Επίκαιρα Θέματα:

Ο Καιρός: «Χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή»...

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Ένταξη 4 έργων ενεργειακής αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας, συνολικού προϋπολογισμού 790.850 €, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιου Κασαπίδη εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 τέσσερα (4) έργα ενεργειακής αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας, συνολικού προϋπολογισμού  790.850 € και με Δικαιούχο την 3η Υγειονομική
Περιφέρεια Μακεδονίας (3η ΥΠΕ).
Συγκεκριμένα, εντάχθηκαν τα έργα:
s  Ενεργειακή αναβάθμιση Κέντρου Υγείας Δεσκάτης, π/υ 192.500 €,
s  Ενεργειακή αναβάθμιση Κέντρου Υγείας Άργους Ορεστικού, π/υ 205.400 €,
s  Ενεργειακή αναβάθμιση Κέντρου Υγείας Σερβίων, π/υ 200.260 € και
s  Ενεργειακή αναβάθμιση Κέντρου Υγείας Αμυνταίου, π/υ 192.690 €.

Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα των έργων αφορούν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των δημοσίων κτιρίων και ειδικότερα των Κέντρων Υγείας και στην παράλληλη μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης στις υποδομές του δημόσιου τομέα, μέσω της υιοθέτησης ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων για ψύξη και θέρμανση χώρων και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, καθώς και μέσω εφαρμογής τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας.
Τα έργα αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης των Κέντρων Υγείας θα υλοποιηθούν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Ταμείου (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 4 - «Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας