Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Ο Καμβουνιακός είναι υπόθεση όλων μας


Tου Γιώργου Τέλλιου, προέδρου Δ.Σ. «ΕΛΑΤΟΣ» Ελάτης
Στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 και αρχές του ‘80, δημιουργήθηκαν τα αθλητικά σωματεία του ορεινού όγκου Καμβουνίων. Κάθε χωριό της περιοχής, σφύζοντας από ζωή, κατασκευάζει το ποδοσφαιρικό του γήπεδο. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, ο καθένας με το δικό τρόπο και μέσο, συμμετέχει στο εβδομαδιαίο πανηγύρι. Υπήρξαν πολλές ένδοξες στιγμές για όλους τους συλλόγους.
Το πέρασμα των δεκαετιών όμως, έφερε μια ζοφερή εικόνα για όλους μας. Τα χωριά μας ερήμωσαν, τα περισσότερα γήπεδα είτε δεν πληρούν τα πρότυπα προδιαγραφών είτε δεν μπορούμε να τα συντηρήσουμε. Ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών ξεπερνάει τα 30 έτη, οι προϋπολογισμοί των σωματείων  είναι ελλειμματικοί. Έτσι λοιπόν φτάσαμε στο λυπηρό σημείο οι ομάδες μας, να εγκαταλείπουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και εν τέλει τα πρωταθλήματα.
Μια αχτίδα φωτός, αναδύεται στους χώρους συνάθροισης κοινού εδώ και μια δεκαετία. Αρκετοί μιλάνε για το μεγάλο γεγονός, που θεωρείται λυτρωτικό για τα αθλητικά δρώμενα της περιοχής μας. Πλέον έχει ωριμάσει, δεν πρέπει να το αφήσουμε να σαπίσει! Η δημιουργία του Καμβουνιακού είναι μονόδρομος.  Ομάδα με γεωγραφική αναφορά και σύγχρονη λειτουργία, προπονητή, φροντιστή, μεταφορικό μέσο. Η έδρα του; Το κέντρο του πρώην δήμου Καμβουνίων, το Τρανόβαλτο. Η οικονομική του λειτουργία προκύπτει από ποσοστιαία κατανομή των επιμέρους συλλόγων. Ελάτη, Λαζαράδες, Μικρόβαλτο, Τρανόβαλτο, Φρούριο και γιατί όχι Λιβαδερό μπορούν να έχουν ομάδα, τον Καμβουνιακό.
Μια πρώτη επαφή μπορεί να γίνει με την έλευση της νέας χρονιάς. Συμμετέχοντες; Όλοι μας! Δεν περισσεύει κανείς, μέλη  συλλόγων της περιοχής,  αυτοδιοικητικοί και πολίτες.

Σας εύχομαι χρόνια πολλά και καλές γιορτές.

Γεώργιος Δ. Τέλλιος
Πρόεδρος του Δ.Σ. Έλατος Ελάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας