Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Ομόφωνη, με υπογραφές απαίτηση των Νεραϊδιωτών, για την άμεση συζήτηση και υπερψήφιση, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, της Μελέτης της Οικιστικής Αναβάθμισης της Νεράιδας

Ομόφωνη με υπογραφές απαίτηση των Νεραϊδιωτών για την άμεση συζήτηση και υπερψήφιση, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, της Μελέτης της Οικιστικής Αναβάθμισης της Νεράιδα. Στην χθεσινή γενική συνέλευση έγινε η παρουσίαση της Μελέτης της Οικιστικής Αναβάθμισης της Νεράιδας από στελέχη της ΑΝΚΟ, κου Αμανατίδη, της κας Καραδαλή και κας Γκετεχτέ, τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από καρδιάς.
Οι εκπρόσωποι της ΑΝΚΟ δέχτηκαν πάρα πολλά ερωτήματα, οι οποίοι με υπομονή διευκρίνισαν και απάντησαν με κάθε λεπτομέρεια, έτσι ώστε να γίνει κατανοητή η μελέτη από όλους. Δεν μπορώ όμως να μην αναφερθώ στην αποχή (σαμποτάρισμα, αποδεχόμενοι το «σύρμα» που έπεσε από τον γνωστό χωριανό μου Δημοτικό Σύμβουλο) ορισμένων επιχειρηματιών, οι οποίοι σε προηγούμενη συνάντησή μας στηριζόμενοι σε λανθασμένες πληροφορίες απέρριπταν την μελέτη.
Θέλω επίσης να εκφράσω την ΕΥΑΡΕΣΚΕΙΑ μου στο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νικόλαο Τέτο για την παρουσία του και το ενδιαφέρον του, επίσης στον κ. Βασίλειο Κωνσταντόπουλο και στους χωριανούς μου Δημοτικούς Συμβούλους κα Δέσποινα Ιωαννίδου και κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο (ο κ. Πολυδεύκης Λιάκος παρευρίσκονταν σε προηγούμενη Γενική Συνέλευση).
Ξενοφών Βαΐζογλου
Πρόεδρος Τ.Κ. Νεράιδας

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρωτίστως την πίσσα και τα πούπουλα δεν θα την γλιτώσουν ως το τέλος οι οραματιστές, δεύτερον από την εμφάνιση και κυρίως από την ομιλία της αρχιτέκτονα της ΑΝΚΟ καταλαβαίνεις πόσο γούστο αισθητική και καλαισθησία διαθέτει η συγκεκριμένη Υπάλληλος του Δημοσίου. Είναι αυτή που αντέγραψε για να μην πω έκλεψε το σχέδιο της ανάπλασης των Σερβίων από άλλες πόλης και το πασάρισε για δικό της, το ίδιο έγινε και στην Νεράιδα μέσα σε δύο μέρες παρουσίασαν σχέδια δήθεν αναπλάσεως γιατί πολύ απλά κανένας δεν τα κοιτάει αλλά δεν έχει και χαμπάρι, και τώρα πάνε να στήσουνε την μπίζνα. Κανένας επισκέπτης δεν θα πατήσει το πόδι του κυρίως χειμώνα με το να παρκάρει το αυτοκίνητο στο σχολείο και να περπατήσει με τα πόδια μισό χιλιόμετρο να πάει στα καταστήματα. Επίπλων θα έχουμε κάθε χρόνο τον εκάστοτε πρόεδρο να ουρλιάζει γιατί τα ανύπαρκτα συνεργεία του δήμου δεν θα του καθαρίζουνε σχολαστικά τον δρόμο από το σχολείο προς τα καταστήματα από χιόνια και πάγους έτσι ώστε οι επισκέπτες να μην κινδυνεύουνε να γλιστρήσουν. Ας το σκεφτείτε καλά. Τέλος θέλω να θυμίσω την περίπτωση της ανάπλασης του πάρκου δίπλα από την Εκκλησία που θα γινότανε και προβλέπονταν και κατασκευή σιντριβανιού ποιος το ακύρωσε ή καλύτερα ποιος έτρεχε και δυσφήμιζε την όλη ανάπλαση του πάρκου για δικούς του δήθεν λόγους? Μα φυσικά αυτός που τώρα δεν ξέρει τι του γίνετε.

Βαΐζογλου Ξενοφών είπε...

Φίλε μου θέλω να πιστεύω ότι το σχόλιό σου είναι καλοπροαίρετο αν και η απαξιωτική σου αναφορά στην Αρχιτέκτονα Μηχανικό με πολυετή εμπειρία σε μελέτες και η αναφορά σου σε εμένα προσωπικά μου δίνει άλλη εντύπωση.
Σε ενημερώνω πως στην επιτροπή παρακολούθησης ήμουν εγώ και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος ουδέποτε στον ένα χρόνο της μελέτης επικοινώνησε με τους μελετητές, προκειμένου να να ενημερωθεί για το περιεχόμενο αλλά και για το στάδιο εξέλιξής της, σε αντίθεση με εμένα που είχα συχνή επαφή παρακολουθώντας κάθε βήμα της μελέτης, στην οποία πολλές από τις προτάσεις μου υιοθετήθηκαν.
Κοινός στόχος των μελετητών και δικού, ήταν η Νεράιδα να γίνει ένα πραγματικό τουριστικό χωριό, έτσι όπως της αξίζει.
Σημειώνω πως για πρώτη φορά γίνεται μια ολοκληρωμένη μελέτη ολοκλήρου του λόφου, αποφεύγοντας την πεπατημένη να χαλάσουμε την πλατεία ή το πάρκο, δεν θα αναφερθώ πως ήταν το πάρκο και πως το παρέδωσε ο συγκεκριμένος, οι χωριανοί μου το ξέρουν.
Κατά την παρουσίαση της Μελέτης που έγινε τέλη Μαρτίου 2017 στα γραφεία της ΑΝΚΟ, ουδεμία παρατήρηση έκανε ο συγκεκριμένος, απεναντίας την υπέγραψε, όπως και εγώ.
Γνωρίζεις ποτέ συζητήθηκε μετά από πιέσεις για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο; Τον Δεκέμβριο 2017, όπου με πρωταγωνιστή τον ίδιο απορρίφθηκε.
Γνωρίζεις γιατί αντέδρασαν τελευταία οι επιχειρηματίες, ενώ όταν έκανα την πρώτη παρουσίαση την αποδέχτηκαν με μεγάλη ικανοποίηση και μάλιστα υπέγραψαν την αποδοχή της μελέτης; Είναι αυτό που αναφέρεις και εσύ, τους έπεισε λέγοντας ψέματα ότι στην ΑΝΚΟ του είπαν ότι στην Νεράιδα με την συγκεκριμένη μελέτη, θα αποκλείσουν τα αυτοκίνητα.
Σε ερωτώ, με ποιον τρόπο θα γίνει; θέλω απάντηση
Θα έρθει κάποιος αόρατος μπαμπούλας και θα φράξει την είσοδο;
Εστω λέω εγώ θα γίνει έτσι όπως το λες, θα φράξουν την είσοδο, τι θα κάνουν οι Νεραϊδιώτες, θα μείνουν απαθής; δεν θα τους πετάξουν στην λίμνη;
Ας πούμε ότι υπάρχει ο φόβος να γίνει γιατί δεν αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο, από τώρα να μην επιτραπεί αυτή η εφαρμογή και όχι μόνο αυτό, εγώ θα έλεγα από τώρα να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν θα επιτρέψει καμία μα καμία κατάργηση θέσης στάθμευσης.
Εγω αυτό που ξέρω είναι, όποιος δεν θέλει να ζημώσει, όλη μέρα κοσκινίζει.
Είμαι απολύτως βέβαιος πως όλες οι προτάσεις της μελέτης, επιβεβαιώνουν τον στόχο, τον οποίο θέσαμε από την αρχή, επί πλέον όλες οι προτάσεις είναι προς ένταξη στα Ευρωπαϊκά προγράμματα και αυτές θα δώσουν μελλοντικά πολλές θέσεις εργασίας που και εσύ ο ίδιος θα χαίρεσαι.
Για το συντριβάνι, τι θα έλεγες σήμερα αν πλήρωνες μόνο για ρεύμα 9.200 ευρώ ετησίως συν την συντήρηση; Δες την κατάσταση στην πλατεία των Σερβίων και πως στον Δήμο μας καταργήθηκαν 7 συντριβάνια, όλα δηλαδή, που είχαν κατασκευάσει παλαιότερα.
Ζητώ συγνώμη από τον διαχειριστή της σελίδας για την φλυαρία μου
Καλή Χρονιά να έχετε όλοι σας

Ανώνυμος είπε...

ρε φουκαρά λασπολόγε 9 18 δεν είχες το θαρος να έρθεις να ακούσεις ποιος σε είπε ότι τα αυτοκίνητα θα παρκάρουν στο σχολείο ΤΑ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΑ ΘΑ ΠΑΡΚΆΡΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΑΡΚΆΡΟΝΤΑΝ ΤΏΡΑ ΔΕΝ ΚΟΥΡΆΣΤΗΚΕΣ ΝΑ ΛΑΣΠΟΛΟΓΕΊΣ

Ανώνυμος είπε...

Το πάθημα της ανάπλασης των Σερβίων στην οποία χάθηκαν τόσες θέσεις πάρκινγκ δεν έγινε μάθημα σε αυτούς της Νεράιδας. Τα σαββατοκύριακα η νεράιδα κατακλύζεται από κόσμο και εσείς θέλετε να αφήνουν τα αυτοκίνητα μισό χιλιόμετρο από τα μαγαζιά; Και περιμένετε να συνεχίσουν να έρχονται; Καταλαβαίνετε τι πάτε να κάνετε;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 10 11 συνεχίζεις να λασπολογείς δεν ήρθες στη γενική συνέλευση δεν θέλεις να δεις το βίντεο της γενικής συνέλευσης φαίνεται ότι εισε επαγγελματίας λασπολόγος όλα τα ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΑ ΘΑ ΣΤΑΘΜΕΎΟΥΝ Όπως ΤΏΡΑ τι δεν καταλαβαίνεις

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ήμουν και στις δύο παρουσιάσεις δε θα με βγάλετε και χαζό, τα αυτοκίνητα θα σταθμεύουνε στο σχολείο κάτω και φυσικά θα υπάρχουνε μικροί χώροι στάθμευσης για φορτοεκφορτώσεις προμηθειών των καταστημάτων, μη μου λέτε λοιπόν τα δικά σας εσείς είστε οι λασπολόγοι και οι πολύξεροι. Πρόεδρε άσε την Εγωπάθεια σου Εγω και εγώ άστα αυτά με τα εγώ των πολιτικών η Ελλάδα έφτασε σε μνημόνια λίγη μετριοφροσύνη και σεβασμός δεν βλάπτει. Δεύτερον με το θέμα του πολεοδομικού τι θα γίνει? Θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση ποιανού είναι ιδιοκτησία γιατί όλοι μηδενός εξαιρουμένου έχουνε φράξει τα πάντα. Τρίτον για ποια εμπειρία μου μιλάτε ότι διαθέτει η συγκεκριμένη υπάλληλος του Δημοσίου. Την αντιγραφή και επικόλληση την έχουν μάθει για τα καλά στην ΑΝΚΟ ίδια φωτιστικά στην Κοζάνη ίδια στα Γρεβενά παντού τα ίδια, για την ανάπλαση των Σερβίων δεν σχεδίασε απολύτως τίποτα απλός η υποτιθέμενη μελέτη έχει μια τεράστια βιβλιογραφία από αναπλάσει στο εξωτερικό που τα αντέγραψε όλα. Ούτε υψόμετρα δεν μπορέσανε δώσουν σωστά ούτε κλείσεις στις γωνίες και αυτό λέγετε ανάπλαση. Το θέμα όμως δεν είναι τα Σέρβια αλλά η Νεράιδα. Σου πρότεινα κάποτε να κάνεις εξομοίωση πρώτα των χώρων στην υπάρχουσα κατάσταση του χωρίου για να δεις πως θα λειτουργήσει το νέο μοντέλο γιατί δεν το κάνεις? Και μετά να δούμε αν θα θελήσουνε οι καταστηματάρχες την ανάπλαση. Αλλά στην Ελλάδα όλα πρέπει να γίνονται προ τετελεσμένων γεγονότων να γίνουνε πρώτα και στη συνέχεια ας μην είναι λειτουργικά αλλά η ζημιά θα έχει γίνει. Τη πρόταση της εξομοίωσης την κάνανε πολλοί δήμοι προτού δεχτούνε οριστικά τα σχέδια της αναπλάσεως και ξέρετε πόσοι τα απόρριψαν? Έτσι θέλω να σκέφτεστε και όχι τελεσίδικα. Από ξερόλες και καλοθελητές γέμισε ο κόσμος.

Ανώνυμος είπε...

Από τα γραφόμενα σου φαίνεται ότι δεν ήσουν σε καμιά παρουσίαση άπλα λασπολογείς τωρα είναι ευκαιρία σε 5 μήνες έχουμε εκλογές ιδού η ροδος ιδού και πήδημα

Ανώνυμος είπε...

Πόσες μακακίες θα πεις ακόμη , για τα αυτοκίνητα απάντησε ο Πρόεδρος.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω δεν θέλεις να καταλάβεις, δεν θέλω να πιστέψω ότι υπάρχει σκοπιμότητα.
Επιμένεις στο θέμα των αυτοκινήτων, γιατί;
Σε αυτό είμαι ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ, ΝΑΙ ΘΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΕΝΤΟΣ της Νεράιδας, όπως γίνεται και ΣΗΜΕΡΑ, η μόνη αλλαγή που ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ να γίνει είναι η υπογειοποίηση των καλωδίων και η αλλαγή των κυβόλιθων στα σημεία του πάρκινγκ με διαφορετικό χρωματισμό και υπερυψωμένα κατά 2 περίπου cm.
Είμαι επίσης ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ότι ΟΥΔΕΜΙΑ θέση πάρκινγκ θα χαθεί, απεναντίας εκτίμησήμμου είναι ότι θα δημιουργηθούν επί πλέον 34 θέσεις. (Σημειώνω πως επί θητείας προστέθηκαν 47 θέσεις πάρκινγκ, από αυτές που υπήρχαν)
Τέλος πρέπει να γνωρίζει η μελέτη περιέχει 8 προτάσεις, ομιλώ για ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ και όχι μελέτες εφαρμογής.
Για κάθε πρόταση θα γίνει μελέτη με πραγματικά δεδομένα εφαρμογής και αυτή πριν πάρει τον δρόμο της, θα τεθεί σε διαβούλευση με τους χωριανούς μου και καταστηματάρχες οποίες παρατηρήσεις θα υπάρξουν κατά την διαβούλευση, θα ληφθούν υπόψιν.
Επί πλέον πρέπει να γνωρίζεις αν είσαι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ τίποτε δεν μπορεί να σταθεί χωρίς την θέληση του λαού, θα μπορούσα ερήμην των χωριανών να έδινα μια θετική εισήγηση και θα τελείωνε εκεί, αλλά μου το απαγορεύει η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ μου και τα ΠΙΣΤΕΥΩ μου.
Αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά δώσε μου το email να σου στείλω τις προτάσεις της μελέτης.

Ξενοφών Βαΐζογλου είπε...

Στο σχόλιο 7:35 δεν γράφτηκε το όνομά μου λόγω λανθασμένου χειρισμού στο tablet

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρε μην πτοείσαι, συμφέροντα εξυπηρετούν, συκοφάντες, λασπολόγοι είναι

Ανώνυμος είπε...

Εγώ από χωριό είμα...Πως είναι δυνατόν όλοι οι επιχειρηματίες της Νεράιδας οι οποίοι έχουν επενδύσει σε αυτό το μέρος να είναι αντίθετοι με την ανάπλαση,δηλαδή θέλουν το κακο της Νεράιδας???

Ανώνυμος είπε...

δεν τα ξερεις καλά όχι όλοι ,αυτοί επένδυσαν και οι κάτοικοι κάνανε με πολλά βάσανα ένα χωρίο και θέλουν να το κάνουν καλύτερο

Ανώνυμος είπε...

Ασε ρε πλάκα μας κάνεις, ποιος δεν θέλει την ανάπλαση; μόνο ο Σταυράκης δεν τι θέλει και ξέρεις γιατί.
Εχουν τριάντα χρόνια στην Νεράιδα, είδες τίποτα από αυτούς, μέχρι τώρα τους έβριζες, τώρα σε πιάσανε οι αγάπες; εσύ δεν είσαι που τους κατηγορούσες;
Καλά να είναι ο Πρόεδρος που ανέβασε την Νεράιδα, αλλιώς το είχανε χαμένο και δεν είναι δικό μου αυτό, όλος ο κόσμος το παραδέχετε.
Ανέβασε ή δεν ανέβασε ο Πρόεδρος την Νεράιδα; και τι τώρα τον έπιασε η τρέλα και θέλει να την καταστρέψει; Πάενε σε κανένα γιατρό να σε δει και άσε τις μακακίες
Διάβασε την ανάρτηση και τα σχόλια του Προέδρου και άσε τις λασπολογίες.

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχαχα
Λες να μην το καταλάβαμε, από χιλιόμετρα φαίνεσαι που είσαι από χωριό.

Το Προφίλ μας