχο! Και στην οικονομική επιτροπή έχει πλειοψηφία με το νόμο ο δήμαρχος!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΕΊΨΕΩΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΑΝΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΩΡΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ; ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΙΡΕΤΟ ΚΑΝΕ ΟΠΟΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑ ΘΕΛΕΙΣ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΣ.
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΧΡΗΣΤΟ ; ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΟΤΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΑΛΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣΑΝ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΌΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΕΥΘΥΝΗ, ΗΘΙΚΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ.
ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΑΛΙΑ ΘΗΤΕΙΑ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ; ΗΡΕΜΑ ΡΩΤΑΩ.

Ανώνυμος είπε...

ο δήμος ΜΠΟΡΕΙ μετά να στραφεί εναντίον όσων έχουν ευθύνη. Για να δούμε όμως στο τέλος της θητείας σε ένα χρόνο του ελευθερίου τι υποθέσεις θα αφήσει και τι θα χάσει ο δήμος ίσως και εξαιτίας εμμονών κάποιων που ενώ ξέρουν ότι θα χάσει υποθέσεις ο δήμος αυτοί λένε εγώ δεν τους πληρώνω γιατί ο εγωισμός είναι μεγάλος και γιατί λένε εγώ θα τα πληρώσω ο δήμος θα πληρώσει. για να δούμε θα βγεί ανακοίνωση τότε να ξέρουμε;

Ανώνυμος είπε...

10:55 σαν πολίτης έχει ευθυνη ο ελευθερίου που δεν υπήρξε ποτέ ενεργός πολίτης της πόλης μας; παντελώς έξω από όλα πουθενάς ήταν μέχρι το 2019 που κάποιος που τώρα παραιτηθηκε τον προώθησε για δήμαρχο. που ασχολιόταν; μόνο όταν είναι να πάρει καρέκλα ασχολείται αυτό δείχνει η ιστορία πρόεδρος συμβουλίου με κωνσταντόπουλο και δήμαρχος τώρα. Απλός ενεργός πολίτης ή δημοτικός σύμβουλος μάλλον δεν του κάνει για αυτό εξαφανίστηκε από όταν έφυγε από πρόεδρος του συμβουλίου

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια να λέγεται 10:37, Πράγματι ήταν απών. Όπως απούσα είναι και η ΓΕΦΥΡΑ και το ΜΕΛΛΟΝ που μας υπόσχονταν προεκλογικά με τους 120 επιστήμονες.

Ανώνυμος είπε...

Από τους ενεργοτερους στην κοινωνική ζωή του τόπου μας, αναδεικνυεται ο σημερινός δήμαρχος Χρήστος Ελευθερίου. Υπηρετεί με υποδειγματικη διοίκηση το συμφέρον της κοινωνίας μας και θεωρείται δημοφιλής. Όλοι λένε τα καλύτερα λόγια για αυτόν, εκτός από μερικούς λιγουρηδες, που γράφουν του κεφαλιού τους...

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά από τους ενεργοτερους χρήστες του φεισμπουκ! Αλλά όταν μπερδεύεις την συμμετοχή στα κοινά με την ψηφιακή εικονική ζωή των μεσηλίκων που λέγεται φουμπου! Α κάνα καγκελακι θα βάψουνε οι εθελοντές; Που εξαφανίστηκαν; Τους έφαγε το σκοτάδι μαζί με τους επιστήμονες και τον σύμβουλο ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΣ;χαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

19.43 τους λιγούρηδες τους ξέρει η κοινωνία των Σερβίων.Ψάξε λίγο μέσα στα στελέχη του Ελευθερίου και θα τους βρείς.Ο κόσμος τόχει τούμπανο και σείς κρυφό καμάρι.

Ανώνυμος είπε...

19:43 για πες είναι πιο ενεργός από τον παλιό καφετζή τον Τοπα; Και τελικά πως λέγεται το τουρκικο σχολειο; Τουρκικό η καμμένο; https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A840%CE%9F46%CE%9C%CE%93%CE%975-%CE%A8%CE%9C%CE%9B?inline=true

Ανώνυμος είπε...

Η Δημοτική αρχή δουλεύει ρολόι και όλα τα έργα εκτελούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα. Δεν έχετε σοβαρά επιχειρήματα και με... αερολογίες κάνετε κριτική στην δημοτική αρχή. Είπαμε από καιρό, να περιορίσετε την αερολογια σας, γιατί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, θα ζαλιστεί τε και δεν θα ξέρετε τι γράφεται....

Ανώνυμος είπε...

08.49 σουτ θα σε μαλώσει το δεκάρι που λές ανακρίβειες. Μα το γράφει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, άλλο αυτό.- γίνετε, ναι γινετε

Ανώνυμος είπε...

Το διαδίκτυο έχει το καλό ότι ο κάθε ένας μπορεί να δημοσιεύει τις σκέψεις του. Εάν είναι και μέσα σε κάποια κόλπα τις αναδημοσιεύουν σαιτς όσο αστεία , ελλειπής η κακεντρεχης είναι η γραφή του. Και μετά βγαίνει ο κάποιος και το παίζει συγγραφέας, λαογράφος κλπ

Ανώνυμος είπε...

10.09 και το 10 το καλό της περιοχής μας.

Το Προφίλ μας