Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019

Η εικόνα Έλληνα συνταξιούχου που κλαίει έξω από τράπεζα στις φωτογραφίες της δεκαετίας - 2015 κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ capital controls

Μια τραγική ιστορία από την εποχή των capital controls στον Economist
Τη φωτογραφία ενός Έλληνα συνταξιούχου που κλαίει έξω από μια τράπεζα κλειστή λόγω capital controls το καλοκαίρι του 2015 επέλεξε ο Economist ανάμεσα στις 10 πιο δυνατές εικόνες της δεκαετίας.
Η λεζάντα της φωτογραφίας αναφέρει «ένας απογοητευμένος συνταξιούχος κάθεται στο έδαφος έξω από μια
τράπεζα στην Αθήνα τον Ιούλιο του 2015, καθώς η οικονομική μοίρα της Ελλάδας είναι αβέβαιη». ⠀
Αυτή είναι η ανάρτηση του Economist με τον Έλληνα συνταξιούχο:

«Δεν αντέχω να βλέπω τη χώρα μου σε αυτή την κατάσταση»

Ο 77χρονος συνταξιούχος Γιώργος Χατζηφωτιάδης είχε διηγηθεί τότε στο διεθνές γαλλικό πρακτορείο AFP την ιστορία του, το οποίο έδωσε στο άρθρο τον τίτλο: «Ο άντρας που κλαίει».
Όπως είπε ο κ. Χατζηφωτιάδης κατέρρευσε «γιατί δεν αντέχει να βλέπει τη χώρα του σε αυτή τη δυστυχία». «Γι 'αυτό αισθάνομαι τόσο ηττημένος, περισσότερο απ’ ό, τι για τα προσωπικά μου προβλήματα», σημείωσε.
Ο κ. Χατζηφωτιάδης και η σύζυγός του, όπως πολλοί Έλληνες, πέρασαν πολλά χρόνια στη Γερμανία, όπου όπως αναφέρει εργάστηκαν πολύ σκληρά σε ένα ορυχείο και αργότερα σε ένα χυτήριο.
«Βλέπω συμπολίτες μου να παρακαλάνε για λίγα λεπτά του ευρώ για να αγοράσουν ψωμί. Βλέπω όλο και περισσότερες αυτοκτονίες. Είμαι ευαίσθητος άνθρωπος. Δεν αντέχω να βλέπω τη χώρα μου σε αυτή την κατάσταση. Η Ευρώπη και η Ελλάδα έχουν κάνει λάθη. Πρέπει να βρούμε μία λύση», τόνισε.
Ο 77χρονος ένιωθε ότι μπορεί να κάνει ελάχιστα για να αλλάξει η κατάσταση και τόνισε ότι δεν ξέρει αν θα είναι σε θέση να ψηφίσει την Κυριακή 5 Ιουλίου για το δημοψήφισμα, καθώς το εκλογικό τμήμα ήταν 80 χλμ μακριά από το σπίτι του. «Δεν έχω χρήματα για να πάω εκεί. Εκτός αν με πάνε τα παιδιά μου με το αυτοκίνητό τους», εξήγησε.
Πηγή:  news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας