Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Για όλα φταίνε τα Μέσα Ενημέρωσης

Του Νότη Παπαδόπουλου
Όποιος άκουσε την ομιλία του κ. Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ακόμη κι αν είχε ψηφίσει κάποτε το κόμμα του κ.Τσίπρα - συμπέρανε με ευκολία ότι ο Πρωθυπουργός συμπεριφέρεται σαν να ζει σε κάποιον άλλο κόσμο και επισκέπτεται την γη μόνο για να κάνει δηλώσεις.
Ουσιαστικά ο κ.Τσίπρας εμφανίστηκε εκτός τόπου και χρόνου αφού υποστήριξε λίγο - πολύ ότι όλα όσα έχει κάνει τους τελευταίους 14 μήνες η κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι καλώς καμωμένα,ότι όσα υποσχέθηκε η πρώτη φορά Αριστερά πραγματοποιούνται με γοργούς ρυθμούς κι ότι η χώρα πλέει πλέον πλησίστια προς την ανάπτυξη και την επιστροφή στην κανονικότητα - στην ανεργία δεν τα έχει καταφέρει όπως θάθελε,παραδέχτηκε, αλλά κι εκεί δεν θα αργήσει να πετύχει τα υπεσχημένα !
Βέβαια,όποιος έχει παρακολουθήσει συστηματικά τον Πρωθυπουργό και έβλεπε το πρόσωπό του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του θα αντιλαμβανόταν ότι κάτι δεν πάει καλά. Μιλούσε για τόσες επιτυχίες και τόσες χαρμόσυνες εξελίξεις αλλά δεν μπορούσε ούτε για ένα λεπτό να σκάσει ένα γελάκι - παρ όλο που ήταν εντός έδρας,μπροστά στο πιο φιλικό και αφοσιωμένο ακροατήριο.

Ο κ.Τσίπρας ήταν φανερά δύσθυμος γιατί γνωρίζει - διάολε όλο και με κάποιους εκτός Μαξίμου θα συνομιλεί - ότι η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Άλλο αν επιχειρεί να κατασκευάσει εσωτερικούς εχθρούς - όπως τον αγαπημένο του, τα ΜΜΕ της διαπλοκής - για να μπορεί να αποπροσανατολίσει την οργή της κοινής γνώμης μακριά του..

Χαρακτηριστικά είπε "Είμαι βέβαιος ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές. Όμως, θα ήθελα το επόμενο διάστημα, να επαναλάβω το πόσο κρίσιμη και σημαντική είναι η προσπάθεια να κρατάμε ανοιχτή τη χαραμάδα της αλήθειας απέναντι στον ελληνικό λαό. Μια αλήθεια που διαστρέφεται και διαστρεβλώνεται από τη μεγάλη πλειοψηφία θα έλεγα, όχι από όλα, των ΜΜΕ. Ακριβώς διότι μια από τις βασικές δεσμεύσεις μας ήταν και παραμένει να προχωρήσουμε στο διαγωνισμό για τα ΜΜΕ και στον έλεγχο των δανείων των ιδιοκτητών των ΜΜΕ.".

Όμως,με 25% ανεργία, με συνεχιζόμενη ύφεση, με χιλιάδες νέα λουκέτα σε επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, με μηδενικές επενδύσεις στην ελληνική οικονομία, με 52.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένους στην ελληνική επικράτεια,με την μεγάλη πλειονότητα των πολιτών να απαντούν σε όλες τις δημοσκοπήσεις ότι περιμένουν χειρότερες μέρες, ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την διακυβέρνηση Τσίπρα και πιστεύουν ότι μία άλλη κυβέρνηση θα τα έκανε καλύτερα πώς να βρεθούν σοβαρά Μέσα Ενημέρωσης που να υποστηρίξουν ότι βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ;

Δυστυχώς, όλες σχεδόν οι κυβερνήσεις όταν βρίσκονται σε πολιτική αποδρομή και βλέπουν να χάνουν το χαλί της εξουσία κάτω από τα πόδια τους επιτίθενται πρώτα στα ΜΜΕ και μετά στις δημοσκοπήσεις.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλούσε για χαλκεία και πληρωμένους κονδυλοφόρους.Ο Κώστας Καραμανλής τάχε βάλει με τους "νταβατζήδες" και προσπαθούσε να ελέγξει τα ΜΜΕ με τον περίφημο νόμο περί «βασικού μετόχου» που κατέπεσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλούσε για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που τον καταδιώκουν και θέλουν να τον ρίξουν.

Ο κ.Τσίπρας αφού εξαπάτησε τρεις φορές τον κόσμο που τον ψήφισε,κατάφερε με τις αλλοπρόσαλλες ιδεοληψίες του - ότι θα ανατρέψει την λιτότητα Ευρώπη και θα δαμάσει τις αγορές - να φορτώσει τη χώρα με τρία ακόμη χρόνια Μνημονίου, 85 δις ευρώ και νέα φορολογικά μέτρα για όλους.

Να γιατί του φταίνε «τα ΜΜΕ της διαπλοκής και της εξωθεσμικής εξουσίας» που αναδεικνύουν τα ψέματά του, την αθέτηση των υπεσχημένων και την κοροϊδία του κόσμου στο όνομα της Αριστεράς. Γι αυτό και προσπαθεί - καταπατώντας το Σύνταγμα και χειραγωγώντας της Δικαιοσύνη - να επιβάλλει τις θέσεις του στους εκδότες και να αντικαταστήσει τους παραδοσιακούς καναλάρχες με δικούς του.

Ο κόσμος, όμως, δεν τρώει σανό για πάντα ακόμα κι αν το σερβίρει με μεγάλη επικοινωνιακή δεινότητα ο κ.Τσίπρας.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας