Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Οι συναντήσεις της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπης Βέττα με καλλιεργητές φυτών- Συμμετοχή σε εκδήλωση αλληλεγγύης

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα τραγούδησε την Παρασκευή μαζί με το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας και τον Βαγγέλη Βέττα στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα τέχνης της Κοζάνης, στην 6η συναυλία αγάπης και αλληλεγγύης, συναυλία που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, τόσο από καλλιτεχνικής, αλλά ιδιαιτέρα από οικονομικής άποψης καθώς
συγκεντρώθηκαν αρκετά χρήματα για τη στήριξη οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
Το Σάββατο επισκέφθηκε την 2η έκθεση και συνέδριο Αρωματικών, φαρμακευτικών φυτών και μανιταριών στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας και συνομίλησε με τους εκθέτες και τους παραγωγούς,  ενώ παρακολούθησε ορισμένες από τις εισηγήσεις των  εξειδικευμένων επιστημόνων.
Στην έκθεση μίλησε με κροκοπαραγωγούς οι οποίοι της μετέφεραν την μεγάλη ικανοποίηση τους για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πιστοποίηση του κρόκου και την εξαγωγή του στην Κίνα για φαρμακευτική χρήση. Εκκρεμεί, πλέον, η υλοποίηση του τελευταίου σταδίου από την σημερινή κυβέρνηση, αφού η προπαρασκευή της συγκεκριμένης εξαγωγικής πρωτοβουλίας είχε ξεκινήσει πριν μια τριετία.
Το σύνολο των παραγωγών συντάχθηκε με την άποψη της κ. Βέττα ότι ο πλούτος του εδάφους της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και των εμπορευμάτων που παράγονται από αυτό, είναι μοναδικής σπουδαιότητας για τους τομείς της φαρμακευτικής, της ίασης αλλά και της αισθητικής.  Παράλληλα, η Βουλευτής τόνισε πως οι καλλιεργητές χρειάζονται την ενεργή στήριξη του κράτους για να παραγάγουν και να διανείμουν τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς, τα εγνωσμένης αξίας προϊόντα τους.
Την ίδια μέρα, η κ. Βέττα παρευρέθηκε στα Σερβία σε εκδήλωση για τη στήριξη του «Χαμόγελου του παιδιού» ενώ απηύθυνε χαιρετισμό και στη συνάντηση χορωδιών στο Πλατανόρεμα.
Τέλος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της κοινότητας Ποντοκώμης κ. Γιώργο Πυλιανίδη και τον αντιπρόεδρο κ. Σάββα Σιβρίδη, με τους οποίους συζήτησε το θέμα της καθυστέρησης της μετεγκατάστασης του οικισμού και τις ενέργειες που προτίθεται να αναλάβει για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος.
Αύριο, στις 09:30, η κ. Βέττα θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κανάλι της Βουλής, στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση», για θέματα τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας