Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Η Ν.Ε. Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ κοντά στα προσφυγόπουλα

Αντιπροσωπεία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης επισκέφτηκε τη δομή φιλοξενίας προσφυγόπουλων, που λειτουργεί στην Αιανή και συναντήθηκε με τον υπεύθυνο του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), καθώς και με τους υπεύθυνους της ΑΡΣΙΣ, προκειμένου να συζητήσουν και να ενημερωθούν σχετικά με τους στόχους της δομής και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Κατά τη συζήτηση έγινε γενικότερη αναφορά στο προσφυγικό ζήτημα που απασχολεί, ιδιαίτερα αυτό τον καιρό ολόκληρη την Ευρώπη και την παγκόσμια κοινότητα.
Οι υπεύθυνοι της δομής αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στα θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, τις ανάγκες σε εξειδικευμένο προσωπικό στήριξης και τη γραφειοκρατία που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση, καθώς τη φροντίδα των παιδιών, τη νομική και ψυχολογική υποστήριξη τους, που αποτελούν τις πρώτιστες προτεραιότητες μέχρι την ενηλικίωσή τους.
Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συζήτηση με τους επισκέπτες, θέλοντας να επικοινωνήσουν με το δικό τους τρόπο, μέσω των διερμηνέων, εκφράζοντας τη χαρά τους και τις ευχαριστίες τους.
Από τη πλευρά τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκαν κυρίως στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στη κατεύθυνση της αντιμετώπισης του ζητήματος των προσφύγων, κυρίως από την ανθρωπιστική πλευρά, όταν πρόκειται μάλιστα για παιδιά. Δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση τόσο σ’ αυτούς που έχουν την ευθύνη λειτουργίας της δομής, όσο και στα ίδια τα παιδιά, προκειμένου να βρουν διέξοδο, στα αδιέξοδα που έχουν οδηγήσει οι τοπικοί πόλεμοι και η ανέχεια στις πατρίδες τους.
Το πρώτιστο καθήκον της Αριστεράς και όλων των προοδευτικών πολιτών είναι να εμποδίσουν την επέκταση και να σταματήσουν την ανθρωπιστική τραγωδία. Πολύ περισσότερο που ο ελληνικός λαός και άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί γνωρίζουν τι σημαίνει προσφυγιά.
Η ελληνική κοινωνία κρατάει σήμερα ψηλά τις αξίες του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, του Ανθρωπισμού, της Αλληλεγγύης, της Ειρήνης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, την ώρα που η ίδια η Ευρώπη δείχνει να κινδυνεύει να χάσει.
ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
Το 2019 να είναι Καλή Χρονιά σε όλους τους λαούς του κόσμου

Γραφείο Τύπου ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας