Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Εκτός λειτουργίας ο αξονικός τομογράφος του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης

Ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου της Κοζάνης, αγοράς 2003, από την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου το πρωί δεν λειτουργεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου» πλέον υπάρχει πρόβλημα στο κινούμενο κάθισμα, όπου τοποθετείται ο εξεταζόμενος.
Στις 14 Νοεμβρίου άλλαξαν λυχνία, ενώ ο διοικητής του Μαμάτσειου – Μποδοσάκειου μίλησε στο prlogos για ανεπανόρθωτη βλάβη του μηχανήματος και φαίνεται ότι είχε δίκιο. Τώρα το πώς αποφασίστηκε η πρόσκαιρη λύση για αλλαγή της λυχνίας είναι ένα άλλο θέμα, προφανώς ως λύση ανάγκης μέχρι να προχωρήσουν οι διαδικασίες για αγορά νέου μηχανήματος.

Οπως αναφέρει το prlogos η Δευτέρα, παραμονή πρωτοχρονιάς η εταιρία θα έρθει να ελέγξει το μηχάνημα, το οποίο παρουσίασε νέα βλάβη. Από τις 13 Νοεμβρίου έως και τις 16 Δεκεμβρίου ο αξονικός δε λειτουργούσε πάλι, πάνω δηλαδή από ένα μήνα, όπως και από τις 7 Μαΐου για δέκα περίπου μέρες.
435.000 ευρώ εξασφαλίστηκαν για το νέο τομογράφο 16 τομών plus, ο διαγωνισμός βρίσκεται ήδη στον αέρα, αλλά δεν μπορεί κανείς να δώσει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα έρθει ο νέος. Αυτό φαίνεται να κοστίζει ιδιαίτερα στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, με τις διακομιδές στο Μποδοσάκειο να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών.
Το νέο έτος βρίσκει την πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας χωρίς αξονικό τομογράφο και με μαγνητικό τομογράφο που λειτουργεί δέκα μόνο μέρες το μήνα.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας