Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Γονείς και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Σερβίων στέλνουν επιστολή στο Δήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού κ. Αθ. Κοσματόπουλο για την άσχημη κατάσταση του κτιρίου του Δημοτικού Ωδείου Σερβίων

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και οι Καθηγητές του
Δημοτικού Ωδείου Σερβίων
&
Ο Σύλλογος Γονέων του
Δημοτικού Ωδείου Σερβίων 
                                                                                                                                   Σέρβια, 26/11/2018

Προς:  
Τον κ. Δήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού
κ. Αθανάσιο Κοσματόπουλο

κ. Δήμαρχε,
μετά από επανειλημμένες εκκλήσεις μας, αναρίθμητες τηλεφωνικές επικοινωνίες και δια ζώσης συζητήσεις, μετά από την αποστολή των αιτημάτων μας γραπτώς, τα οποία αναγνώσθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο το Νοέμβρη του 2017, μετά από την παρουσίαση των προβλημάτων μας στο Δημοτικό Συμβούλιο στα προ ημερησίας θέματα τον Σεπτέμβρη του 2018, επανερχόμαστε με την παρούσα, εκθέτοντας για πολλοστή φορά την κατάσταση στο Δημοτικό Ωδείο Σερβίων. Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής, ο Σύλλογος Γονέων καθώς και οι ίδιοι οι καθηγητές και οι γονείς των φοιτούντων μαθητών στο Ωδείο έχουν επικοινωνήσει μαζί σας και με τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ για την κατάσταση του κτιρίου. Δυστυχώς μέχρι σήμερα κανένα από τα ζητήματα που  υπάρχουν δεν έχουν επιλυθεί.
Για άλλη μία φορά λοιπόν εφιστούμε την προσοχή σας στα παρακάτω θέματα:   

1.  Η δημοτική υπάλληλος πρέπει να επιστρέψει στη θέση της – στο Δημοτικό Ωδείο με πλήρες ωράριο. Είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρχει κάποιος στη γραμματεία όλες τις ώρες λειτουργίας του Ωδείου για τις πληρωμές από τους γονείς, για το άνοιγμα και κλείσιμο
των αιθουσών και για την τηλεφωνική επικοινωνία.  Η συγκεκριμένη υπάλληλος βρίσκεται στη θέση αυτή πολλά χρόνια και γνωρίζει τη λειτουργία του Ωδείου. Ζητούμε λοιπόν την επιστροφή της. 
2. Η στέγη του κτιρίου, η οποία, όπως είπαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σεπτέμβρη, στάζει, με αποτέλεσμα να τρέχουν νερά μέσα στο κτίριο. Εξαιτίας του νερού και σας υγρασίας που δημιουργείται βραχυκυκλώνει η ηλεκτρολογική εγκατάσταση και υπάρχει άμεσος κίνδυνος για καθηγητές και μαθητές. Ζητούμε την επισκευή της στέγης και τον έλεγχο της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος βραχυκυκλώματος και πυρκαγιάς.

3. Η θέρμανση του κτιρίου. Είναι απαράδεκτο εν έτει 2018 να μην υπάρχει ζέστη σε ένα δημοτικό κτίριο στο οποίο κάνουν μαθήματα μουσικής σχεδόν 90 παιδιά. Έχει περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση η τοποθέτηση τεσσάρων (4) κλιματιστικών μονάδων για την επιπλέον θέρμανση του χώρου. Ωστόσο έχουν περάσει δύο χρόνια σχεδόν και δεν έγινε τίποτα. Οι καθηγητές και οι σπουδαστές παίζουν μουσική με παγωμένα δάκτυλα φορώντας τα παλτό και τα μπουφάν τους. Οι καθηγητές φέρνουν αερόθερμα και άλλα θερμαντικά σώματα από τα σπίτια τους! Αναρωτιόμαστε τι εικόνα έχουν αυτοί οι άνθρωποι για το Δήμο μας, άνθρωποι με ανώτερες σπουδές που διδάσκουν και σε άλλα δημοτικά και ιδιωτικά Ωδεία του νομού μας. Την περασμένη εβδομάδα η υπάλληλος έφερε πετρέλαιο από το σπίτι της για να ζεσταθούν τα παιδιά! Ζητούμε την άμεση αγορά πετρελαίου και την άμεση αγορά και τοποθέτηση των κλιματιστικών σε εκτέλεση της απόφασης του Δ.Σ.

4. Τα κουφώματα του κτιρίου είναι σε άθλια κατάσταση, παλιά, ξύλινα και «μπάζουν». Είχαμε προτείνει την εκπόνηση μελέτης και την ένταξη του κτιρίου στο πρόγραμμα «Εξ Οικονομώ», αλλά δεν εισακουστήκαμε. Προτείνουμε λοιπόν την ανάθεση στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου μελέτης για την αντικατάσταση των κουφωμάτων. 

5.Πρέπει να γίνει άμεσα απεντόμωση/απολύμανση, στις αίθουσες διδασκαλίας και στους βοηθητικούς χώρους του κτιρίου. Οι μαθητές, βρίσκουν συνεχώς έντομα, ζουζούνια και σαύρες. Ζητούμε την απεντόμωση ολόκληρου του κτιρίου όπως άλλωστε γίνεται κάθε χρόνο σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου.

6. Το κτίριο έχει επιτακτική ανάγκη από βάψιμο-ελαιοχρωματισμό και για λόγους υγείας και για λόγους αισθητικής. Στη θητεία σας δεν έχει βαφτεί ποτέ – η τελευταία φορά που βάφτηκε ήταν πριν από τέσσερα χρόνια! Ζητούμε τον άμεσο ελαιοχρωματισμό εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου.

7. Το Ωδείο χρειάζεται αναλώσιμα, δηλ. toner για τον υπάρχοντα εκτυπωτή καθώς και χαρτιά Α4 και γραφική ύλη, τα οποία έως τώρα παρέχουν οι γονείς ή οι καθηγητές με δικά τους έξοδα! Ζητούμε την παροχή τακτικού κονδυλίου για τις ανάγκες του Ωδείου.

8. Απαραίτητο είναι ένα φωτοαντιγραφικό μηχάνημα για την αναπαραγωγή των ασκήσεων των σπουδαστών. Ζητούμε την αγορά εντός φωτοαντιγραφικού μηχανήματος.

9. Επίσης ο εξοπλισμός και η επίπλωση του Ωδείου χρειάζονται αντικατάσταση γιατί έχουν φθαρεί. Σας θυμίζουμε ότι επί θητείας σας δεν έχει αντικατασταθεί τίποτα από τον εξοπλισμό και την επίπλωση.

10. Θα θέλαμε να αναλογιστείτε και την περίπτωση μεταφοράς ολόκληρου του Ωδείου στο νέο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου Σερβίων, το οποίο κατασκευάστηκε ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό: τη στέγαση και δράση των πολιτιστικών εκδηλώσεων. 

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι κυκλοφορούν φωτογραφίες του Δημοτικού Ωδείου Σερβίων στο διαδίκτυο με εξαιρετικά δυσμενή κριτική και κοροϊδευτικά σχόλια. Αναρωτιόμαστε τι απαντάτε στους επικριτές σας;

Περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες.


Ακολουθούν οι υπογραφές των: 

Καλλιτεχνικού Διευθυντή,
καθηγητών του Ωδείου,
 Συλλόγου Γονέων  

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το διάβασε ο δήμαρχος και δεν κοιμήθηκε απο την στεναχώρια του το βραδυ......ο άνθρωπος ειναι αλλου γι αλλου. Ούτε ξερει που ειναι το ωδείο ούτε γνωρίζει πως διοικείς έναν δημο. Να τον χαίρονται και να τον καμαρώνουν αυτοί που τον ψήφισαν και τωρα έχουν λουφάξει και το παίζουν αδιάφοροι.

Ανώνυμος είπε...

ο γελοίος, αντί να τρέξει να κρυφτεί...

Ανώνυμος είπε...

Κτήριο είναι αυτό του Ωδείου ή κολαστήριο επί Κατοχής;;!!!Παναγιά μου,τσιτώθηκα απ΄τις περιγραφές!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ανθρωπος προετοιμαζεται για το συνεδριο μην του μιλατε αφηστε τον μονο του. 4 χρονια δεν ξερει αν υπαρχει ωδειο και δεν τον αφορα. Επισης εχει βαλει πολλα χρηματα απο την τσεπη του (ουτε φραγκο) και δεν καταλαβαινεις οτι εχει πιο σοβαρα πραγματα να ασχοληθει.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ο δήμαρχος είναι αυτός που είναι. Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου τι κάνει; Εκτιμώ ότι ο σύλλογος τον ενόχλησε πολλές φορές. Δεν μπορεί να πήγαν στον δήμαρχο χωρίς να ενημερώσουν τον πρόεδρο, τον καθ' ύλη αρμόδιο.

Ανώνυμος είπε...

Καλά και τι καλο έκανε τάχα κατά τη διάρκεια της θητείας του μέχρι σήμερα !Το απόλυτο κενο!Τώρα κατέβασε και τα ρολά και απόλυτο σκότος!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ ΣΑΚΗ; ΔΩΣΕ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ 10-20 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝΕ ΡΕΖΙΛΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ας πληρώσει πρώτα τα νερά που χρωστάει στο Δήμο και μετά ας δώσει όπου θέλει. 40.000 ευρώ μαζεύτηκαν Σάκη τα νερά. Πότε θα τα πληρώσεις;

Ανώνυμος είπε...

Του αξίζει να μην πάει κανένας στο ιατρικό συνέδριο και να είναι μόνος του

Ανώνυμος είπε...

H Υπαλληλος προσληφθηκε απο προηγουμενη Δημοτικη αρχη (πριν 15 και βαλε χρονια)για τη συγκεκριμενη θεση του Ωδειου Το γνωριζει αυτο ο προεδρος και η προισταμενη του ΝΠΔΔ ?Απ΄οτι μαθαινω την τραβολογουν.......Μηπως υπαρχει προσωπικη εμπαθεια? Γιατι ο λογος που επικαλουνται (λειτουργικες αναγκες) μπορουσε να λυθει αλλιως επειδη και το Ωδειο εχει ισα δικαιωματα με τον Α παιδικο σταθμο (εκει δεν την απασχολουν?)

Ανώνυμος είπε...

ΡΕΖΙΛΙ ΡΕΖΙΛΙ ΡΕΖΙΛΙ ΡΕΖΙΛΙ ΡΕΖΙΛΙ ΚΑΙ Η ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ. ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

η υπαλληλος ειναι καθαρίστρια μην λέτε οτι ναναι
και οσο και να εψαξα δεν εχω βρει το ονομα του διευθυντη και των καθηγητων που υπογραφουν
βαλτε τα ρε παιδια να δουμε ποιοι ειστε

Ανώνυμος είπε...

Χαραλαμπίδη και Κοσματόπουλε και οι άλλοι της παράταξης Κοσματόπουλου. Μην σας δούμε να ζητάτε ψήφο στις εκλογές θα σας φτύσουμε. Αφήσατε τα παιδιά μας να κρυώνουνε χειμωνιάτικα με 0 βαθμούς. Τάχα είσαι και γιατρός Κοσματόπουλε.

Ανώνυμος είπε...

Τσάμπα καίει η λάμπα κυρία πρόεδρε γονέων του Ωδείου. Φωνάζετε δεν φωνάζετε αυτός δεν ακούει και δεν ξέρει ούτε τι είναι Ωδείο, ούτε κατά που πέφτει το Ωδείο. Άντε να περάσει η χρονιά όπως όπως και να τα βρείτε με τον επόμενο δήμαρχο.

Το Προφίλ μας